تولید بدون توجه به فناوریهای نوظهور امکانپذیر نیست
- شناسه خبر: 45815
- تاریخ و زمان ارسال: 5 آبان 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

«همایش هماندیشی و همآفرینی نقشه راه توسعه اقتصادی دیجیتال» با حضور یاسر باقری مدیرکل توسعه کسب و کار شرکت مخابرات ایران، جواد حسینپور رئیس توسعه کسب و کار مخابرات ایران، یاسر باقری، مدیرکل توسعه کسب و کار مخابرات ایران، محمدرضا نصرآبادی مدیر مخابرات منطقه قزوین، یاور عابدی دبیر کارگروه توسعه اقتصاد دیجیتال قزوین، مدیران حوزه آیتی دستگاههای اجرایی استان، جمعی از مدیران شرکتهای استارت آپی و فعالان حوزه کسب و کارهای نوین در تالار پذیرایی پیام شرکت مخابرات قزوین برگزار شد.
اقتصاد دیجیتال میتواند انقلاب صنعتی چهارم را متحول کند
مدیرکل توسعه کسب و کار مخابرات ایران در این همایش با اشاره به تعریف و تبیین راهبرد کلان شرکت مخابرات در توسعه اقتصاد دیجیتال، اظهار کرد: شرکت مخابرات تاکنون به عنوان شرکت و برندی در حوزه دسترسی و اتصال خانهها و کسب و کارها در مرز اقتصاد دیجیتال درحال خدمت بوده و هر چه در این حوزه تا به امروز ارزشآفرینی کرده است موجب ارتقاء ارزش اقتصاد دیجیتال در کشور شده است.
یاسر باقری با بیان اینکه اداره کل بررسیهای اقتصادی و توسعه کسب و کارها در سال 1400 در شرکت مخابرات براساس نیازهای جامعه فعالیت خود را آغاز کرد و موجبات روند توسعه کسب و کارها را رقم زد؛ تصریح کرد: این اداره کل ابتدا با یک نفر و با ارائه سرویسهای محدود اقتصادی کار خود را آغاز کرد و به تدریج ارائه سرویسهای اقتصادی دیگر نیز در حوزه سلامت، حمل و نقل، آی.اُ.تی در این مجموعه شکل گرفت و این نسل اول توسعه کسب و کارها در شرکت مخابرات کشور بود.
او با بیان اینکه توجه به ظرفیت استانها در ایدهپردازیهای یک ضرورت است؛ مطرح کرد: در این راستا ایده ایجاد «دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم» در سال گذشته در یکی از مناطق کشور کلید خورد و وظیفه این دبیرخانه است که بتواند با صنعت ارتباط برقرار کند و نیازهای صنایع را در حوزه اقتصاد فناوریهای نوظهور انقلاب صنعتی چهارم شناسایی کند.
این مسئول با اشاره به شعار امسال رهبری تشریح کرد: با توجه به ظهور دانش فناورانه، امروزه دیگر تولید و ادامه حیات بدون توجه به فناوریهای نوظهور که در قالب انقلاب صنعتی چهارم شکل گرفتهاند؛ امکانپذیر نیست بنابراین برای تحقق شعار جهش تولید چارهای نداریم جز اینکه استفاده از فناوریهای نوظهور و توسعه زیست بومهای ارتباطی را جدی تلقی کنیم که شرکت مخابرات ایران در این حوزهها پیشگام شده است.
باقری با بیان اینکه امروزه اقتصاد دیجیتال از کسب و کارها خرد تا کلان را درگیر میکند؛ عنوان کرد: این اقتصاد، اشتغال را از خانه و خانواده تا صنایع بزرگ در برمیگیرد و ایده محور و خلاقیت محور است؛ بنابراین چارهای نداریم به جز آنکه در این موضوع برنامهریزی داشته باشیم.
او با اشاره به به ایجاد «نهضت جهادی فیبرنوری» در سال گذشته در کشور بیان کرد: متاسفانه اگر چه در این زمینه سرمایهگذاری طولانی مدتی انجام شده است، اما بازدهی آن چندان مناسب نیست. فیبرها هنوز به خوبی در حوزه کسب و کارها و بهرهوری مردم مورد توجه قرار نگرفتهاند و باید تقویت شوند.
این مسئول توضیح داد: کارگروه توسعه اقتصاد دیجیتال در قزوین با چهار ماموریت از اردبیهشت ماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کرده است؛ در این راستا نیاز هست براساس زیست بوم و آمایش سرزمینی اقدام کنیم، چرا که اقتصاد دیجیتال در زنجیره ارزش قرار میگیرد و اگر بر اساس ظرفیتها و فرصتها و اولویتهای زیست بوم نباشد؛ کارایی ندارد.
