داغ شهر نشدن بر چهره «نصرتآباد»
- شناسه خبر: 1277
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1401 ساعت 08:13
- بازدید :

ـ نبود درمانگاه و داروخانه برای 23 هزار نفر جمعیت
یکی از اهالی روستای نصرتآباد در گفتوگو با خبرنگار ولایت نبود درمانگاه شبانهروزی را از مشکلات بزرگ سکنه این روستا دانست و گفت: مسئولان اعلام میکنند که چون نصرتآباد کنار شهر الوند و بیمارستان رحیمیان است، طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت نمیتوان درمانگاه شبانهروزی در این روستا راهاندازی کرد.
غلامعباس امینی اضافه کرد: این در حالی است که این روستا به اندازه یک شهر جمعیت دارد و نبودن درمانگاه شبانهروزی در آن خطرات جدی برای مردم آن ایجاد میکند و از طرفی هم بیمارستان رحیمیان الوند با 50 تخت برای خود مردم الوند هم کافی نیست، چه برسد به بیماران و مریضهای نصرتآبادی!
وی ادامه داد: البته یک مرکز جامع خدمات سلامت داریم که تا حدود ساعت 5 بعدازظهر خدمات میدهد و وسعت و تعداد کادر درمانی و پزشکی آن به هیچوجه پاسخگوی این روستای 23 هزار نفری نیست. حداقل کار این است که مراکز خدمات سلامت بیشتری در نصرتآباد ساخته و راهاندازی شود. بدتر از آن اینکه در این روستا داروخانه نداریم و برای تهیه دارو باید به الوند یا قزوین مراجعه کنیم.
ـ جای خالی مدیریت پسماند
یکی دیگر از ساکنان نصرتآباد هم با بیان اینکه وضعیت خدمات جمعآوری پسماند و زباله در این روستا بسیار بد است، گفت: جایگاه خاصی برای مدیریت پسماند در این روستا وجود ندارد و زبالهها خیلی دیر به دیر جمعآوری و ساماندهی میشوند و امیدواریم با توجه به جمعیت این روستا نظام مدیریت پسماند آن حتی در یک شهر دیده شود.
محسن میرزایی از رهاسازی نخالههای ساختمانی و عدم رسیدگی به آن انتقاد کرد و افزود: متاسفانه خیلی از کامیونها با توجه به غفلت مسئولان نخالههای ساختمانی را در کنار این روستا تخلیه میکنند که آلودگی و مشکلات زیادی را برای مردم این روستا ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در ضمن معتادان متجاهر با زبالهگردی بسیاری از زبالهها را روی زمین میریزند و چهره زشتی به این منطقهمیدهند که باید این معتادان متجاهر دستگیر شده و زودتر سامان داده شوند.
میرزایی، نبود وسایل حملونقل عمومی برای سفر به شهر قزوین را از دیگر مشکلات بزرگ اهالی این روستا دانست و تصریح کرد: با بهکارگیری چند ون یا مینیبوس میتوان مشکلات رفتوآمد اهالی روستا به مرکز استان را تا حدودی حل کرد، اما برای رفع این مشکلات ارادهای در مسئولان دیده نمیشود.
ـ ساختارهای اداری و خدمات لازم در نصرتآباد وجود ندارد
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت تاکید کرد: با توجه به جمعیت 23 هزار نفری روستای نصرتآباد و فقدان امکانات رفاهی این روستا باید هر چه سریعتر به عنوان شهر ارتقا پیدا کند تا بودجه بیشتری برای توسعه به آن اختصاص پیدا کند.
فاطمه محمدبیگی با اشاره به مشکلات روستای بزرگ نصرتآباد اضافه کرد: ابرروستای نصرتآباد با 23 هزار نفر جمعیت یکی از مناطق محروم، ضعیف و حاشیهنشین در شهرستان البرز است که بیشتر از مهاجرت اقوام مختلف شکل گرفته و بافت روستایی قدیمی و بومی قدیمی خودش را از دست داده است.
وی با بیان اینکه این روستا با چالشهای بسیارمهمی در حوزه حاشیهنشینی روبهرو شده است، گفت: آسیبهای اجتماعی، تعداد بالای زنان سرپرست خانوار، بیکاری، نبود اشتغال و امکانات گذران اوقات فراغت در کنار فقدان زیرساختهای خدمات عمومی و درمانگاه شبانهروزی از جمله مشکلات بزرگ اهالی نصرتآباد به حساب میآیند.
محمدبیگی افزود: همچنین نبود ساختارهای اداری لازم و فقدان ارائه خدمات شهری از جمله خدمات حوزه سلامت، خدمات مربوط به حوزه اداری و اقتصادی از دیگر مشکلات پیش روی سکنه روستای بزرگ نصرتآباد هستند. متاسفانه عملکرد مسئولان و ارائه خدمات دولتی در این روستا اینقدر پایین بوده که موجبات ناراحتی شدید مردم منطقه فراهم شده است.
ـ جناحبازی و سیاسیکاری عامل اصلی رنج و محرومیت نصرتآباد است
نماینده مردم قزوین در مجلس در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر لزوم رسیدگی به مطالباتی مردمی این منطقه گفت: با توجه به خاک حاصلخیزی که در اطراف این روستا وجود دارد، خیلی از افراد جویای کار و اشتغال به این روستا هجوم میآورند و متاسفانه زیرساختهای مسکونی این روستا با خانههایی احاطه شده که عمدتاً به شکل حاشیهنشینی ساخته شدهاند و از نظر ساختار بنا دارای اشکال است.
وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل جناحبازیها، سیاسیکاریها و محل طمع قرار گرفتن این منطقه که در مجاورت شهر صنعتی البرز و شهر الوند قرار دارد، سبب شده که مردم محروم و نجیب آن بهرغم پیگیریهای متعدد در رنج و محرومیت به سر ببرند. یکی از اتفاقهای بسیار ناگواری که برای این روستا رخ داده، منتزع شدن این منطقه از شهر الوند در دولت قبل بوده است.
محمدبیگی ادامه داد: در واقع به دلیل فعالیتهای انتخاباتی و سیاسی، نصرتآباد به عنوان روستا معرفی و کد روستایی به این منطقه پرجمعیت داده میشود که خلاف قانون بوده است. بنابراین این روستا باید هر چه سریعتر به عنوان شهر ارتقا پیدا کند و در فهرست ارتقای تقسیمات کشوری قرار بگیرد که البته به رغم پیگیریها تغییر دولتها و مدیران باعث کند شدن این روند شده است.
ـ تعیینتکلیف شهر شدن نصرتآباد در هفتههای آتی
اما دیگر نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت از تعیینتکلیف شهر شدن نصرتآباد در هفتههای آتی خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده و بنا بر اعلام کمیته تقسیمات وزارت کشور ظرف مدت چندهفته آینده موارد مربوط به شهر شدن نصرتآباد در نشست تقسیمات وزارت کشور بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد.
لطفا… سیاهکلی همچنین بر ضرورت احداث کلانتری به منظور استقرار نیروی انتظامی و تامین امنیت نصرتآباد اضافه کرد: در بحث احداث کلانتری نصرتآباد با توجه به مصوبه سفر رئیسجمهور به استان قزوین مقرر شد پیگیریهای لازم به منظور تخصیص اعتبار توسط کمیته برنامه شهرستان البرز صورت گیرد.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به ضرورت ایجاد پارک و فضای سبز در این منطقه دهیاری روستا باید بعد از ارائه طرح و نقشه و با تایید بنیاد مسکن کار احداث پارک نصرتآباد را شروع کند. در ضمن خودروی آتشنشانی هم باید در اختیار دهیاری روستا قرار داده شود.
ـ جاده حسنآباد به نصرتآباد آسفالت میشود
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با بیان اینکه آسفالت 5/2 کیلومتر از جاده حسنآباد به نصرتآباد مطالبه مهم مردم این روستاست، تصریح کرد: با توجه به اعتبار تخصیصیافته در سال جاری عملیات روکش آسفالت انجام میشود. در ضمن 3 هزار متر لوله آب کشاورزی به زمینهای زراعی این روستا تخصیص یافته و با همکاری جهاد کشاورزی ظرف مدت 2 سال و در هر سال 1500 متر لولهگذاری میشود.
سیاهکلی با تاکید بر لزوم تسهیل و تسریع در پاسخ به استعلام ساخت مسکن در این روستا افزود: بنیاد مسکن در خصوص اجرای طرح هادی و موسع قرار دادن نقشه این روستا اقدامات خوبی داشته و باید پاسخ استعلام ساخت مسکن را ظرف مدت حداکثر یک هفته به متقاضیان اعلام کند.
وی ادامه داد: یکی از مطالبات دیگر مردم روستا هم تقسیط پرداخت عوارض و جرایم به دهیاری است که مقرر شد جلسهای با حضور دهیار و شورای نصرتآباد با رئیس دادگستری شهرستان البرز تشکیل شود و موضوع جرایم یادشده تعیین تکلیف شود.
ـ لزوم تعریف طرحهای اقتصادی و صنعتی در کنار نصرتآباد
یک کارشناس شهرسازی هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه وجود روستاهای بزرگ و پرجمعیت در استان قزوین یک نعمت محسوب میشود، گفت: اگر بتوانیم سایر روستاهای استان را هم مانند نصرتآباد توسعه دهیم، بخش بزرگی از مشکل مهاجرت روستاییان به شهرها برطرف میشود و به هدف خود که ایجاد مهاجرت معکوس است، دست خواهیم یافت.
سیروس سلیمیفرد با اشاره به سکونت 23 هزار نفر در روستای نصرتآباد اضافه کرد: اگر بتوانیم طرحهای اقتصادی و صنعتی مناسبی در کنار این روستا تعریف کنیم، امکان اتصال روستاهای کوچک در قالب توسعه طرح هادی وجود دارد که البته این ایده توسط کارشناسان توسعه و عمران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بررسی و ارزیابی شود.
وی ادامه داد: ایجاد جاده سلامت در روستای نصرتآباد در حالی اتفاق افتاده که بسیاری از شهرهای بزرگ ما در کشور و استان از جاده سلامت برخوردار نیستند و این موضوع پیگیری و مطالبهگری مردم این روستا در توسعه امکانات رفاهی را نشان میدهد.
ـ امکانات زندگی در نصرتآباد به سطح شهر برسد
در نهایت به نظر میرسد تبدیل شدن نصرتآباد از روستا به شهر با توجه به جمعیت 23 هزار نفری این روستا امری اولویتدار است که متاسفانه در دولتهای قبل از سوی مسئولان استانی و شهرستانی مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفت. به همین خاطر صرفاً تبدیل شدن نصرتآباد از روستا به شهر نباید هدف باشد و باید تحقق این امر منجر به توسعه امکانات زندگی شهری در این منطقه شود.