حوزه کسب و کار نیازمند آیندهپژوهی است
- شناسه خبر: 33719
- تاریخ و زمان ارسال: 4 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، پنجمین نمایشگاه معرفی مشاغل ظهر شنبه با حضور مصطفی غفوری فرماندار شهرستان البرز، علیرضا محجوب رئیس هیات مدیره دانشگاه کار و دبیرکل خانه کارگر کشور، حسن اسدی رئیس دانشگاه کار، عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر استان، جمعی از مسئولان استانی، محلی و دانشآموزان در 54 غرفه در محل دانشگاه کار شهر الوند افتتاح شد و تا روز چهارشنبه این هفته ادامه دارد.
علیرضا محجوب در این آیین با اشاره به پیشینه مشاغل اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا مشاغل گذشته، فعلی و آینده به خوبی معرفی شوند؛ همچنین ضرورت دارد در حوزه معرفی مشاغل آیندهپژوهی صورت گیرد و نگاهها معطوف به آینده باشد تا برحسب نیازهای بشر مشاغلی در جامعه ایجاد شود.
وی مطرح کرد: در مکانهایی که مراکز جوارکارگاهی و مسکونی در کنار یکدیگر واقع شدهاند همچون شهر صنعتی البرز باید مدارس و مراکز دانشگاهی بر آشنایی جوانان و نوجوانان به مشاغل توجه داشته باشند تا آنها به هنگام ورود به بازار کار با چالش روبرو نشوند.
دبیرکل خانه کارگر با تاکید بر ضرورت آشنایی دانشآموزان با مهارتهای تخصصی عنوان کرد: لازم است تا فرزندان ما براساس استعدادها و علاقمندیای که دارند در دوران تحصیل از مهارتهایی برخوردار شوند تا شرایط ورود آنها به بازار کار تسهیل شود.
محجوب با بیان اینکه درحال حاضر با بحران جمعیتی و کهنسالی جمعیت در کشور روبرو هستیم و در صورت ادامه این روند، ظرف 10 سال آینده مجلس شورای اسلامی نیز دارای نمایندگان سالمند خواهد شد؛ افزود: وضعیت برخی مشاغل به دلیل نبود نیروی انسانی متخصص در آن رشته در خطر است؛ از همین رو باید در راستای تربیت نیروی ماهر و متناسب با نیازهای بازار کار تدبیر صورت گیرد و در این زمینه کارهای پژوهشی انجام شود.
وی توضیح داد: امروزه در حوزه کسب و کار و مشاغل، دچار تحولاتی شدهایم و بسیاری از مشاغل به شیوه خانگی تبدیل شدهاند؛ از همین رو کارشناسان و اساتید دانشگاهی باید با انجام کارهای تحقیقاتی و توجه به آیندهپژوهی در حوزه کسب و کار، نیازهای آتی جامعه را به دانشآموزان، دانشجویان و خانوادههای آنها معرفی کنند.
واحدهای صنعتی برای ایجاد هنرستانهای جوارکارگاهی اقدام کنند
در ادامه این آیین مدیرکل آموزش و پرورش استان در سخنانی اظهار کرد: در حال حاضر 25 هزار دانشآموز در استان درحال تحصیلاند که از این تعداد 50 هزار نفر آنها در شهرصنعتی البرز هستند.
تقی سیاهکلی مرادی تاکید کرد: با توجه به اینکه برخی رشتههای تحصیلی پس از فارغالتحصیلی از مقطع ارشد نیز بازار کار ندارند و در جامعه بیکاربرد هستند، از این رو وزارت علوم در سال گذشته مقرر کرد که برخی رشتههای تحصیلی از دانشگاهها و مدارس حذف شوند.
وی بیان کرد: شهرستان البرز ظرفیتهای زیادی در حوزه اشتغال دارد که مغفول مانده، در حالی که در استان اصفهان 32 هنرستان جوارکارگاهی راهاندازی شده است که در ایجاد اشتغال برای دانشآموزان بسیار اثربخش بودهاند؛ اما در شهرصنعتی تاکنون دو هنرستان جوارکارگاهی ایجاد شده است و با توجه به کمبود نیروی انسانی ماهر ضرورت دارد این مراکز افزایش پیدا کنند.
این مسئول تاکید دارد: انتظار داریم فرماندار، مدیران حوزه صنعت و دیگر مسئولان اجرایی استان پای کار بیایند و برای ایجاد هنرستان جوارکارگاهی مشارکت کنند؛ چراکه آموزش و پرورش به تنهایی ظرفیت ایجاد این هنرستانها را ندارند./ی