حذف ردیف اعتباری اجرای «قانون حمایت از معلولان» تاسفبرانگیز است
- شناسه خبر: 10496
- تاریخ و زمان ارسال: 24 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 23

به گزارش خبرنگار ولایت، سید محمد موسوی در نشست خبری که در سالن جلسات هلالاحمر برگزار شد؛ در سخنانی با بیان اینکه بهترین عبادت خدمت به بشریت است؛ اظهارکرد: امروزه در شرایطی هستیم که سختترین روزهای یک مولد را میبینیم و کار تولید سخت شده و آنهایی که به دنبال تکثر و سرمایه هستند کشور را ترک میکنند؛ اما ما 15 درصد از جامعه را تحت پوشش خود داریم؛ از اینرو ناچار به ادامه دادن در سنگر اقتصادی هستیم.
وی با بیان اینکه به لحاظ مشکلات اقتصادی کارکردن با رویکرد اجتماعی تنها خستگیآفرین است؛ تصریح کرد: امروزه در فضایی بسته و با مشکلات ناشی از تحریم اقتصادی کار میکنیم؛ با همه وجود هم احساس میکنم که خبرنگاران نمیتوانند آزادانه به رسالت خود بپردازند؛ اما جویای این هستیم سهم ما معلولان از سرمایههای اقتصادی ملی و خبرنگاران کجاست؟
بنیانگذار کانون معلولین توانا با تاکید براینکه معلولین بهترین سپر من بودهاند که توانستم حضور اجتماعی پیدا کنم؛ عنوان کرد: خبرنگاران مانند سنسور در جامعه هستند. در جریان اعتراضات هم خبرنگاران پای کار بودند.
این مسئول افزود: چرا باید درجامعه اعتراض به غلط اغتشاش تعبیر شود؛ البته در برخی موارد به اغتشاش کشید؛ ولی این تفکیک را میبایست خبرنگاران انجام میدادند زیرا خبرنگاران بهترین روابط عمومی جامعه هستند و هشدارهای لازم را میدهند. آنها تب و التهابات جامعه را مطرح و به شفافیت و آگاهی بخشی افراد جامعه کمک میکنند.
ـ بیتوجهی به نیروهای انسانی فرار مغزها ایجاد کرد
موسوی با بیان اینکه متاسفانه امروزه مردم در فشارهای معیشتی هستند و کشور هم در تهدید بلعیدن توسط بیگانگان قرار گرفته است؛ عنوان کرد: ما مشکل منابع انسانی داریم که منابع اقتصادی ما را به غارت میبرند، ما ملت غارت زدهای هستیم و از همه جوانب غارت شدهایم و دلیل آن هم بیتوجهی به نیروهای انسانی است.
وی با بیان اینکه مردم در فشارهای معیشتی هستند و زخم تورم بر پشت مردم جا انداخته است؛ عنوان کرد: امروز مغزها و تکنسینهای ما به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند؛ چرا که مواد اولیه کشور که همان نیروهای انسانی ما هستند همیشه مورد بیتوجهی بودهاند. درحالیکه اگر به نیروهای انسانی و مولدهای کشور به خوبی توجه میشد؛ هیچ کشوری نمیتوانست به ما آسیب وارد کند و این گفته امام راحل که «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» محقق میشد.
این کنشگر اجتماعی با اشاره به اینکه در علوم مادی نانو، تکنولوژی و موشک روز به روز پیشرفت کردهایم؛ اما در علوم انسانی بسیار ضعیف عمل کردهایم و میزان آسیبهای اجتماعی هم بیانگر این موضوع است؛ تاکید کرد: اگر نهادهای ذیربط در پرورش نیروهای انسانی رسالتهای خود را به خوبی انجام میدادند امروز شاهد فرار مغزها نبودیم.
موسوی مطرح کرد: اصول مذهب شیعه، امامت و عدالت است؛ امامت را رسیدگی کردیم و اکنون درختی تنومند شد و اکنون وقت آن رسیده است که دنبال عدالت باشیم تا جامعهای متعالی و به دنبال احیای ارزشها داشته باشیم.
وی اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیجفارس مولدهای جامعه را میبرند و کار به جایی رسیده است که به غیر از متخصصان و صاحبان علم در سطح بالا، تکنسینها هم مهاجرت میکنند و در این شرایط مردم، اقشار محروم و فراموش شدگان جامعه بیشترین آسیب را میبینند.
ـ قانون حمایت از معلولین نیازمند بودجه است
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه قانون حمایت از معلولین نیازمند بودجه است؛ ابراز کرد: در شرایطی که معلولین به لحاظ معاش و درمان در سختی هستند؛ در سال 96 قانون جامع حمایت از معلولین اصلاح شد که جای خرسندی داشت؛ اما گفته شد در صورتی که دولت بودجه داشته باشد؛ اجرایی میشود که این منصفانه نیست.
