خشک، زشت و بیروح مثل میدان حلالآب!
- شناسه خبر: 39600
- تاریخ و زمان ارسال: 3 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
محمد بهرامی: در همه جای دنیا، فضای سبز شهری از اهمیت زیادی برخوردار است از این رو شهرداران و مسئولین شهری تلاش میکنند تا از جدیدترین و نوترین ایدهها برای این کار استفاده کنند. این کار نوعی زیباسازی نیز محسوب میشود، زیباسازی گاهی میتواند نصب المانها یا نمادها از شخصیتهای معروف باشد، گاهی چراغانی کردن شهر، گاهی ایجاد مبلمان شهری. اما کاشت چمن، درختچه و بوتههای تزیینی از اهمیت بیشتری برخوردار است. آنچه که در نگاه اول از زیباسازی به ذهن تداعی میشود، کاشت چمن و فضاسازی سبز شهری است. از این رو است که یکی از زیرمجموعههای شهرداریها، سازمان پارکها و فضای سبز نام گرفته است .
در شهر قزوین در گذشته نه چندان دور چندین میدان وجود داشت که فضای سبز آن بر زیبایی شهری افزوده بود اما با اجرای سیاستهای ترافیکی، اکنون بسیاری از این میدانها جمعآوری شده و جای خود را به چهار راه دادهاند، مثل ولیعصر، سپه، کوثر و غیره و برخی دیگر از میدانهایی هم که همچنان به قوت خود باقی هستند، شرایط چندان مناسبی ندارند، یکی از این میدانها، میدان حیدری ( حلالآب) در خیابان حیدری است که اتفاقا از مسیرهای پرتردد نیز محسوب میشود اما مدتها است که چمن آن از بین رفته و هر از گاهی نیز لوله منصوب در وسط میدان میشکند و آب را به خیابان سرازیر میکند.
امروز در این میدان تنها چند بوته و یک درخت باقی مانده و مابقی که قبلا چمن بود اکنون فقط خاک است! شرایطی که گلایه کسبه و ساکنان منازل اطراف میدان را به دنبال داشته است.
میدان حلالآب به حال خود رها شده است
یکی از کاسبان اطراف میدان در این باره به خبرنگار ولایت گفت: چند سال پیش و در حالی که این میدان به حال خود رها شده بود از طرف شهرداری به اینجا آمده و در آن چمن و درخت کاشتند، فضای زیبایی بوجود آمده بود و با این کار جلوه خوبی نیز به این قسمت داده شد.
وی افزود: تا یکی دوسال شرایط خوب بود و آبیاری نیز به موقع انجام میشد اما پس از مدتی، چمن و درختان این میدان به خاطر بیآبی رو به زردی گذاشتند و به مرور فضای سبز آن از بین رفت؛ فقط چند بوته و یک درخت در آن باقی ماند که آن هم هر 50 روز یکبار هم آبیاری نمیشود.
وی ادامه داد: اگر بنا به هدر دادن بیتالمال است، این کار درست نیست و اگر بنا به زیباسازی است پس چرا بعد از کاشت چمن آن را به حال خود رها کردند.
مصرف مواد توسط معتادان در پشت بوتههای میدان
یکی از ساکنان منازل اطراف میدان حلالآب در این باره گفت: متاسفانه این میدان به محلی برای سوروسات معتادان تبدیل شده است و بسیاری اوقات خصوصا به هنگام شب، پشت بوتههای میدان مشغول مصرف مواد هستند.
وی افزود: از آنجایی که این میدان سروسامان درست و حسابی ندارد، پشت بوتهها و درختچههای آن، برای عدهای حکم سرویس بهداشتی دارد! ضمن اینکه انواع و اقسام زبالهها و شیشههای دوا و دارو را میتوان در محوطه میدان پیدا کرد.
شهرداری خاک میدان را آبیاری میکند!
یکی دیگر از اهالی منازل اطراف میدان نیز در این باره با خنده گفت: این میدان که جزو شهر محسوب نمیشود، شما به ظاهر آن نگاه کنید، بیابان هم چنین شرایطی ندارد، مگر میشود که در این نقطه از شهر که روزانه این همه تردد دارد چنین وضعیتی را شاهد باشیم؟!
وی افزود: امروز که خاک این میدان راه افتاده و با یک باد کوچک کل این منطقه را خاک میگیرد آمدهاند و آن را آبیاری کردهاند! آقایان بگویند دقیقا چه چیزی را آبیاری کردهاند؟ اینجا که نه چمن دارد و نه درخت درست و حسابی، پس حداقل آب را بیخودی هدر ندهند آن هم در شرایطی که مدام خودشان از بیآبی و صرفهجویی حرف میزنند.
