تقویت قدرت ذهن با ورزش
- شناسه خبر: 33051
- تاریخ و زمان ارسال: 26 فروردین 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
انسیه بخارایی
همانطور که فعالیت بدنی منظم و ورزش برای قلب، ماهیچهها و استخوانها مفید است، به همان نسبت ورزش بر مغز، حافظه و روحیه فرد ورزشکار تاثیر مثبت میگذارد و میتواند روح و جسم ما را به طور همزمان تغذیه کند.
فعالیت بدنی منظم، میتواند به ما کمک کند فکر کنیم، یاد بگیریم، مشکل را حل کنیم و از احساسات مثبت و شاد لذت ببریم. ورزش همچنین میتواند حافظه را بهبود بخشد و اضطراب یا افسردگی ما را کاهش دهد. بهترین راه برای مقابله با خستگی ذهنی، حرکت است. بنابراین، زمانی که با خستگی ناشی از جلسات، دشواری در تفکر و حل مسائل یا نیاز به تولید ایدههای جدید مواجه شدید، به یاد داشته باشید که احتمالاً بهترین راه حل، احترام به تحرک است.
چقدر ورزش در کاهش زوال عقل نقش دارد؟
فعالیت بدنی منظم میتواند خطر تحلیل عملکرد شناختی از جمله زوال عقل را کاهش دهد. زوال عقل در میان بزرگسالان غیرفعال تقریباً دو برابر بیشتر از افراد فعال است که یک آمار بسیار خیرهکننده و چشمگیر است.
برای مواجهه با مانع ذهنی یا خستگی ناشی از جلسات، راه حل ساده و موثری وجود دارد: اول استراحت کرده و به پیادهروی بروید. تحقیقات نشان میدهند که حتی یک پیادهروی کوتاه میتواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد شناختی داشته باشد.
یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه ایلینویز، روی کودکان به بازخوانی حافظه، دامنه توجه و عملکرد تحصیلی آنها پرداخت. آنها به مدت 20 دقیقه روی تردمیل قدم زدند. نتایج بسیار جالب بودند. پس از پیادهروی، آزمونهای شناختی نشان داد که بازخوانی حافظه و عملکرد تحصیلی بهبود یافته و فعالیت مغز به طور موثرتر و کارآمدتر انجام میشود.
در حال حاضر، تحقیقات نشان میدهد، هر نوع حرکتی، از پیادهروی و رقص گرفته تا تایچی و یوگا، برای تقویت حافظه و افزایش یادگیری موثر عمل میکند. به این معنا که انواع ورزش برای حافظه و عملکرد مغز مفید است؛ اما این امکان وجود دارد که همه ورزشها تاثیر مشابهی بر مغز نداشته باشند. همچنین ثابت شده است که تمرینات هوازی تاثیر مثبتی بر کاهش سطح استرس و اضطراب دارد.
فواید پیادهروی
پیادهروی تنها ورزشی است که انسان بدون هیچ بهانهای همواره درگیر آن است. پیادهروی برای جلوگیری از بیماریهای دیابت، ناراحتیهای قلبی و پوکی استخوان بسیار مفید است. طبق نتایج یک تحقیق، زنانی که معادل یک ساعت و نیم در طول هفته پیادهروی داشتند به صورت چشمگیری عملکرد ذهنی بهتری را در مقایسه با زنانی که کمتر از 40 دقیقه در طول هفته پیادهروی داشتند نشان میدادند.
ـ تنها 2 ساعت پیادهروی در هفته میتواند خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 30 درصد کاهش دهد.
ـ 40 دقیقه پیادهروی سه بار در هفته میتواند از آن قسمتهایی از مغز که به حافظه و قدرت برنامهریزی وابسته است، محافظت کند.
ـ 30 دقیقه پیادهروی روزانه میتواند علائم افسردگی را تا 30 درصد کاهش دهد.
ـ 3500 قدم در روز میتواند خطر ابتلا به دیابت را تا 29 درصد کاهش دهد.
ـ 75 دقیقه در هفته پیادهروی سریع میتواند طول عمر شما را تا 2 سال افزایش دهد.
ـ یک ساعت پیادهروی در روز میتواند خط ابتلا به چاقی را در شما 50 درصد کاهش دهد.
ـ 30 تا 60 دقیقه پیاده روی در اکثر روزهای هفته میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
ـ 4 ساعت در هفته پیادهروی میتواند خطر شکستگی استخوان لگن را تا 43 درصد کاهش دهد.