تعداد آتشسوزیها در سال جاری 8 درصد افزایش یافته است
- شناسه خبر: 1982
- تاریخ و زمان ارسال: 9 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 214

روز 7 مهرماه در تقویم کشور برای تقدیر از رشادتهای آتشنشانان به عنوان روز ملی «آتشنشانی و ایمنی» نامگذاری شده است. 7 مهر ماه سال 1359 پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت. پس از این اتفاق آتشنشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند، در حین اطفای حریق بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتشنشانان در این حادثه شهید شدند.
ـ20 سال بعد از این حادثه، طرح تعیین روز آتشنشانی و ایمنی در سال 1379 توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتشنشانی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تایید شد.
سابقه تاسیس سازمان آتشنشانی در ایران به شهر تبریز و در سال 1221 باز میگردد؛ بعد از شهر تبریز دومین و سومین واحدهای آتشنشانی رسمی در جنوب کشور و در شهرهای مسجد سلیمان و آبادان برای حفظ تاسیسات ایجاد شده در پالایشگاه آن شهرها تاسیس شد. اولین پایگاه آتشنشانی در شهر تهران در سال 1303 تاسیس شد.
سازمانهای آتشنشانی با هدف نجات جان و اموال انسانها تشکیل شدهاند، بنابراین یک آتشنشان قادر است در بحرانیترین شرایط محیطی و زیانآورترین و سختترین شرایط کاری به یاری حادثهدیدگان بشتابد. آتشنشانان در محیطهای پر خطر و از جمله انفجارها و حریقهای گسترده به امدادرسانی و عملیات میپردازند و آتشنشانی جزو یکی از مشاغل سخت بهشمار میآید.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین مهمترین وظیفه این سازمان را امداد و نجات و اطفای حریق دانست و گفت: در کنار این دو مقوله، وظیفه آموزش و پیشگیری را برعهده داریم تا با بالا بردن فرهنگ ایمنی از میزان حوادث بکاهیم.
قدیر موسیخانی افزود: در حال حاضر سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین دارای 230 نیروی انسانی عملیاتی و ستادی است که در ایستگاههای ثابت و سیار در حال خدمترسانی هستند.
وی با بیان اینکه براساس استانداردهای جهانی هر 50 هزار نفر جمعیت نیازمند یک ایستگاه آتشنشانی است، ادامه داد: این استاندارد در قزوین رعایت شده به طوری که هم اکنون 9 ایستگاه شهری و 2 ایستگاه سیار وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه این سازمان از لحاظ تجهیزات در حد متوسط قرار دارد، تاکید کرد: هم اکنون آتشنشانی قزوین به 2 نردبان 35 متری و 55 متری مجهز است که با توجه به وجود ساختمانهای بلندمرتبه در قزوین، نیاز به این نردبانها بسیار حائز اهمیت میباشد.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین با اشاره به اجرای 2 هزار و 79 عملیات امداد و نجات از سوی آتشنشانان طی 6 ماهه سالجاری اظهار کرد: از مجموع عملیاتهای انجام شده طی این مدت یکهزار و 227 مورد مربوط به حوادث و 852 مورد مربوط به آتشسوزی بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان وقوع آتشسوزیها هشت درصد افزایش داشته است.
به گفته این مقام مسئول در این مدت در حوادث گزارش شده 133 مجروح شدند، 33 نفر جان باختند و 650 نجات پیدا کردند.
قدیر موسیخانی افزود: تعداد عملیاتهای امداد و نجات بیش از عملیاتهای آتشسوزی است و آتشنشانان این سازمان علاوه بر انجام ماموریت در داخل سطح شهر در حوادث خارج از محدوده هم امدادرسانی کردهاند که جزو وظایف شهرداری نبوده است.
وی ادامه داد: اطفای حریق منازل مسکونی، مراکز تجاری، صنعتی و کارخانجات تولیدی، آتشسوزی خودرو و حوادث مربوط به حبس شدن در آسانسور و تصادفات جادهای بیشترین آمار حوادث را در این مدت به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول به نجات حیوانات اهلی و وحشی از سوی آتشنشانان اشاره و تصریح کرد: در 6 ماهه ابتدای سالجاری 108 مورد از حیوانات اهلی و وحشی که دچار حادثه شده و در چاه افتاده بودند؛ توسط آتشنشانان نجات یافتند و این موضوع نشاندهنده این است که آتشنشانان حافظ جان تمام موجودات زنده هستند.
موسیخانی با اعلام اینکه در این مدت آتشنشانان در 469 مورد عملیات اطفای حریق مربوط به علفزار، باغ و خرمن حضور یافتند که آمار بسیار بالایی محسوب میشود.
وی گفت: در این مدت آتشسوزیهای فراوانی در علفزارها و مراتع در ساعات مختلف شبانهروز اتفاق افتاده و بهرغم اینکه ماموران و خودروهای آتشنشانی مشخصی برای اطفای حریق علفزارها و مراتع در نظر گرفته شده ولی فراوانی این حوادث مشکلاتی برای عملیات نجات و حریق شهری ایجاد میکند.
به گفته رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین، روزانه بهطور میانگین 450 تا 550 مورد تماس تلفنی با سازمان برقرار میشود که بخشی از آنها بیمورد تشخیص داده میشود.