خودروسازان داخلی هر بلایی که دلشان خواسته بر سر اقتصاد و مردم آوردهاند
- شناسه خبر: 44571
- تاریخ و زمان ارسال: 17 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

به گزارش ولایت، لطفا… سیاهکلی در گفتوگویی که صفحه اقتصاد آن را منتشر کرد با تاکید بر اینکه در بحث خودرو نمیتوان معجزه کرد بلکه نیازمند مدیریت صحیح، پیشبینی و آیندهنگری است گفت: مهمترین کلید واژه اقتصادی که شامل خودرو نیز میشود، رابطه عرضه و تقاضاست. واقعیت این است که عرضه خودرو کمتر از تقاضاست و برای آنکه عرضه همپای تقاضا باشد، یا تولید داخل باید نیاز مصرفکننده را تامین کند و چنانچه تولید داخل پاسخگو نبود، باید اقدام به واردات کرد.
واردات به دلیل ناتوانی
عضو کمیسیون صنایع مجلس یازدهم با اعلام اینکه قدرت خودروساز داخلی تولید بیش از ۸۰۰ هزار دستگاه در سال نیست گفت: نهایت کاری که خودروسازیها در شرایط کنونی بتوانند انجام بدهند، تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو است و بیشتر از این نمیتوانند تولید کنند.
وی با انتقاد از تصمیمات غیرمنطقی دولت سیزدهم که به زیان مصرفکنندگان تمام شده گفت: مجلس یازدهم به خوبی میدانست که خودروساز داخلی از یک سو توان تولید متناسب با تقاضا را ندارد و از سوی دیگر با واردات مخالفت میشود به همین دلیل قانون واردات خودرو را تصویب کرد، اما دیدیم که این قانون نیز در دولت سیزدهم اجرایی نشد.
تعادل واردات و تولید
سیاهکلی با انتقاد از اظهارنظرهای غیرکارشناسی برای توجیه فریز کردن واردات خودرو گفت: آقایان مطرح میکنند که جلوگیری از واردات برای تقویت تولید داخل است، در صورتی که با وجود گذشت چندین سال از توقف واردات، هیچ تقویت موثری در کیفیت و کمیت تولید رخ نداده است.
وی با اشاره به کشورهای بزرگ تولیدکننده خودرو در جهان گفت: آلمان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو جهان است، اما آیا درهای واردات را به روی دیگر خودروها بسته است؟ هرگز اینگونه نیست.
نماینده قزوین در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه کافیست به بازار کشورهایی که قطب تولید خودرو جهان هستند، نگاه کنیم گفت: بزرگترین کشورهای تولیدکننده خودرو جهان، درهای واردات را به روی خودروهای دیگر کشورها باز گذاشتهاند. امروز آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، کره جنوبی، ایتالیا و بسیاری کشورهای دیگر جهان که خودروهایی با کیفیت و به تعداد زیاد تولید میکنند، درهای واردات خود را به روی خودروهای دیگر کشورها نبستهاند.
بحران ناشی از واردات بیرویه
وی با تاکید بر اینکه تولید، واردات و صادرات سه کلیدواژه کنار یکدیگرند گفت: هرگز نمیتوان تنها به تولید، واردات یا صادرات دلخوش بود. اگر قرار است کالایی تولید کنیم و جلوی واردات را بگیریم، باید به اندازهای در کمیت و کیفیت موفق عمل کنیم که مصرفکننده داخلی رضایت کامل یا حداقل رضایت نسبی داشته باشد.
سیاهکلی با اعلام اینکه تولید، واردات و صادرات تقویتکننده یکدیگر هستند، گفت: باید نظارت جامعی صورت بگیرد تا تعادل برقرار باشد. گاهی آنقدر واردات بیرویه و بدون منطق واردات صورت میگیرد که تولید داخل را زمینگیر و حتی نابود میکند که این رویکردی اشتباه و سیاستگذاری غلط است.
وی صادرات خودرو به دیگر کشورها را از جمله تصمیمات غلط دانست و گفت: صادرات باید منطق و عقلانیت داشته باشد. اگر تولید بیش از نیاز داخل صورت گرفته و کار به جایی رسیده که باید کارخانهها را تعطیل کرد یا تولید را کاهش داد که هر دو به زیان اقتصاد کشور تمام میشود، باید بازارهای صادراتی را شناسایی، هدفگذاری، بازاریابی و کالای بیش از نیاز را صادر کرد.
قربانی شدن کیفیت
عضو کمیسیون صنایع مجلس یازدهم از قربانی شدن صنعت خودروسازی در مسلخ توقف واردات خبر داد و گفت: نکته بسیار مهم در تولید خودرو، رقابت است. از آنجا که خودرو وارد کشور نمیشود، چیزی به نام رقابت وجود ندارد. به عبارت بهتر انحصاری برای خودروسازان داخلی ایجاد کردهایم که یکه تازی میکنند و چون مصرفکننده قدرت انتخاب و اختیار ندارد، خودروساز هر خودرویی با هر کیفیتی تولید میکند و هر بلایی که دلش میخواهد، به روزگار اقتصاد و مصرفکننده میآورد.
صادرات مسالهدار
وی با ابراز تاسف از اینکه مسئولان درکی از واقعیتهای اقتصادی و تجاری ندارند گفت: بدون آنکه به علم اقتصاد در بحث تولید، واردات و صادرات توجه کنیم، انتظار معجزه از خودروسازان داخلی داریم.
سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس یازدهم ادامه داد: با وجود گذشت دو سال از قانون واردات، هنوز واردات خودرو در تعدادی که در قانون آمد و به دولت تکلیف شد، صورت نگرفته و معلوم نیست عملیاتی شود.
سیاهکلی با انتقاد از اینکه عدهای بحث صادرات خودرو به ونزوئلا و روسیه را مطرح کردند گفت: در شرایطی که تولیدکننده نمیتواند نیاز بازار داخل را تامین کند، دلالی غوغا میکند، قیمت خودرو به صورت وحشتناکی بالا رفته، فروش مشکلات بسیاری دارد و حتی قرعهکشیها زیر سوال است و هیچ نظارت و کنترلی بر بازار سیاه وجود ندارد، باید تمام ظرفیت کارخانههای داخلی را برای تامین نیاز مصرفکننده و پایان دادن به بازار سیاه کاذب به کار بگیریم./ب