توسعه مینوشهر قربانی افزایش سهام در بانک شهر
- شناسه خبر: 40768
- تاریخ و زمان ارسال: 21 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
فروش سهام به یک شانزدهم قیمت به شهرداری
ولی چگینی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و مالی شورای شهر از موافقان افزایش سرمایه مجدد شهرداری قزوین در بانک شهر است.
چگینی در این باره به خبرنگار ولایت با یادآوری اینکه در حال حاضر شهرداری قزوین 3 میلیارد سهم از بانک شهر را در اختیار دارد، گفت: شهرداری قزوین لایحهای را برای افزایش قدرالسهم خود در بانک شهر تنظیم کرده که بر مبنای آن شهرداری قزوین برای افزایش سهام خود باید دوباره 456 میلیارد تومان به بانک شهر بدهد.
وی اضافه کرد: اگر این هزینه را پرداخت کنیم، میزان سهام شهرداری قزوین نزد بانک شهر به 7 میلیارد سهم میرسد و شهرداری تهران هم گفته است اگر شهرداری قزوین این سهام را خریداری نکند، این میزان سهم را میخرد. در ضمن اگر شهرداری قزوین این میزان سهام را بخرد، ارزش ریالی سهامش به 11 هزار و 200 میلیارد تومان میرسد.
عضو شورای شهر قزوین تصریح کرد: بانک شهر قرار است در افزایش سرمایه جدید خود سهام 1600 تومانی خود را 100 تومان یعنی یک شانزدهم قیمت به شهرداری قزوین واگذار کند و در آینده نزدیک احتمال دارد ارزش این سهام به 2 هزار تومان هم برسد.
با وجود این امتیازی که بانک شهر برای خرید سهام به شهرداری قزوین داده، برخی اعضای شورای شهر از جمله محسن حقشناس معتقدند که تامین 456 میلیارد تومان در شرایط حاضر کار مشکلی است و معلوم نیست کدام پروژه عمرانی شهرداری قزوین قرار است قربانی این افزایش سرمایه و سهام شود.
وعده سرخرمن بانک شهر به شهرداری قزوین
قاسم اللهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای شهر هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به ارائه لایحه شهرداری قزوین برای افزایش سرمایه در بانک شهر گفت: به شهرداری به عنوان یکی از سهامداران عمده بانک شهر برای عوائد حاصل از این خرید سهام وعده سر خرمن داده شده است.
وی با اشاره به طرح پرسش از شهرداری قزوین درباره خرید سهام باشگاه پرسپولیس توسط بانک شهر و عدم پاسخگویی شهرداری افزود: با توجه به اینکه شهرداری قزوین جزو سهامداران عمده بانک شهر است، اما نظری از شهرداری و شورای شهر قزوین درباره خرید سهام باشگاه پرسپولیس گرفته نشد.
تصمیمات بانک شهر بدون نظر شورای شهر و شهرداری است
عضو شورای شهر قزوین با بیان اینکه در شرایطی بانک شهر از ما خواسته که در این بانک افزایش سرمایه دهیم که تصمیمات بانک شهر بدون نظر شهرداری و شورای شهر قزوین گرفته میشود؛ در ضمن شهرداری قزوین که ۱۲ هزار میلیارد تومان سهام بانک شهر را در اختیار دارد، باید پاسخ دهد که دستاورد این همه سرمایهداری در بانک شهر چه بوده است؟
اللهیاری با ذکر اینکه دومینبار است که لایحه افزایش سرمایه در بانک شهر به صحن شورای شهر ارائه میشود، ادامه داد: در مرحله قبل حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به افزایش سرمایه بانک شهر کمک کردیم، اما در نهایت نتوانستیم هیچ تسهیلات و وامی از این بانک دریافت کنیم.
وی افزایش سرمایه در بانک شهر را در شرایط فعلی جفا در حق مردم قزوین دانست و تصریح کرد: متأسفانه بانک شهر هر وقت پول کم میآورد، اعلام میکند که شهرداریها به ما پول دهند، در حالی که این کار هیچ آورده درست و درمانی هم برای شهر قزوین ندارد.
شهرداری از عدم افزایش سرمایه ضرر میکند
از طرف دیگر، فرجا… فصیحی رامندی، عضو دیگر شورای شهر قزوین اعتقاد دارد که افزایش سرمایه در بازار بورس برای هر بنگاه اقتصادی و سهامداری یک فرصت طلایی است و باید شهرداری قزوین از این فرصت ایجاد شده برای افزایش سرمایه در بانک شهر استفاده کند.
فصیحی رامندی درباره افزایش سهام دوباره شهرداری در بانک شهر گفت: بودن در بازار بورس علم، دانش و آگاهی لازم خود را دارد و اگر بدون اطلاع کافی باشد ناموفق خواهد بود. به طور کلی حضور در بازار سرمایه یک ریسک است و اینکه بگوییم در بازار بورس باشیم، ولی افزایش سرمایه نداشته باشیم منطقی نیست؛ چرا که امتیازات خاصی را از دست میدهیم.
وی اضافه کرد: برای داشتن کرسی در هیات مدیره باید از صددرصد سرمایه یک بنگاه، یک هفتم یعنی تا 17 درصد از سرمایه آن را داشته باشیم. ما باید بتوانیم درصد سهامداری خود را افزایش دهیم تا یک کرسی به دست آوردیم وگرنه صرف حضور نماینده که حق رای ندارد کافی نیست.
