توزیع خوشههای آموزشی در استان عادلانه نیست
- شناسه خبر: 13834
- تاریخ و زمان ارسال: 9 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، علی طاهرخانی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل این اداره کل برگزار شد و با اشاره به تشریح عملکرد و مهمترین اهداف اداره کل آموزش فنی حرفهای استان قزوین، اظهار کرد: در استان قزوین ۱۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای ثابت و یک شعبه شهری در شهرستان آوج وجود دارد که در زمینه ارایه آموزشهای مهارتی و تربیت مهارتآموزان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه 70 درصد از کارجویان فاقد مهارت هستند در صورتیکه فردی دارای مهارت باشد در جامعه بیکار نمیماند؛ عنوان کرد: در موارد زیادی واحدهای صنعتی از این اداره کل درخواست نیروی کار دارند؛ ولی فاقد نیروی کار دارای مهارت هستیم؛ در این راستا در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برای تربیت نیروهای دارای مهارت گام برداریم.
این مسئول با اشاره به اینکه ادارهکل آموزش فنی و حرفهای با 17 گروه هدف همکاری دارد و بیشترین همکاری با دو گروه آموزش کارجویان فاقد مهارت و ارتقاء مهارت شاغلین است؛ بیان کرد: کارجویان فاقد مهارت، شاغلین بنگاههای اقتصادی، اهالی روستاها در قالب تیمهای هجرت، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امامخمینی(ره)، سربازان وظیفه، زنان سرپرست خانوار، اقشار آسیبدیده اجتماعی، دانشجویان، دانشآموختگان و دانشآموزان مراکز کار و دانش از جمله مخاطبان این اداره کل هستند؛ تمامی این افراد پس از گذراندن دوره مهارتآموزی، گواهی بینالمللی مهارت دریافت میکنند و به سمت اشتغال سوق داده میشوند.
طاهرخانی با اشاره به «طرح نخلستان» این اداره کل عنوان کرد: در قالب این طرح دانشآموختگانی که از دانشگاهها فارغالتحصیل شدهاند در مراکز این اداره کل تحت آموزشهای مهارتی قرار میگیرند و گواهینامه مهارت دریافت میکنند.
وی با تاکید براینکه هدف اصلی اداره کل آموزش فنی و حرفهای تربیت نیروهای کارآمد برای جامعه است تا به بازار اشتغال دست پیدا کنند؛ یادآورشد: این دستگاه برای افراد دارای معلولیت، پناهندگان و اتباع خارجی، افراد مستقر در مراکز ترک اعتیاد، زندانیان، کودکان کار و خیابانی نیز توجه دارد و دورههای آموزشی مهارتی برای آنها تدوین کرده است و به آنها گواهینامه ارائه میدهد.
این مسئول با اشاره به اینکه در چهار فصل سال، مربیان استان به مرکز تربیت مربی بینالمللی استان البرز اعزام میشوند و کیفیت آموزشهای خود را ارتقا میدهند، اضافه کرد: این ادارهکل هرساله با تزریق تجهیزات جدید به کارگاهها و ارتقاء توان و مهارت مربیان برای کیفیسازی آموزشها تلاش میکند؛ همچنین همیشه سعی داشتهایم کمیت را فدای کیفیت نکنیم.
طاهرخانی با اشاره به عملکردآموزشی این دستگاه در سال گذشته مطرح کرد: در این مدت میزان آموزشها به مرز ۴ میلیون نفر ساعت رسیده و برای امسال نیز همین میزان را تعهد کردهایم.
وی با اشاره به کمبود مرکز آموزشی برای بانوان در استان گفت: با وجود مربیان ماهر و بانوان متقاضی بسیار، برای برخورداری از دورههای آموزشی متاسفانه هنوز مرکز ثابتی برای بانوان در قزوین وجود ندارد؛ این نیز در حالی است که بخش قابل توجهی از آموزشهای مهارتی ویژه بانوان است.
