جمعیت هلالاحمر ایران 3 میلیون عضو داوطلب دارد
- شناسه خبر: 53836
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1403 ساعت 01:56
- بازدید :
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر گفت: ۳ میلیون داوطلب در سازمان جوانان هلالاحمر عضو هستند و ۷ هزار خانه هلال در کشور راهاندازی شده است.
به گزارش برنا، عزتی در همایش توانمندسازی ارکان محلات کمتر برخودار در اقبالیه استان اظهار داشت: ۳ میلیون داوطلب در سازمان جوانان هلالاحمر عضو هستند که از این تعداد بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در رده سنی بین ۴ تا ۳۵ سال و حدود یک میلیون نفر بالای ۳۵ سال عضو داوطلبان ما در سازمان جوانان هستند.
وی با اشاره به فعالیت ۷ هزار خانه هلال در کشور افزود: خانههای هلال در گام اول با شناسایی نیازهای خاص ساکنان مناطق کمتر برخوردار به ویژه روستائیان، با فعالیتهای آموزشی و حمایت از ایجاد کسب و کارهایی کوچک در جهت توانمندسازی به جامعه هدف کمک میکنند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: توانمندسازی و آموزش کمکهای اولیه برای رفع نیازها هنگام مواجه با حوادث و بحرانهای ناشی از تغییرات آب و هوایی برای نجات جان خود و اطرافیان و همکاری با نهادهای امداد رسان از دیگر اهداف، خانههای هلال است.
احدپور مدیرکل دفتر توسعه خانههای هلال هم در ادامه گفت: وجود خانههای هلال نقش دیدهبانی را برای هلالاحمر دارد؛ چرا که اگر در روستایی حوادثی از قبیل زلزله رخ دهد اولین جایی که میتواند دقیقترین اخبار را از حادثه و نیاز اولیه و ثانویه را گزارش دهد، مسئول خانه هلال است.
احدپور افزود: این گزارش به موقع باعث میشود که دستگاههایی مثل امداد و نجات، آتش نشانی و یا بحران بداند با چه تجهیزات و امکانی در محل حاضر شود.
وی یادآور شد: بیش از ۵ هزار خانه هلال در روستا و ۲ هزار خانه در شهرها فعالند که مسئولیت راهاندازی خانههای هلال در روستا، دهیاران و بخشداران هستند و در شهرها هم این مسئولیت بر عهده فرمانداران، شهرداران و ائمه جمعه است.
مدیر کل دفتر توسعه خانههای هلال گفت: علاوه بر خانههای هلال شهری و روستایی خانههای هلال تخصصی نیز ویژه سازمانهایی از جمله مردم نهاد، دانشگاهها، حوزههای علمیه، جامعه پزشکان و مهندسان، اصناف، اتحادیهها، شهرکهای صنعتی، شرکتهای تعاونی فعالیت میکنند که وظایف متفاوتی با دیگر خانههای هلال دارند.
احدپور بیان کرد: نگاه آنها ویژهتر و خاصتر و نوآورانه است که میتوانند در زمینههای مختلف ورزشی، تولیدی، مشارکتی و مسئولیتهای اجتماعی، بخش بزرگی از مردم را تحت پوشش خود قرار دهند.
وی با اشاره به فعالیت ۱۱ خانه هلال برتر در استان گفت: باید به گونهای برنامهریزی شود تا خانههای هلال روستایی و شهری با انجام وظایف و مسئولیتهای هفتگانه تعریف شده بتوانند رتبه علمی خود را به سطح مورد نظر برسانند و به خانههای هلال برتر ارتقا یابند.
مدیرکل دفتر توسعه خانههای هلال گفت: مسئولان خانههای هلال پس از قبول مسئولیت به صورت داوطلبانه، در ساختار هلالاحمر قرار میگیرند و بودجهای برای فعالیتهای آنان در نظر گرفته میشود.
در پایان این همایش از مدیران یک خانه هلال تخصصی در اقبالیه و ۱۱ خانه هلال برتر استان تجلیل شد.
در کشور ۵۶ خانه هلال تخصصی راهاندازی شده که دو خانه در اقبالیه و شریف آباد ایجاد شده است.
در سراسر کشور حدود ۳۸ هزار روستای فعال ظرفیت راهاندازی خانه هلال را دارد.