وی اظهار کرد: چه فرقی بین این میدان با قسمتهای دیگر شهر وجود دارد که آن را اینگونه رها کردهاند که گرد و خاک آنرا باید ما تحمل کنیم؟
رسیدگی نصفه و نیمه به وضعیت میدان حلالآب
یکی دیگر از کسبه اطراف میدان هم به وضعیت آن به شدت انتقاد داشت و در این باره گفت: شهرداری سالیانه این همه پول در قسمتهای مختلف شهر هدر میدهد که هیچ بازخوردی هم برای مردم ندارد اما اینجا که یک مسیر پر رفت و آمد محسوب میشود، همیشه خشک است .
وی تصریح کرد: مگر هزینه درست کردن و یا نگهداری این میدان چقدر است که یکبار برای همیشه آن را درست نمیکنند؟ هر از گاهی بصورت نصفه و نیمه سر وسامانی به اینجا میدهند و پس از مدتی دوباره آن را به حال خود رها میکنند.
وی اظهار کرد: میخواهم از مسئولین شهرداری بپرسم که اگر این میدان در شمال شهر و یا در خیابان دانشگاه هم بود چنین شرایطی داشت؟ یقینا اینگونه نبود و در سریعترین زمان ممکن آن را درست میکردند اما نمیدانم مشکل آقایان با این قسمت از شهر چیست که اگر چیزی در آن خراب شود، حالا حالاها درست نمیشود، مگر ما عوارض شهرداری نمیدهیم؟!
باید به وضعیت این میدان رسیدگی شود
یکی از شهروندانی که در ایستگاه دور میدان منتظر آمدن اتوبوس بود، با شنیدن مکالمات ما نزدیک آمد و ورود به صحبتها ما کرد و گفت: من مدتها است که در این ایستگاه سوار اتوبوس میشوم و میبینم که اینجا اصلا شرایط خوبی ندارد؛ هر از گاهی مثل اکنون که یک نماد مناسبتی در آن نصب شده، شهرداری یک نماد در آن نصب و مدتی بعد هم آن را جمع میکند .
وی افزود: واقعا قشنگ نیست که در این نقطه از شهر که هم به درمانگاه، هم به پارک و هم به تمام مراکز شهری راه دارد چنین وضعیتی را شاهد باشیم. اگر بنا نیست که این میدان سامان داشته باشد و در آن چمن کاشته شود که کلا آن را جمع کنند و مثل دیگر معبرهای شهری برایش چراغ راهنمایی بگذارند ولی قرار است به همین شکل و میدان باقی بماند باید به آن رسیدگی کنند .
وی اظهار کرد: کار شهرداری رسیدگی به وضعیت شهر است، نمیشود که در این نقطه که روزانه صدها تردد در آن صورت میگیرد شاهد چنین وضعیتی باشیم .
میزبان تخریب و آسیب فضای سبز میدان حلالآب زیاد است
روابط عمومی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت در این باره گفت: میدان حلال آب تاکنون دوبار باز پیرایی شده است اما متاسفانه جزو میدانهایی محسوب میشود که بیشترین آسیب را داشته است.
فرهاد صفاری افزود: این آسیب فقط مختص فضای سبز آنجا نیست بلکه منصوبات نوری سازمان زیبا سازی نیز آسیب زیادی دیده و یا مفقود شدهاند.
وی با تایید این نکته که میدان مذکور در حال حاضر شرایط مناسبی ندارد اظهار کرد: سازمان پارکها بر اساس بودجهای که در اختیار دارد، هرسال یکسری از مناطق را باز پیرایی میکند اما فضای سبز این میدان بنا به دلایل مختلف، ماندگاری ندارد و متاسفانه دچار آسیب و تخریب زیادی میشود.
وی در مورد وضعیت آبیاری این میدان نیز گفت: واحد نظارت سازمان پارکها، طبق وظیفهای که بر عهده دارد، بر اساس زمانبندی صورت گرفته، کار آبیاری فضاهای سبز را انجام میدهد و اگر این زمان از حد معمول طولانیتر شود درختان و بوتهها خشک خواهند شد.
صفاری ادامه داد: 50 درصد آبیاریها در تابستان، معمولا در اوقات شب انجام میشود و شهروندان متوجه آن نمیشوند از این رو گمان میکنند که آبیاری انجام نشده یا نمیشود؛ 50 درصد دیگر آن نیز به هنگام صبح تا ساعت 14 صورت میگیرد .
روابط عمومی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قزوین اضافه کرد: در مورد میدان حلالآب، مورد مذکور را در سازمان مطرح و در برنامه کاری میگذاریم تا با تامین اعتبارات لازم، باز پیرایی شود اما در مجموع درصد تخریب فضای سبز این میدان بالا است.