جهاد گازرسانی درارتفاعات الموت
- شناسه خبر: 40701
- تاریخ و زمان ارسال: 20 مرداد 1403 ساعت 07:31
- بازدید :
در این راستا شرکت گاز استان قزوین به عنوان سازمانی خدمتگزار مردم با تلاشی مضاعف در مسیر گازرسانی به آخرین روستاهای استان که از نعمت گاز محروم هستند و همچنین ایجاد بستری مناسب برای گازرسانی به صنایع گام برمیدارد. در حال حاضر 665 روستا از تعداد 850 روستا از نعمت گاز بهرهمند هستند و شرکت گاز استان قزوین در یک اقدام جهادی عملیات گازرسانی به 24 روستای منطقه الموت را در دستور کار قرار داده است.
به عنوان خبرنگار روزنامه ولایت قزوین در سفر یک روزه به همراه مهندس حجتیپور مدیرعامل شرکت گاز استان و سایر مسئولان شرکت گاز استان، و تعدادی از خبرنگاران دیگر رسانههای استان به منظور در جریان قرار گرفتن و آگاهی از نحوه اجرای عملیات گازرسانی به مناطق صعبالعبور، راهی منطقه الموت و روستاهای یرک وجوتان در بخش الموت شرقی شدیم.
برای بازدید از روستاهای یرک وجوتان که قرار است شعلههای آبی گاز، گرمابخش خانههای اهالی آن شود وارد جاده قزوین الموت تنکابن شدیم البته این همه ماجرا نیست؛ پس از طی مسیر آسفالت وارد جادهای خاکی که در میانه کوههای بلندالموت بود شدیم مسیری سخت و صعبالعبور که خود گواه سختی کار گازرسانی به این منطقه صعبالعبور و کوهستانی بود. سرانجام پس از یک مسیر طولانی و صعبالعبور به روستای جوتان رسیدیم. مردم این روستا با دیدن تیم شرکت گاز و اهالی رسانه استقبال گرمی از ما داشتند و به جهت پروژه عملیات گازرسانی به این روستا ابراز خوشحالی نمودند.
روستاییان معتقدند که با بهرهمندی از گاز طبیعی بسیاری از مشکلات آنها در زمینه سوخت حل خواهد شد و در این منطقه کوهستانی که زمستانهای بسیار سختی دارد میتوانند با آسودگی خیال، گذران زندگی کنند.
حجتیپور مدیر عامل شرکت گاز استان درگفتوگو با ولایت اظهار میدارد: همانطور که مردم از دستگاههای خدماترسان مانند شرکت گاز انتظار دارند که خدمات را در کمترین زمان در اختیار آنان قرار دهد، باید بدانند که گاز با چه مشقتی تحویل آنها داده میشود.
وی با تشریح وضعیت اقدامات گازرسانی به منطقه الموت میگوید: این بخش دارای 190 روستا است که 141 روستا گازدار شده و 24 روستا درحال گازرسانی است.
وی با اشاره به گازرسانی به روستاهای پراکنده الموت شرقی که شامل 7 روستا هستند ادامه میدهد: عملیات گازرسانی به روستاهای آوه، جوتان، یرک، وناش بالا، وناش پایین، سلیمانآباد و میانخانی در حال اجراست و حدود 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
حجتیپور با بیان اینکه ۱۳ روستای استان نیز به زودی و همزمان با هفته دولت از نعمت گاز طبیعی برخوردار خواهند شد، میگوید: روستاهای سلیمانآباد، ایلان، چوثر، طاله، کلایه، هنیز، ویار، علین، فلار، قلعه، اسبک، اسماعیلآباد و کذلک با اعتباری بالغ بر ۴۸۰ میلیارد ریال تا هفته دولت از نعمت گاز بهرهمند خواهند شد.
وی ادامه داد: با گازدار شدن این ۱۳ روستا ۵۴۹ خانوار روستایی از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شده و تعداد روستاهای برخوردار از گاز استان در دولت سیزدهم به ۱۱۹ روستا افزایش پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت گاز استان تصریح میکند: با اتمام عملیات گازرسانی به این ۱۳ روستا تعداد روستاهای گازدار شده استان به ۶۷۸ روستا افزایش پیدا کرده و درصد بهرهمندی خانوار روستایی استان از ۹۴ به ۶/۹۴ درصد میرسد.
وی همچنین گفت: در حال حاضر عملیات گازرسانی به ۴۹ روستا در دست اجراست و پروژه گازرسانی به 27 روستای استان در مرحله طراحی و تهیه پکیج قرار دارد. در مسیر بازگشت از این مسیر سخت و صعبالعبور روستای جوتان در اندیشه این بودم که این روستاییان در روزهای بارندگی و فصل سرد سال که قطعا برفی خواهد بود چگونه این مسیرها را باید طی کنند و از دیگر سو به این فکر میکردم که تیم عملیات گازرسانی چگونه در این منطقه که حتی آنتن تلفن همراه و اینترنتی در برخی از نقاط آن وجود نداشت خدمترسانی میکنند؟! بعد از طی مسیر سربالایی و سراشیبی به محدوده کار کارگران زحمتکش و خودروهای بیل مکانیکی رسیدیم که به صورت جهادی مشغول تراشیدن سنگهای عظیم کوه برای حفر گودالهایی که لولههای گاز باید در آن جای گیرند بودند. این افراد زحمتکش که درگرما و سرما، سختی نبود امکانات و اینترنت و آنتن تلفن همراه و کندن سنگهای عظیم کوه را به جان میخرند تا ساکنان این مناطق هر چه سریعتر از نعمت گاز طبیعی برخوردار شوند و شعلههای آبی گاز، گرمابخش خانهها و اجاقهای آنان باشد.
شاید به زبان و تحریر کلمات در این گزارش آسان باشد اما کار کردن در این مسیر سخت و صعبالعبور کاری است که فقط از مردان جهادگر و پرتلاش برمیآید، افرادی که برای آبادانی این مرز و بوم و تلاش جهادی برای گازرسانی از هیچ کوششی فروگذار نمیکنند را باید با چشم دید و از نزدیک شور خدمترسانی آنان را نظارهگر شد.