باقری عنوان کرد: اگر امروز انقلاب صنعتی چهارم را نادیده بگیرم و هر دستگاه با رویکرد خود و به شکل تک بعدی بخشی از اقتصاد دیجیتال را عملیاتی سازد بدون شک توسعه پایدار محقق نمیشود و در آینده نیز آسیب خواهیم دید.
در حوزه اقتصاد دیجیتال باید بر اساس اکوسیستم حرکت کرد
این مسئول توسعه اقتصاد دیجیتال در فضای کسب و کار امروز امری حیاتی به شمار میرود؛ خاطرنشان کرد: اگر از ۱۰ سال گذشته به فکر امروز بودیم به طور قطع پیشگامی از آن ما بود، هر چند که امروز همچنان جایگاه کشور در اقتصاد دیجیتال نادیده گرفته شده است؛ اما برای رسیدن به کشورهای پیشگام باید با برنامه و با شتاب حرکت کرد تا با چالش روبرو نشویم.
باقری با بیان اینکه در حوزه اقتصاد دیجیتال باید بر اساس اکوسیستم حرکت شود؛ تاکیدکرد: امروزه باید یاد بگیریم که در اکوسیستم اقتصادی ارتباط با شرکای تجاری خود را تقویت کنیم. هرچند نباید فراموش کنیم که امروز هر فردی که ایده اقتصادی داشته باشد میتواند در منزل در اشتغال دیجیتال و مجازی فعالیت کند و این بهترین نمونه مشارکت مردم در اقتصاد و اشتغال بوده است.
متاسفانه سهم ایران از درآمد اقتصاد دیجیتال تقریبا هیچ است
رئیس توسعه کسب و کار مخابرات ایران نیز در این همایش با تاکید براینکه متاسفانه سهم ایران از درآمد اقتصاد دیجیتال تقریبا هیچ است و این موضوع باید با جدیت مورد توجه قرارگیرد؛ اظهار کرد: سهم ایران از اقتصاد دیجیتال ۲ میلیون دلار بوده، درحالی که کشور همسایه همچون امارات که به اندازه یک استان ایران وسعت دارد، ۹۵4 میلیارد دلار است و منصفانه نیست که از فضای اقتصاد دیجیتال سهمی نداشته باشیم.
جواد حسینپور با اشاره به زیست بوم و اکوسیستم نوآوری در شرکت مخابرات تصریح کرد: در گذشته شرکتهای استارتآپی و نوآوری نادیده گرفته میشدند؛ اما امروز اهمیت آنها شناخته شدهاند.
چالش اصلی استارت آپها مارکت و برندسازی است
او مطرح کرد: امروز دیگر حمایت مالی و تولید دغدغه شرکتهای استارتآپ نیست، بلکه مارکت، برندسازی و معرفی چالش اصلی آنها میباشد و باید برای رفع این چالش آنها اقداماتی صورت گیرد.
این مسئول بیان کرد: درحال حاضر ایران رتبه چهارم تا ششم خدمات تلفن ثابت و قویترین زیرساختهای ارتباطی منطقه را دارد و این ظرفیت مهم میتواند در اختیار شرکتهای استارتآپی قرار گیرد.
حسینپور با تاکید براینکه نیاز به ترسیم چشمانداز توسعه اقتصاد دیجیتال داریم که در آن هسته توسعه دیجیتال مبتنی بر فناوری اطلاعات باشد و زیرساختهای آن نیز فراهم شود؛ مطرح کرد: امروز با پدیده بردگی دیجیتال مواجه هستیم و بدون اینکه متوجه باشیم بسیاری از افراد جامعه ما ساعتها درگیر فضای مجازی هستند و این هم درحالی است که هیچ دانشی به آنها اضافه نمیشود.
او با بیان اینکه امروز به راحتی میتوان فرهنگ یک جامعه را از طریق فضای مجازی تغییر داد؛ عنوان کرد: برای مثال اگرچه در کشور مناسبتی به نام هالوین نداشتیم؛ اما فضای مجازی این موضوع را آنچنان در جامعه ترویج داد که جامعه یک هفته درگیر آن میشود. در جریان همستر نیز به وضوح شاهد بردگی انسان در فضای مجازی بودیم.
رئیس توسعه کسب و کار مخابرات ایران همچنین تاکید کرد: اگر تولید محتوا نداشته باشیم و محتوای فرهنگی خود را ترویج و تبیین نکنیم تحت تاثیر محتوای بیگانه قرار خواهیم گرفت که میتواند آسیبهای جدی به همراه داشته باشد.
گفتنی است؛ این همایش با سه میز هماندیشی تخصصی با موضوعات: زیرساختهای نوین فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات نوین مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و فناوریهای نوین در اقتصاد دیجیتال همراه بود./ی