دانشگاهها میتوانند اتاق فکر استانها باشند
- شناسه خبر: 2751
- تاریخ و زمان ارسال: 23 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ سعید سیف در چهاردهمین اجلاس سیاستگذاری معاونین پژوهش و فناوری دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری منطقه چهار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شد؛ گفت: ظرفیتهای بسیاری در دانشگاهها وجود دارد که میتوان با بهرهگیری از این ظرفیتها، نیازها و چالشهای موجود در جامعه را برطرف کرد.
وی وجود حدود 30 هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای وزارت علوم، حدود 150 هزار دانشجوی دکترا و همچنین استقرار حدود 11 هزار آزمایشگاه در دانشگاهها را بستر مناسبی برای رفع چالشها و نیازهای روز کشور دانسته و افزود: مساله اصلی آن است که ما هنوز نتوانستهایم از زیرساختهای موجود استفاده بهینه داشته باشیم.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با بیان اینکه خیلی از اساتید ما فعالیتشان در راستای توسعه علم است و در قراردادها و موضوعات تقاضا محور فعال نیستند، افزود: باید اساتید و دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی را به سمت رفع نیازهای کشور ببریم.
وی با اشاره به اینکه البته طی سالهای اخیر دانشگاهها سعی کردهاند به سمت رفع نیازهای جامعه حرکت کنند، گفت: این امر نیازمند فراهم آمدن مکانیزمها و روشهایی است که این مکانیزهها و روشها در حال تدوین است.
سیف با تاکید بر ضرورت استفاده از این ظرفیت در سطح استانها، یادآور شد: از طرف دیگر استانداریها و ادارات استانی باید مشکلات و مسائل را تفکیک و برنامه ریزی کنند تا از توان علمی دانشگاه استقاده کنند.
¢ ضرورت ارتقای بودجههای پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاهها
وی تاکید کرد: استانهای کشور هر کدام در حوزههای مختلف همچون کشاورزی و گردشگری ظرفیتهای خوبی دارند ولی تاکنون به صورت مناسبی از این ظرفیتها استفاده نشده است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم اذعان داشت: اعتقاد داریم، دانشگاهها میتوانند اتاق فکری برای استانداریها باشند و با استفاده از ظرفیت علمی کشور ضمن رونق کسب و کار مردم دغدغههای دیگر جامعه همچون اشتغال و تولید در کشور را نیز مرتفع کنند.
سیف ابراز امیدواری کرد؛ با تعامل دانشگاهها و استانها شاهد بهبود وضعیت استانها و اثربخشی نتایج علمی را در زندگی مردم بود.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم از کمبود بودجههای پژوهشی در کشور نیز گفته و از آن به عنوان یکی از مهمترین مسابل در کاهش فعالیتهای پژوهشی متناسب با نیازهای جامعه عنوان کرده و تصریح کرد: دولت و بخش خصوصی روی موضوع پژوهش کمتر سرمایهگذاری میکنند که این امر ممکن است در درازمدت، موحب کاهش کیفیت محصولات شود که این امر برای کشور میتواند زمینهساز مشکلاتی شود.
وی تصریح کرد: باید منابع و بودجههای بیشتری برای کارهای تحقیقاتی اختصاص داده شود./ق