موسوی توضیح داد: بهزیستی با بودجهای که دریافت میکند باید به قشرهای مختلفی از جامعه همچون: کودکان بیسرپرست، معتادان، کودکان کار، مهاد کودک خدمترسانی کند و گاه شاهد هستیم رسیدگی به معلولان هم در حیطه وظایف بهزیستی قرار گرفته است در حالیکه همه دستگاهها موظف هستند که به معلولین که بخشی از جامعه هستند؛ توجه داشته باشند.
وی یادآور شد: متاسفانه با وجود آنکه قانون جامع حمایت از معلولین بودجه خاص خود را نیاز دارد که امسال آن را قطع کردهاند و این نیز درحال است که پیش از این هم گفته میشد بودجه نداریم و عملیاتی نمیشد.
موسوی در ادامه سخنانش تشریح کرد: از 20 سال گذشته اشتغالزایی برای معلولین را انجام میدهیم؛ ضوابطی هم که اجرا کردیم براساس قوانین بهزیستی و قانون کار بوده است. از آنجایی که بخش خصوصی دلیلی برای به کارگیری معلولین ندارد ما اشتغال این قشر را در اولویت قرار دادیم. رویکرد سودمحور هم نداریم و نگاه ما تنها اجتماعی و برکت محور است.
وی با بیان اینکه براساس قانون باید با به کارگیری معلولین 23 درصد حق بیمه کارگر به کارفرما پرداخت شود تا انگیزهای برای سرمایهگذار و کارآفرین باشد؛ تشریح کرد: متاسفانه سالها این میزان پرداخت نشد یا تنها 10 درصد پرداخت شد؛ زمانی هم که دریافت کردیم پول را به کانون توانا باز گرداندیم و در راستای فعالیتهای اجتماعی و اشتغالزایی معلولان هزینه شد؛ همینها کمک کرد که اکنون حدود یکهزار معلول با مجموعه توانا همکاری داشته باشد.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز در ادامه سخنانش درپاسخ به سوال خبرنگار ولایت درباره تعدیل نیروی صورت گرفته در این واحد تولیدی مطرح کرد: 45 نفر تعدیل نیرو مورد سوال قرار گرفت؛ اما خدمات توانبخشی و ورزشی برای معلولان و اشتغالزایی برای یکهزار معلول مطرح نمیشود.
موسوی با بیان اینکه تعدیل نیرو انجام شده به نفع معلولین صورت گرفت؛ توضیح داد: در این تعدیل نیرو ابتدا شرایط احراز پیشبینی کردیم و تعدیلها باتوجه به آن صورت گرفت که دیگر معلولان ثبت نامی هم مشغول به کار شوند.
وی با اشاره به شرایط در نظر گرفته شده در تعدیل نیروهای شرکت فیروز یادآورشد: در این تعدیل نیرو توجه داشتیم که فرد بتواند از بیمه بیکاری استفاده کند؛ مجرد باشد؛ مسکن دریافت کرده باشد؛ نیاز جدی معیشتی نداشته باشد؛ البته برخی از آنها هم معتاد بودند. در واقع ما حساب شده و به نفع اشتغال دیگر معلولان این اقدام را انجام دادیم.
بنیانگذار کانون معلولین توانا تاکیدکرد: معلولین باید بازنشستگی زود هنگام و 20 ساله داشته باشند؛ این قانون برای جانبازان اجرا میشود برای معلولین عادی هم در ارگانهای دولتی اتفاق میافتد؛ ولی ما با وجود آنکه بارها این موضوع را مطرح کردیم شاهد اجرا شدن آن نبودیم زیرا رگهای غیرت خشک است.
موسوی درباره پروژه خدماتی و رفاهی مازندران که توسط کانون معلولان توانا برنامهریزی شده بود؛ تشریح کرد: آنجا یک پروژه اقتصادی و سرمایهگذاری صرف نیست و یک خیراندیشی است که متکدی تولید نکنیم؛ در اجرای این پروژه احساس کردم سهم معلولین کار یدی نیست و باید بهزیستی بستر آموزش کودک را بسازد تا از افق فکر و اندیشه کار کند و با توانایی و کار فکری به جایگاههای بالا برسد.
وی با بیان اینکه همه منافع این پروژه را به معلولینی اختصاص میدهم که امکان تحصیل ندارند؛ گفت: متاسفانه در پی کلاهبرداری از سوی مسئولان خصوصی و دولتی این پروژه متوقف شده و هنوز اجرایی نشده است؛ البته برای کلاهبردان 17 سال هم حبس گرفتم و دوباره مشغول گرفتن مجوز برای اجرای پروژه هستیم./ی