تحقق 90 درصدی تعهد اشتغالزایی استان در سالجاری
- شناسه خبر: 6862
- تاریخ و زمان ارسال: 7 دی 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

به گزارش خبرنگار ولایت، کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان به ریاست محمد مهدی اعلایی استاندار و با حضور میثم پیلهفروش معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با دو دستور جلسه شامل تسهیلات بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه 1401 و عملکرد استان در اجرای بند «الف» تبصره 18 قانون بودجه 1400 در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این نشست در سخنانی با ارایه گزارشی از تسهیلات بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه 1401 و گزارش آخرین وضعیت ثبت اشتغال در سامانه رصد اظهار کرد: این بند از 2 جزء یک و 2 تشکیل شده است؛ در جزء یک و از مجموع 40 همت اعتبار کشوری، مبلغ 380 میلیارد تومان به کمیته امداد امام خمینی(ره) استان و 120 میلیارد تومان برای اداره کل بهزیستی استان در ابتدای سال از مراکز متبوع این دستگاهها به دستگاه استانی و 16 بانک عامل ابلاغ و تخصیص داده شده است و این دستگاهها به صورت مستقل طرحهای حمایتی را برای بانکها ارسال کردهاند.
عینا… کشاورز ترک تصریح کرد: با توجه به اینکه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیلات بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه 1401 دبیرخانه نیست در حوزه عملکردی، دستگاههای کمیته امداد و بهزیستی خود باید پاسخگوی معاونت اقتصادی استانداری باشند.
وی با اشاره به عملکرد شهرستانها تسهیلات بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه 1401 عنوان کرد: در این تسهیلات در حوزه کمیته امداد شهرستان قزوین بهترین عملکرد و شهرستان آبیک با پرداخت 4 درصد از تسهیلات کمترین عملکرد را در این بخش داشته است.
این مسئول درباره تسهیلات جزء 2 بند «ب» تبصره 16 تشریح کرد: در این بخش برای استان قزوین 1480 میلیارد تومان اعتبار ابلاغ و تخصیص داده شده است. در این خصوص توزیع اعتبار دستگاهی انجام شده و به تصویب کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استانداری رسیده است،
کشاورز ترک درباره توزیع اعتبار استانی بند «ب» تبصره 16 قانون بودجه کل کشور در سال 1401 توسط دستگاههای اجرایی استان مطرح کرد: در این حوزه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یکهزار و 480 میلیارد تومان اعتبار ابلاغی 10 درصد سهم ابلاغی را به خود اختصاص داده است. سازمان جهاد کشاورزی یکهزار و 922 میلیارد تومان، سازمان صمت 740 میلیارد تومان، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی 740 میلیارد تومان، سازمان بسیج سازندگی 2 هزار و 221 میلیارد تومان، ارتش و سپاه برای طرح سربازان ماهر 740 میلیارد تومان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) 3 هزار میلیارد تومان، پارک علم و فناوری 740 میلیارد تومان، بنیاد شهید یکهزار 480 میلیارد تومان، بنیاد مستضعفان یکهزار میلیارد تومان و کمیته امداد نیز 740 میلیارد تومان در اعتبار ابلاغی سهم دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان درباره تسهیلات مشاغل خانگی سال جاری توضیح داد: در این حوزه مبلغ 88 هزار و 800 میلیون تومان اعتبار برای استان ابلاغ شده است که تاکنون 40 درصد از آن تحقق یافته است؛ تمامی این اعتبار به جامعه هدف و متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به بانکهای رفاه، توسعه تعاون، کشاورزی و پست بانک معرفی شده و بانکها در حال پرداخت این تسهیلات هستند؛ اضافه کرد: برای تسریع در پرداخت این تسهیلات جلسات و کمیتههای مستمر با بانکها در اداره کل اشتغال و سرمایهگذاری استانداری برگزار شد و ضرورت دارد معاونت اقتصادی استانداری بانکهای عامل را به تسریع در پرداخت ملزم کنند.
این مسئول در ادامه سخنانش در تشریح میزان تحقق اشتغال استان برابر دادههای سامانه رصد کشور، عنوان کرد: بر اساس زیست بوم اشتغال کشور، باید در سال جاری 28 هزار و 410 فرصت شغلی در قزوین ایجاد شود که این میزان تعهد نسبت به تعهدات سال گذشته رشد 60 درصدی دارد؛ بنابراین تحقق این تعداد اشتغالزایی همکاری بالای دستگاههای اجرایی را نیاز دارد.
کشاورزترک یادآورشد: براساس برنامهریزی صورت گرفته و با همکاری دستگاههای اجرایی از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر 90 درصد از تعهد اشتغالزایی استان قزوین تحقق پیدا کرده است. رتبه کشوری قزوین نیز در ایجاد و ثبت اشتغال 9 بوده است که این رتبه نسبت به چهار ماه پیش ارتقا 20 پلهای داشته و از رتبه 29 به رتبه 9 رسیده است؛ امیدواریم تا پایان این ماه ثبت 100 درصدی و کسب رتبه نخست کشوری محقق شود.
وی یادآورشد: در سال جاری و درباره راستیآزمایی اشتغال ثبت شده، سه مرحله نظارت شامل نظارتهای پیامکی، تلفنی و حضوری در حال انجام است و هرگونه انحراف شناسایی خواهد شد و این در حالی است که در سال گذشته هیچ گونه راستیآزمایی صورت نگرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان درباره تعهدات اشتغال استان تفکیک شهرستانها ابرازکرد: در شهرستان قزوین ایجاد تعداد 10 هزار و 680 شغل تعهد شده بود که تا به امروز 8 هزار 933 شغل در سامانه ثبت شده است، در شهرستان البرز 5 هزار 552 شغل تعهد شده بود که 4 هزار 180 شغل به ثبت رسیده، در تاکستان 4 هزار 192 شغل تعهد شده بود که 3 هزار 565 شغل به ثبت رسیده است در بوئینزهرا نیز 3 هزار 568 شغل تعهد شده که 3 هزار 37 شغل به ثبت رسیده است.
این مسئول ادامه داد: در آبیک 2 هزار 990 شغل تعهد شده که 2 هزار 816 شغل ثبت شده و در آوج نیز یکهزار 428 شغل تعهد شده که یکهزار و 85 شغل به ثبت رسیده است و در مجموع در استان قزوین 28 هزار و 410 شغل تعهد شده که تا به این لحظه 23 هزار و 616 شغل ایجاد شده و به ثبت رسیده است.
وی نرخ بیکاری استان را 2 درصد از میانگین کشوری پایینتر دانست و افزود: در حال حاضر شاهد اشتغال اتباع خارجی بیگانه در استان هستیم که ادامه این روند میتواند فرصتهای اشتغال بومیها را کاهش دهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به قطع شدن بیمه کارگران ساختمانی بیان کرد: این موضوع از معضلاتی است که این روزها با آن مواجه هستیم؛ در این راستا باید سازمان تأمین اجتماعی تدابیری داشته باشد؛ همچنین طی 2 سال آینده واحدهای صنعتی که در حال راهاندازی در استان هستند و نیروی کارگری جذب خواهند کرد؛ نیروهای آنها به مسکن احتیاج خواهند داشت و باید برای جلوگیری از چالشهای ناشی از آن در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.
گفتنی است؛ در پی تذکر مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نسبت به ضرورت تامین مسکن کارگری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استان نیز از افزایش اجاره بهای واحدهای مسکونی در مناطق نزدیک به واحدهای صنعتی ابراز نگرانی کرد و خواستار رسیدگی به این معضل شد./ی