حضور 50 هزار تبعه خارجی در استان
- شناسه خبر: 4832
- تاریخ و زمان ارسال: 30 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
ضرورت توجه به تجهیز دارالقرآنها
در سطح استان قزوین حدود 15 هزار اتباع خارجی دارای مجوز داریم و آمارها حاکی از وجود حدود 35 هزار اتباع خارجی فاقد مجوز و مدارک هویتی است.
به گزارش خبرنگار ولایت؛ معاون سیاسی و امنیتی استانداری قزوین در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که در سالن جلسات استانداری برگزار شد؛ گفت: در سطح استان قزوین حدود 15 هزار نفر اتباع رسمی دارای مجوز داریم و آمارها حکایت از آن دارد که نزدیک به 35 هزار نفر نیز اتباع فاقد مدارک هویتی و مجوز وجود دارد.
ابوالحسن کبیری اذعان داشت: بر اساس دستورالعمل اعلام شده، اتباع فاقد مدارک هویتی و مجوز میبایست تا 30 مهرماه نسبت به دریافت مجوز و اقدامات هویتی اقدام میکردند. ولی به دلیل شرایط ایجاد شده این زمان تا سه ماه دیگر تمدید شده و افراد فاقد مجوز میبایست ظرف مدت تمدید شده در این زمینه اقدام کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قزوین با اشاره به ضرورت شناساندن افراد بیسواد و جذب آنها در کلاسهای آموزشی در استان؛ افزود: با توجه به اینکه بخشی از این افراد را اتباع تشکیل میدهند نیاز است مساله تحصیل در هنگام بررسی مدارک هویتی و دادن مجوز مد نظر مسئولان قرار گیرد.
ـ 30 هزار بیسواد در استان داریم
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه این جلسه با اشاره به ضرورت تهیه اطلس بیسوادی در استان گفت: در راستای ریشهکنی بیسوادی، نیازمند دستیابی به آمار و اطلاعات افراد جامعه به ویژه بازماندگان از تحصیل هستیم.
ابوالفضل فلاح افزود: به این منظور نیاز است تمامی دستگاهها به ویژه دستگاههای مرتبط همچون ثبت احوال اقدام به ارائه اطلاعات درست به آموزش و پرورش کنند تا نسبت به شناسایی و جذب این افراد اقدام شود.
وی تاکید کرد: در تهیه اطلس بیسوادان استان ضرورت دارد بخشداران و دهیاران همکاری لازم را با ما داشته باشند.
وی همچنین خواستار مساعدت مجموعه استان در این زمینه شد.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش گریزی به آمار جمعیت با سواد در استان و کشور داشته و افزود: بر اساس آخرین سرشماری انجام شده، درصد باسوادی در کشور 6/94 و در استان قزوین 32/96 درصد است.
فلاح با بیان اینکه در مجموع 30 هزار 721 بیسواد در استان داریم، یادآور شد: طی دو سال درگیری با بیماری کرونا، حدود 900 نفر بازمانده از تحصیل شناسایی شدند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه عدم دسترسی به آمار بیسوادان و کمسوادان استان، عدم احساس بیسوادان به شرکت در کلاسهای آموزشی، اجباری نشدن باسوادی، کمبود امکانات و محرومیت روستاها را به عنوان بخشی از مشکلات در راستای ریشهکنی بیسوادی یاد کرده و خواستار تعامل مجموعه استان در رفع مشکلات موجود و باسوادتر جامعه هدف شد.
ـ دارالقرآنهای آموزش و پرورش نیازمند اعتبارات ویژهاند
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه این جلسه اظهار داشت: در راستای فرمایش رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن کریم، سهم استان قزوین از این تعداد 125 هزار نفر سهم استان قزوین است که با توجه به ماموریت سایر دستگاهها در این راستا، سهم آموزش و پرورش استان 25 هزار نفر است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده یادآور شد: این تعداد حافظ قرآنی باید در طول پنج سال تربیت شود.
وی با بیان اینکه تربیت عمده حافظان قرآنی در دارالقرآنها اتفاق میافتد، یادآور شد: در سطح استان قزوین 16 دارالقرآن زیر نظر آموزش و پرورش فعال هستند که تنها یکی از این دارالقرآنها که در آبیک فعال است، در شأن قرآن بوده و مابقی دارالقرآنها در قد و قامت قرآن نیست.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین با اشاره به حجم پایین اعتبارات ملی، تصریح کرد: اعتبارات ملی در فضای آموزشی و پرورش کفاف نمیدهد.
وی مستهلک بودن سازه و بنای دارالقرآنها را به عنوان مهمترین مشکل موجود عنوان کرده و اذعان داشت: اصلیترین نیاز ما در حوزه تقویت دارالقرآنها، بناهای مناسب ساختمانی است.
وی در ادامه گریزی نیز به سایر نیازهای دارالقرآنها داشته و از لزوم تجهیز دارالقرآنها به لپ تاپ، قلم قرآن، سیستم گرمایشی و سرمایشی و … گفت.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین تاکید کرد: برای ارتقای سطح امکانات دارالقرآنها و جذب بهتر دانشآموزان، نیازمند حمایت و اعتبارات بیشتر هستیم.
ـ ضرورت تخصیص اعتبارات برای هزینه ایاب و ذهاب دانشآموزان با نیازهای ویژه
رئیس اداره استثنایی آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه این جلسه افزود: در حال حاضر 59 کد واحد آموزشی در 22 مدرسه و 7 مرکز مشکلات ویژه یادگیری در استان فعال است، با مشارکت خیرین 77 درصد مراکز و مدارس خیرساز است.
وی با اشاره به تحصیل هزار و 155 دانشآموز در سطح مدارس در چهار دوره تحصیلی مشغول تحصیل هستند؛ افزود: علاوه بر آن بیش از دو هزار دانشآموز با نیازهای ویژه در مدارس عادی با عنوان تلفیقی و فراگیر در حال تحصیل هستند، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین با اشاره به مشکلات متعدد خانواده این دانشآموزان، تردد این دانشآموزان را به عنوان یکی از مشکلات عمده دانسته و افزود: در حال حاضر 35 درصد هزینه ایاب و ذهاب این دانشآموزان توسط سازمان استثنایی پرداخت و 65 درصد توسط خانوادهها پرداخت میشود که متاسفانه برخی از خانوادهها حتی قادر به دادن این مقدار هم نیستند.
وی خواستار همراهی استانداری و شهرداری برای تامین بخشی از هزینهها تا حدود 50 درصد شد.