این مسئول اظهارکرد: استان قزوین همچنین فاقد مرکز سنجش مهارت است و به جای سنجش مهارت کارآموزان در مرکز آموزش صورت میگیرد؛ البته راهاندازی این مرکز در قزوین کلید خورده است و در حال حاضر 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در سفر رئیس جمهور به استان 20 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن اختصاص یافت که از این مقدار تاکنون فقط 3 میلیارد تومان جذب شده است. قرار است راه و شهرسازی نیز به زودی 3 میلیارد تومان برای تکمیل این مرکز هزینه کند.
طاهرخانی یادآورشد: از آنجایی که مرکز سنجش استان قزوین یکی از بزرگترین مراکز سنجش آموزش فنی و حرفهای در سطح کشور است؛ تکمیل آن به حدود یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی بیان کرد: این اداره کل به منظور جبران کمبود تجهیزات آموزشهای فنی و صنعتی، طرح شناوری تجهیزات و امکانات را در دستور کار قرار داده تا شهرستانهای مختلف در صورت وجود متقاضی آموزش بتواند با همکاری فرمانداران و مسئولان شهرستانی امکانات مورد نیاز را از سایر شهرستانها تهیه کرده و پس از برگزاری دوره به مبدأ آن بازگردانند.
۶۴ کارگاه ثابت در سطح استان فعال هستند
سرپرست ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴ مربی رسمی و ۶۴ کارگاه ثابت در سطح استان فعال هستند؛ افزود: متأسفانه توزیع خوشههای آموزشی در استان عادلانه صورت نگرفته است به گونهای که درحال حاضر از ۲۷۵ آموزشگاه آزاد موجود در استان، ۱۶۵ آموزشگاه در حوزه خدمات و تنها ۱۷ آموزشگاه در حوزه صنعت مشغول فعالیت هستند و مابقی مراکز نیز در حوزه نرمافزاری سبک زندگی، فرهنگ و هنر به امر آموزش فعالیت دارند.
طاهرخانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری جشنواره ملی مهارت تصریح کرد: این جشنواره به منظور ترویج و تقویت فرهنگ کار و تولید به شناسایی فعالان برتر حوزه مهارتآموزی میپردازد و در آن، شناسایی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارتآموزی، شناسایی و تکریم خیرین مهارتآموزی، انتخاب و معرفی سفیران، شناسایی و اهداء نشان مهارت به بنگاههای اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت آموزی صورت میگیرد.
وی توضیح داد: این دوره از رقابتها در دو سطح استانی و ملی انجام شده و برگزیدگان به مسابقات بینالمللی سال ۲۰۲۴ فرانسه اعزام خواهند شد؛ تاکنون نیز کسب مدال طلای کشوری در رشته کاشیکاری، دیپلم افتخار کشوری برای پیرایش مردانه و دیپلم افتخار کشوری در رشته آشپزی از افتخاراتی است که برای استان قزوین کسب شده است.
این مسئول درباره ارائه آموزشهای مهارتی به اقشار آسیبدیده عنوان کرد: در سال گذشته 10هزار و 770 نفر ساعت برای خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد، 3 هزار و 253 نفر ساعت به معلولان، 14 هزار و 890 نفر ساعت برای زنان سرپرست خانوار، 26 هزار و 220 نفر ساعت هم آموزش مهارتی به زندانیان در زندان مرکزی قزوین و آراسنج ارائه شده است. ساکنان سکونتگاههای غیررسمی نیز 12 هزار و 436 نفرساعت آموزش مهارتی دریافت کردند.
طاهرخانی با اشاره به اینکه در استان قزوین 15 مرکز جوار کارگاهی در صنایع استان فعال هستند؛ تشریح کرد: سال گذشته 19 هزار و 296 نفر ساعت و امسال تا پایان اردیبهشت 24 هزار و 885 نفر ساعت در این مراکز از آموزشهای مهارتی برخوردار شدهاند.
همچنین وی درباره چگونگی ثبت نام و حضور در دورههای آموزشی این اداره کل گفت: ثبت نام این دورهها اینترنتی و از طریق پورتال سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور صورت میگیرد. در این حوزه نیز برای سهولتبخشی و دسترسی آسان متقاضیان تفاهمنامهای با دفاتر پیشخوان دولت صورت گرفته است تا کار ثبت نام متقاضیان را انجام دهند./ی