داشتن مهارت و تخصص اساس توسعه و پیشرفت کشور است
- شناسه خبر: 10822
- تاریخ و زمان ارسال: 20 فروردین 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، آیین تکریم و معارفه مدیران کل آموزش فنی و حرفهای استان با حضور رجب رحمانی نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی، مازیار علوی رئیس حوزه ریاست و دبیر کمیته انتصابات سازمان فنی حرفهای کشور، علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در سالن جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد و در آن علی طاهرخانی به عنوان مدیر کل جدید این دستگاه معرفی و از زحمات حجتالاسلام سیدمحمود عرب قدردانی صورت گرفت.
رئیس مجمع نمایندگان استان در این آیین اظهارکرد: 40 مورد از رهنمودهای اخیر مقام معظم را برداشت کردهام تا به عنوان نقشه راهبردی در اجرا به آن توجه کنیم و اعتقاد دارم اگر همه مسئولان فرمایش و منویات رهبری را سرلوحه کارها قرار دهند بسیاری از مشکلات برطرف میشوند.
رجب رحمانی با اشاره به اینکه مجلس در قانون بودجه، دو تبصره مهم در حوزه اشتغال و فنی حرفهای داشت؛ تصریح کرد: مجلس در تبصره ۱۸، یکصد همت و در تسهیلات تکلیفی ۲۰۰ همت اختصاص داد که سهم استان ۱۰ هزار میلیارد تومان است؛ در این راستا مدیران استان باید برای جذب آن اقدام جدی داشته باشند.
وی بیان کرد: بر اساس تاکیدات رهبری باید قوای سهگانه متحد و منسجم با هم و برای حل مشکلات مردم گام بردارند.
تخصص و کارآمدی یک مدیر اهمیت بسیاری دارد
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه داشتن مهارت و تخصص اساس توسعه و پیشرفت کشور است؛ عنوان کرد: تخصص و کارآمدی یک مدیر اهمیت بسیاری دارد؛ گزارشها و ارزیابیهای مرکز پژوهشهای مجلس هم نشان میدهد ۷۵ و 4 دهم درصد مشکلات مردم ناشی از ضعف مدیریت و ۲۴ و 6 دهم درصد ناشی از تحریم است بنابراین باید از افراد متعهد و متخصص در مسئولیتها استفاده شود تا کارها با دستاوردهای مثبت همراه باشد.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: در سفر رئیس جمهور ۱۴۳ میلیارد تومان برای اداره آموزش فنی و حرفهای استان مصوب شد که میتواند در توسعه آموزشها بسیار موثر باشد.
رحمانی تاکید کرد: اداره آموزش و فنی و حرفهای باید موضوع ارتقای مهارت جوانان جویای کار را در اولویت قرار دهد و برای تقویت توان مربیان و صدور مجوز برای مربی حقالتدریس هم برنامهریزی کند.
استفاده از شرکای اجتماعی در اولویت برنامههای سازمان فنی و حرفهای کشور قرار دارد
دبیر کمیته انتصابات سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور نیز در این مراسم اظهار کرد: رویکرد سازمان فنی و حرفهای تغییر کرده است و اکنون شرکای اجتماعی برای ما بسیار اهمیت دارند در این راستا استفاده از ظرفیت تعاونیها، انجمنها، خیرین و بخش خصوصی به عنوان شرکای اجتماعی در اولویت برنامههای سازمان قرار دارد تا برنامهها به کمک مردم اجرا شوند.
مازیار علوی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل شرایط کشور بیش از یک دهه مجموعه نیروهای این سازمان با کمترین حقوق خدمت کردند و به آنها ظلم شد از اینرو امسال برای رفاه کارکنان اقدام خواهد شد و فوقالعاده ۵۰ درصدی برای ۸۰ درصد شاغلان سازمان عملیاتی میشود؛ امیدواریم با این اقدام وضعیت معیشت پرسنل فنی و حرفهای بهتر شوند.
وی بیان کرد: در استان قزوین مدیران توانمندی حضور دارند که هر کدام میتوانند مدیریت در استانهای دیگر را عهدهدار شوند و این استان با ظرفیتهایی که در نیروهای متخصص دارد میتواند صادرکننده مدیران کارآمد به سایر مناطق باشد.
مهارت، تضمین کننده دستیابی به اشتغال پایدار است
معاون اقتصادی استاندار قزوین نیز در این مراسم با تاکید براینکه داشتن مهارت و کارآمدی تضمین کننده دستیابی به اشتغال پایدار است و سازمان آموزش فنی و حرفهای در رسیدن به این مهم نقش کلیدی دارد؛ اظهارکرد: ایجاد اشتغال برای جوانان اهمیت ویژه دارد و بدون تردید داشتن مهارت در میتواند این زمینه را تقویت کند.
علی رحمانی با بیان اینکه برای داشتن یک شغل پایدار باید مهارت داشت؛ تصریح کرد: امسال متعهد شدهایم تا در استان ۱۹ هزار و ۱۷ شغل جدید ایجاد شود که لازمه اولیه آن داشتن مهارت است؛ چرا این مشاغل قرار نیست تنها از دانشگاهها تامین شوند.