این عضو شورای شهر قزوین با بیان اینکه افزایش سرمایه برای هر سهامداری یک فرصت طلایی است که باید از آن استفاده کند، گفت: اگر این فرصت از دست برود این سهام به صورت ترجیحی به افراد دیگر واگذار خواهد شد و به همین خاطر نباید این فرصت را از دست بدهیم.
فصیحی رامندی تاکید کرد: اگر شورای شهر قزوین به این لایحه رای ندهد، مطمئن هستم که در آینده شهرداری دچار یک ضرر و خسران خواهد شد.
اجرای طرحهای عمرانی، واجبتر از افزایش سرمایه در بانک شهر است
از سوی دیگر علی فرمانی، رئیس شورای شهر قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به محدودیت مالی شهرداری برای اجرای طرحهای راهبردی مانند انتقال میدان میوه و ترهبار مرکزی گفت: برای اجرای چنین طرحی میخواهیم پیمانکار بگیریم، اما شهرداری قزوین اعلام میکند که پول ندارد و اجرای آن را به یک شرکت دولتی واگذار میکند.
وی اضافه کرد: اینجا این پرسش مطرح میشود که اگر شهرداری قزوین 450 میلیارد تومان پول دارد و میتواند خدمات زودبازدهی به شهروندان قزوینی بدهد، چرا باید این پول صرف افزایش سرمایه در بانک شهر شود که برای شهر و شهروندان قزوینی هیچ ضرورتی ندارد!
رئیس شورای شهر قزوین ادامه داد: در ضمن سود اجرای طرحهای عمرانی به جای این افزایش سرمایه، هم از نظر مالی و هم از نظر خدمترسانی مشخص است. ضمن اینکه شورای شهر قزوین باید بداند اولویتهای شهرداری برای این کار چه هستند تا بتواند با افزایش 456 میلیاردی سهام در بانک شهر موافقت کند.
فرمانی تصریح کرد: برای اینکه شورای شهر بخواهد به لایحه 456 میلیاردی شهرداری درباره افزایش سهام رای بدهد، شهرداری قزوین باید بگوید که قرار است پروژه تقاطع غیرهمسطح را بخواباند و بودجهاش را به این افزایش سرمایه اختصاص دهد یا قرار است برنامههای فرهنگی شهر را تعطیل کند؟ بنابراین محل تأمین این 456 میلیارد تومان مشخص نیست.
بانک شهر ورشکسته است
مجید خلجی، سرپرست اداره درآمد شهرداری قزوین هم با یادآوری اینکه نماینده مطلع شهرداری نیست، اما هفت سال به صورت مستقیم و غیرمستقیم با بانک شهر در ارتباط بوده است، گفت: پنج سال مدیر اقتصادی شهرداری بودم و در زمان مدیریت اقتصادی آقای محمود نصرتی هم دو سال در خدمت ایشان بودم و با بانک شهر ارتباط داشتم.
وی اضافه کرد: نکته نخست این است که سهامداری شهرداری قزوین در بانک شهر زمانی اتفاق افتاد که آقای محمود کمالی شهردار قزوین بود. در آن زمان پولی که در شهرداری قزوین قرار بود برای کار دیگری هزینه شود، با توصیه «حسین پورزرندی» مدیرعامل وقت بانک شهر، صرف خرید سهامی شد که قرار بود شهرداری رشت بخرد، اما نتوانسته بود تامین مالی کند.
سرپرست درآمد شهرداری قزوین با بیان اینکه سهامداری در بانک شهر تا سال 1393 سودده بود، گفت: تا این زمان هم توسط شهردار قزوین یعنی مسعود نصرتی تسهیلات و وامهای زیادی از بانک شهر گرفتیم.
خلجی ادامه داد: اما از سال 1393 تا امروز بانک شهر زیانده بوده و زیان انباشته آن از 1500 میلیارد تومان شروع شده و امروز به حدود 2 هزار میلیارد تومان رسیده است. بنابراین بانک شهر طبق ماده 141 قانون تجارت ورشکسته محسوب میشود و از یک بانک ورشکسته انتظاری وجود ندارد.
طرحهای عمرانی و فرهنگی قربانی افزایش سهامداری در بانک شهر
با توجه به اینکه بانک شهر قصد دارد به هر صورتی که شده خود را از حالت زیانده و ورشکسته خارج کند، بنابراین تلاش میکند تا از طریق شهرداریهای مختلف وضعیت مالی خود را بهبود داده و در نهایت از طریق تجدید ارزیابی داراییهایش خود را از حالت ورشکستگی بیرون بیاورد و این در حالی است که در شهری مانند قزوین طرحهای عمرانی نیمهتمام زیادی وجود دارد و از سوی دیگر اولویتهایی مانند توسعه زیرساختهای فرهنگی وجود دارد که هر از چندگاهی این طرحها باید قربانی افزایش سهام شهرداری قزوین در بانک شهر شوند، بدون اینکه مشخص نباشد سرمایهگذاری در بانک زیانده شهر در نهایت چه سودی برای شهر قزوین دارد.