در حوزه فرش دستباف ظرفیتهای خوبی در استان وجود دارد
- شناسه خبر: 7190
- تاریخ و زمان ارسال: 14 دی 1401 ساعت 08:31
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ در پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش قزوین بیش از 28 تولیدکننده و فعال در حوزه فرش دستباف و تابلوفرش از استانهای آذربایجان شرقی، یزد، قم، خراسان رضوی، گلستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، فارس، قزوین و تهران محصولات و تولیدات خود را در زمینه فرشهای تمام ابریشم، گبه، گلیم، فرش بیجار، قالیهای روستایی و عشایری، فرش بختیاری برای علاقمندان به این صنعت عرضه کردهاند و این نمایشگاه تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
ـ اشتغال 3800 نفر در صنعت فرش دستباف استان
معاون بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان صمت استان در حاشیه آیین گشایش این نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار ولایت اظهار کرد: در حوزه فرش دستباف ظرفیتهای خوبی در استان وجود دارد و در حال حاضر یکصد و 20 کارگاه متمر کز، غیرمتمرکز، واحد پشتیبان و مستقل در زمینه فرش دستباف در استان درحال فعالیت هستند و 3 هزار800 نفر در این کارگاهها به کار قالیبافی اشتغال دارند.
مجید برزگر با اشاره به اینکه در استان برای 8 هزار 500 بافنده کارت قالی بافی صادر شده است؛ تصریح کرد: به طور میانگین سالیانه بیش از 50 هزار مترمربع تولید فرش دستباف توسط بافندگان استان تولید میشود و خوشبختانه در دو سال اخیر نیز تقاضا برای فرش ایرانی در بازار داخلی افزایش یافته است.
این مسئول درباره بیمه قالی باقان گفت: حدود 3000 نفر از بافندگان فرش در استان دارای بیمه تامین اجتماعی بودند که به دلیل شیوع کرونا و کاهش تولید و فعالیت بافندگان فرش، بیمه یکهزار 600 نفر آنها قطع شد و اکنون یکهزار و 400 نفر در استان دارای دارای بیمه قالیبافی هستند.
برزگر ادامه داد: مشکل بیمه قالیبافان در سفر رئیسجمهور موضوع مطرح شد و در این باره وعدههایی دریافت کردیم که در صورت تامین اعتبار مابقی بافندگان فرش تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
وی درباره صادرات فرش از استان نیز مطرح کرد: با توجه به اینکه صادرات فرش دستباف به گمرکهای تخصصی نیاز دارد و از آنجایی که گمرک تخصصی در قزوین وجود ندارد و گمرک قزوین نمی تواند فرش دستباف صادر کند از همین رو تولیدات فرش صنعتی و دستباف قزوین به صورت متمرکز از گمرک های تخصصی در استان های دیگر صادر می شود.
این مسئول توضیح داد: در هشت ماهه نخست امسال 36 میلیون دلار صادرات فرش دستباف کشور بوده است و بررسیها نشان می دهد که حدود یک میلیون دلار تولیدات فرش دستباف قزوین به صورت چمدانی به کشورهای دیگر صادر شده است. بیشتر صادرات فرش کشور و استان هم به کشورهای عراق، هند، قطر، عمارات و آلمان بوده است.
برزگر با بیان اینکه در حوزه تولید فرش صنعتی دو واحد تولیدی در استان دارند؛ اضافه کرد: در حال حاضر 200 نفر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند و سالانه حدود یک میلیون مترمربع فرش صنعتی در این واحدهای تولید میشود.
وی اضافه کرد: یک واحد تولیدی، مجهز به تکنولوژی روز در زمینه فرش صنعتی درحال استقرار در استان است و به زودی به بهرهبرداری میرسد؛ امیدواریم بتوانیم از ظرفیت این واحد تولیدی نیز برای صادرات استفاده کنیم.
این مسئول درباره مشکلات فعالان صنعت فرش عنوان کرد: متاسفانه چالشهای زیادی در حوزه فرش دستبافت وجود دارد که یکی از آنها فقدان مراکز خرید فرش به صورت متمرکز از تولیدکنندگان است؛ البته برای حل این مشکل اتحادیهای در استان در حال فعالسازی است تا در زمینه آموزش و بازاریابی به تولیدکنندگان فرش دستباف کمک کند.
برزگر همچنین بیان کرد: به منظور ترویج صنعت بافندگی که از هنرهای دیرینه ایرانی نیز هست به تازگی رشته قالیبافی در سه هنرستان راهانداز شده و در حال تدریس است؛ در دانشگاه فنی و حرفهای قزوین هم رشته قالیبافی فعال شده است.
ـ معرفی ظرفیتهای اقتصادی فرش در نمایشگاه فرش دستباف قزوین
احمد خورگامی مدیرعامل شرکت نمایشگاه استان نیز درباره اهداف برپایی نمایشگاه فرش دستباف و تابلو فرش در استان اظهار کرد: معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای این بخش اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، آشنایی دستاندرکاران با محصولات، نوآوریها و ظرفیتهای موجود، ایجاد فضای رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارتباط مستقیم و رودررو میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
وی تصریح کرد: در پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش تا 16 دی ماه از ساعت 15 الی 21 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان قزوین پذیرای بازدیدکنندگان عزیز خواهیم بود./ی