توزیع امکانات در استان براساس لابیهای سیاسی بوده است
- شناسه خبر: 19316
- تاریخ و زمان ارسال: 5 شهریور 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
طرح مترو هشتگرد به قزوین، بیشتر مطالبه سیاسی بوده است
به گفته معاون عمرانی استاندار قزوین توزیع امکانات در استان بهویژه در بخش روستایی براساس لابی قدرت سیاسی بوده است.
به گزارش خبرنگار ولایت، مهدی رجحانی در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دولت در سالن باغستان برگزار شد در سخنانی اظهارکرد: احصای مسائل استان نشان داد که ماحصل عملکرد بلندمدت استان اینچنین بوده که امکانات به ویژه در بخش روستایی به ترتیبی داده شده که هر کجا قدرت سیاسی و لابی بالاتر بوده امکانات بیشتری دریافت میکرده است؛ به همین دلیل روستاهایی در استان وجود دارند که مستحق دریافت امکانات بیشتری هستند؛ اما محروم ماندهاند.
وی تصریح کرد: سال گذشته کارگروه ویژهای تشکیل شد و ظرف مدت شش ماه از همه روستاها و راههای روستایی بازدیدهایی صورت گرفت؛ برای مثال در این کارگروه بررسی شد که اگر روستایی ظرفیت گردشگری دارد؛ اما جمعیت کمی دارد باید در اولویت قرار بگیرد یا روستاهایی که اقتصاد شکوفا دارند و روستاهایی که اثر راه برای رونق اقتصادی آنجا اثر بالایی است باید در اولویت باشند؛ بنابراین اولویتبندیها انجام شد تا این اولویتها ملاک توزیع امکانات شود.
این مسئول گفت: ارزیابیهای شش ماهه نشان داد در برخی مناطق همچون: کوهین، طارم و الموت غربی در حوزه جادهای وضعیت وخیمی داریم که اصلاح آنها در دستور کار قرار گرفت.
این مسئول درباره موضع باغ ویلاها در استان مطرح کرد: نگاه مدیریت استانی به احداث باغ ویلاها و تفرجگاهها این است که بهجای رهاسازی باید ساماندهی در این عرصه اتفاق بیفتد. از سال گذشته هم تلاشهای مفصلی برای این موضوع انجام شده؛ اما تاکنون نتیجهای حاصل نشده است که خوشبین هستیم که تا پایان سال بتوانیم این مسأله را به نتیجه برسانیم؛ البته در صورت تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی این موضوع در قالب شهرکها ساماندهی خواهد شد.
رحجانی ادامه داد: عاملی که کار را در استان ما سخت میکند؛ حجم بالای تخلفات زمینخواری در استان است و همین موضوع باعث شده نگاه ملی به استان ما نگاه خوشبینی نباشد؛ بر این اساس تصمیماتی که برای این موضوعات میگیریم با دشواری پیش میروند تا بخواهیم ثابت کنیم این تصمیمات در جهت منافع عموم مردم بوده و در جهت منافع افراد خاص نیست.
وی درباره مقابله با تنش آبی در استان تشریح کرد: در حوزه منابع آب اقداماتی صورت گرفته که یکی از آنها مربوط به سد نهب است و طی چند ماه آینده تکمیل ساختمان سد نهب انجام خواهد شد؛ آبگیری سد بالاخانلو نیز طی چند ماه آینده انجام میشود؛ مطالعات سد بورمانک نیز نهایی شده و مطالعات بین حوزهای انتقال آب الموت رود در ردیف طرحهای اولویتدار وزارت نیرو قرار دارد تا به پشت سد طالقان منتقل شود. اجرای طرح پاییندست سد نهب نیز در حال اجراست و پاییندست سد بالاخانلو کلنگزنی شده است.
رجحانی با بیان اینکه مهمترین اقدام برای احیای دشت قزوین تشکیل کمیته احیای دشت قزوین با حضور نخبگان ملی در حوزه آب کشاورزی است؛ انتخاب اعضای این کمیته به نحوی بوده که هم بتوانند تصمیمات مهم و درستی بگیرند، هم در اجرای این تصمیمات نهادهای حاکمیتی ملی را همراه کنند تا تصمیمات به سرانجام برسند.
وی با بیان اینکه هدف از تشکیل کمیته احیای دشت قزوین، احیاء و ارتقای بهرهوری دشت بوده است؛ توضیح داد: در حال حاضر ۸۸ درصد آب مصرفی استان در حوزه کشاورزی است و بازار آب یکی از پروژههای کمیته احیاء بوده که به کارگیری فناوریهای جدید در این حوزه پیگیری شده و تفاهمنامههای متعددی در این حوزه منعقد شده است؛ بهزودی به اینجا خواهیم رسید که ریاست جمهوری نماینده ویژهای برای دشت قزوین تعیین کند تا کارهای دشت قزوین با سرعت بیشتری پیگیری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: یکی از پروژههای شاخص استان، انتقال آب از سد طالقان به 14 شهر و 194 روستاست که در فازهای اولیه این آب به شهرهای آبیک و زیاران رسیده، عملیات اجرایی انتقال خط لوله به سمت مهرگان آغاز شده و کار اجرایی آن شکل گرفته و تأکید داریم این کار در کوتاهمدت انجام شود.