وی با بیان اینکه در استان با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم که در این راستا باید با توسعه فعالیتهای آموزش مهارتی و توجه به نیازهای روزآمد برای رفع آنها اقدام شود؛ ابراز کرد: نیازهای بخشهای مختلف صنعت، خدمات، کشاورزی و گردشگری باید شناسایی شوند سپس برای آموزش مهارتها برنامهریزی صورت گیرد.
این مسئول تاکید کرد: از مدیریت جدید اداره کل فنی و حرفهای کشور انتظار داریم در آموزشهای مهارتی بهگونهای اقدام و برنامهریزی کنند تا بخشهای صنعت و کشاورزی بتوانند از این نیروها در بخش تولید خود استفاده کنند.
رحمانی در ادامه سخنانش تشریح کرد: در سفر ریاست جمهوری اعتبارات خوبی برای توسعه فعالیتهای اداره فنی و حرفهای استان پیش بینی شده است که میزان مصوب شده آن ۱۱۰ میلیارد تومان برای سه سال میباشد که این اعتبار میتواند در ایجاد زیرساختها و تامین تجهیرات مورد نیاز آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.
آموزش مهارتهای مشاغل آینده را در اولویت قرار میدهیم
سرپرست آموزش فنی و حرفهای استان نیز در این مراسم تغییر رویکردها را از عرضه محوری به تقاضا محوری و توجه به سند آمایش سرزمین، مهارت آموزی مشاغل آینده را از اولویتهای این دستگاه برشمرد و اظهارکرد: در استان دارای 10 مرکز آموزش فنی و حرفه ای هستیم و یک شعبه هم در آوج فعال است که تلاش خواهیم کرد این شهرستان هم مرکز راهاندازی شود تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان آنجا ارایه دهیم.
علی طاهرخانی تصریح کرد: در استان ۶۴ مربی داریم که جوابگوی نیازها نیست و این حوزه باید تقویت شود؛ همچنین از آنجایی که از کارشناسان خبرهای برخوردار هستیم باید برای کارجویانی که از دبیرستان فارغالتحصیل میشوند کلاسهای مهارتی برگزار شود تا بتوانند به سولت در بازار کار حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه برای کارجویان و اشتغال آنها برنامههای خوبی در سازمان آموزش و فنی و حرفهای تدوین شده است؛ عنوان کرد: امروزه باید همه مردم حداقل یک مهارت داشته باشند از اینرو آمادگی داریم مهارتآموزیها را از سنین ۱۵ سال به بالا تضمین کنیم؛ برای ارتقای مهارت شاغلان حوزههای اداری و صنعتی هم برنامههای خوبی تدوین کردهایم.
سند راهبردی آموزش فنی حرفهای استان قزوین تدوین شده است
مدیر کل سابق فنی و حرفهای استان نیز در سخنانی با اشاره به نامگذاری شعار سال رهبری اظهارکرد: بخش قابل توجهی از تحقق این شعار به عملکرد سازمان فنی و حرفهای بستگی دارد؛ چرا که افزایش مهارت نیروی کار موجب کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات میشود و به مهار تورم هم کمک میکند بنابراین برای تحقق این شعار باید توسعه مهارت و افزایش نیروی ماهر مورد توجه جدی مدیران قرار گیرد.
حجتالاسلام عرب تصریح کرد: تقویت نیروی ماهر به افزایش اثربخشی، کارآمدی، بهرهوری و رشد تولید کمک میکند؛ مهمترین رسالت آموزش و فنی حرفهای هم افزایش مهارت آموزی برای گروههای مختلف جامعه است؛ البته باید برنامههای ما تقاضامحور و مبتنی بر نیاز بازار باشد تا از سرعت تکنولوژی عقب نمانیم.
وی عنوان کرد: در 18 ماه حضور خود در استان در راستای تامین زیرساختها برای استفاده از تکنولوژی روز، طرح تاسیس شهرک مهارتی برای مشاغل آینده ارائه شد که در آستانه عقد تفاهمنامه آن هستیم و این شهرک را به عنوان بازیگر مستقل در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور تعریف کردهایم؛ سند راهبردی آموزشهای فنی و حرفهای در زیستبوم فناوری و نوآوری را هم تنظیم کردهایم تا با تقویت مهارتها و نگاه به نیازهای آینده مشاغل جدید ایجاد کنیم.
حجتالاسلام عرب یادآور شد: متاسفانه حوزه آموزش متولیان متعددی دارد و هر دستگاهی به صورت جزیرهای در این حوزه اقدام میکند از اینرو ما نیازمند سند مهارتی در استان هستیم تا متولیان هر کدام نقش خود را بدانند و به آن عمل کنند تا به نتیجه مناسب برسیم.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم تقاضا محور حرکت کنیم باید نیازسنجی درستی داشته باشیم و در تنظیم سند مهارتی استان نیز لازم است نیازسنجی دقیقی صورت گیرد و به ایجاد گروهها و بخشهای آموزشهای مجازی در استان توجه شود.
وی همچنین بیان کرد: باید شش میلیارد دلار از محل آموزشهای مهارتی در کشور درآمد کسب شود؛ اما از آن محروم هستیم که اینها باید اصلاح شوند./ی