رجحانی در پاسخ به سئوال خبرنگار ولایت درباره احداث فرودگاه در قزوین تشریح کرد: موضوع احداث فرودگاه در استان با قوت در حال پیگیری بوده و اما موضوع ایجاد فرودگاه در قزوین پیچیده است. در حال حاضر به جز فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام تمامی فرودگاههای کشور زیانده هستند؛ بنابراین تأمین سرمایه جهت تکمیل فرودگاه و کاربری مسافری کار دشواری است.
وی اضافه کرد: این کار با قوت پیگیری شده، مرحله نخست مناقصه برونسپاری آن انجام شده است؛ برای مرحله دوم بحثهای فنی مفصلی انجام شده و در آستانه برگزاری مرحله دوم مناقصه هستیم. با سرمایهگذار هم توافقاتی انجام شده است. موضوع معارضان فرودگاه هم با پرداخت خسارت از محل مولدسازی حل خواهد شد.
این مسئول ابراز کرد: یکی دیگر از نکات با اهمیت در حوزه حملونقل استان، طرح دهکده لجستیک است. یکی از ۱۴ دهکده لجستیک کشور در استان قزوین است که جانمایی آن در ابتدای دولت بلاتکلیف بود؛ سال گذشته این موضوع پیگیری شد و با مشاور برنامهریزیهایی صورت گرفت و دهکده لجستیک استان قزوین بهعنوان سومین استان در کشور مصوب شد و آماده جذب سرمایهگذار است.
رجحانی عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم دیگر در حوزه حملونقل، ایستگاه راهآهن قزوین بود که نقدها و اعتراضات زیادی در مورد آن وجود داشت؛ آسانسور آنجا بهرهبرداری شد و پلهبرقی نیز احتمالاً طی یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد طرح TOD آنجا نیز منتظر موافقت شورای عالی شهرسازی و معماری است تا مصوبه بگیرد.
وی درباره تانکرهای آب در باغات بیان کرد: این موضوع ابعاد مختلفی دارد؛ ولی نگرانی ما تخلف و جمعآوری آب است. به طور حتم فعالیت غیرمجاز هم داریم؛ اما باغ هر چند هم کوچک باشد یک نوع تولید است و در قالب بازار آب میتوان برای آنها کد اختصاص داد تا بر اساس وسعت زمین افراد بتوانند آب خریداری کنند، در غیر این صورت غیرمجاز تلقی شده و با آن برخورد میشود.
این مسئول درباره پروژه نهضت ملی مسکن نیز توضیح داد: پروژه نهضت ملی مسکن از ابتدا بر اساس قیمت تمامشده توافق شده بود و هیچ قیمت مقطوعی برای این واحدها اعلام نگشته بود. قیمت تمامشده نیز به این معناست تورمی که به مصالح ساختمانی و دستمزدها میخورد؛ مشمول هزینههای پروژه میشود بنابراین هر چه از پروژه عقب بمانیم به ضرر متقاضیان خواهد بود.
رجحانی ادامه داد: شورای عالی مسکن به خاطر کمک به این مسأله طی ماه گذشته تسهیلات این واحدها را بابت پوشاندن بخشی از این آثار تورمی به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش داد. با تمام این اوصاف، ساخت این واحدها برای متقاضیان سودآور خواهد بود.
وی یادآورشد: حدود ۵۰۰ واحد از پروژه نهضت ملی مسکن در استان قزوین آماده تحویل است که متقاضیان میتوانند مانده قیمت تمامشده را پرداخت کنند و واحدها را تحویل بگیرند در غیر این صورت امکان واگذاری وجود ندارد.
این مسئول درباره کم شدن تعداد قطارهای مسیر قزوین ـ تهران توضیح داد: در این زمینه پیگیریهایی انجام شده و قول مساعد داده شده که طی مدت کوتاهی یعنی تا پایان ماهجاری این معضل برطرف شود و قطارها به تعداد قبلی بازگردد.
معاون عمرانی استاندار درباره پروژه مترو هشتگرد به قزوین نیز عنوان کرد: این پروژه که بیش از بیست سال از مطرح شدن آن میگذرد کمتر در نظام فنی و اجرایی پیش رفته است؛ این طرح بیشتر مطالبه سیاسی بوده است. در برنامههای سفر رئیس جمهور، تکمیل انجام مطالعات این موضوع به تصویب رسید؛ ولی کمیته برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی با این دلیل که متروی هشتگرد به قزوین توجیه اقتصادی ندارد؛ این طرح را رد کرد و انجام مطالعات آن را نپذیرفت تا اینکه پس از پیگیریهای متعدد در نهایت پذیرفته شد تا مطالعات این پروژه انجام شود./ی