تامین اقتصاد ورزش باید مورد توجه سرمایهگذاران قرار گیرد
- شناسه خبر: 11362
- تاریخ و زمان ارسال: 29 فروردین 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
تکمیل طرحهای نیمهتمام ورزشی استان به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
گزارش خبری ـ مریم بهبهانی فر: به گفته استاندار، با وجود آنکه در حوزه زیرساختهای ورزشی از استانهای همتراز عقب هستیم؛ ولی قهرمانان که سرمایههای انسانی ما هستند توانستهاند افتخارات بزرگی برای استان کسب کنند بنابراین باید قدردان آنها باشیم.
به گزارش خبرنگار ولایت، نشست صمیمانه استاندار قزوین با روسا، نواب رئیس هیاتهای ورزشی و قهرمانان با حضور عباس علایی مقدم مدیرکل ورزش و جوانان استان، عباس کاظمی سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری، اسلامی صدر سرپرست فرمانداری قزوین، خورشیدی مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین در سالن باغستان برگزار شد.
در این نشست که دو ساعت به طول انجامید و با ضیافت افطار همراه بود برخی از روسای هیاتهای ورزشی و قهرمانان مدالآور استان دغدغه و مطالبات خود را مطرح کردند و خواستار پیگیری این مشکلات از سوی مقام ارشد استان شدند.
تامین اسپانسر، حمایت مالی از هیاتهای ورزشی، ایجاد بستر اشتغال مدالآوران و توجه به ورزشهای دانشآموزی از جمله مطالباتی بود که از سوی وررزشکاران در این نشست مطرح شد.
جمعسپاری حمایتهای مالی در حوزه ورزش جدی تلقی شود
محمد مهدی اعلایی در این نشست با اشاره به اینکه درحال حاضر به ازای هر ۹ هزار نفر جمعیت یک ملیپوش در استان داریم که نشان میدهد قزوین ظرفیت ورزشی بالایی دارد؛ اظهار کرد: به نمایندگی از دولت از شما ورزشکاران استان تشکر و اعلام میکنم در سال جاری فضای پیشروی توسعه استان در مسیر توجه به ورزش قرار خواهد گرفت؛ به گونهای که با برنامهریزی مناسب از نظر سختافزاری و نرمافزاری و برنامهریزی مناسب موفقیتهای بیشتری را در استان شاهد باشیم.
او تصریح کرد: در قالب اعتبارات سفر ریاستجمهوری از منابع ملی اعتباری به ورزش استان اختصاص خواهیم داد؛ اما نباید فراموش شود تامین همه درخواستها در عرصه ورزش با امکانات و بودجههای دولتی مقدور نیست و در حال حاضر بیشتر هزینهها باید صرف نگهداشت امکانات ورزشی و تجهیزات موجود شود.
استاندار قزوین با بیان اینکه در حوزه ورزش باید طرح و برنامه داشته باشیم و اقتصاد ورزش به عنوان فعالیت دارای توجیه اقتصادی مورد توجه سرمایهگذاران قرار گیرد تا تقویت زیرساختها در استان رقم بخورد؛ توضیح داد: باید در قاموس اقتصاد ورزش از اسپانسرها بخواهیم برای این حوزه هزینه کرده و کمک کنند تا ورزش استان تقویت شوند.
اعلایی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه منصفانه نیست که بگوییم صنعتگران از ورزش حمایت نمیکنند؛ اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر موفقیتهای ورزشهای تیمی با حمایت اسپانسرهای صنعتی روی داده است و باید تلاش کنیم این حمایتها گسترش پیدا کنند؛ همچنین باید به سمت جمعسپاری حمایتهای مالی در حوزه ورزش برویم.
او با تاکید بر اینکه مدیران هیاتهای ورزشی باید برای جذب بستههایی در زمینه جذب حامیان مالی از ورزش تعریف کنند؛ توضیح داد: نمونه بارز این طرح «تیم فوتبال شمس آذر» است که با صعود به لیگ برتر علاوه بر کسب افتخار برای استان، فرصتی را برای معرفی این برند تجاری در سطح ملی و جهانی نیز رقم زده است.
اعلایی با بیان اینکه پیشنهاد میکنم از سوی مدیرکل ورزش به همراه روسای هیاتهای ورزشی بستههای حمایتی در این حوزه تعریف شود؛ مطرح کرد: باید مشخص شود برای تیمداری در لیگها و اعزام ورزشکاران به مسابقات و یا میزبانی و مدالآوری چقدر باید هزینه شود و تعریفی هم برای برندسازی واحدهای صنعتی داشته باشید تا انگیزه مشارکت صنعتگران بیشتر شود.
او یادآورشد: هیاتهای ورزشی با هماهنگی اداره ورزش و جوانان یک بسته پیشنهادی سرمایهگذاری و یا یک کتابچه اسپانسرینگ تهیه کنند تا ما بتوانیم به صنایع بگوییم؛ به عنوان مثال در استان ورزشکار یخنوردی داریم که میتواند موجب درخشش نام آن واحد در در عرصههای ملی و جهانی شود.
اشتغال مدالآوران را پیگیری میکنیم
مقام ارشد دولت با تاکید بر راهاندازی کارگروه اقتصادی ورزش در استان مطرح کرد: در صورت راهاندازی این کارگروه میتوان مباحث مربوط به حمایتهای مالی از تیمها را در این کارگروه مطرح کرد و درباره آن تصمیم گرفت.
اعلایی درباره اشتغال قهرمانان ورزشی نیز مطرح کرد: برای اشتغال ورزشکاران باید همه ظرفیتهای قانونی بکار گرفته شده و دستگاهها ملزم شوند تا برای بکارگیری مدالآوران استان که تعدادشان کمتر از ۵۰ نفر هستند در سالجاری اقداماتی داشته باشند.
او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: موضوع کمک ورزش به برندینگ استان برای ما اهمیت بسزایی دارد و در این راستا تاکید دارم برای «روز پنجاه بدر» که در سنت قزوین رویداد فرهنگی و مذهبی است برنامههای ورزشی جذابی تدارک دیده شود.
استاندار قزوین ادامه داد: از روسای هیاتهای ورزشی استان به ویژه رشتههای سوارکاری، چوگان و ورزشهای هوازی که جذابیت بیشتری برای مردم دارند انتظار داریم برای برگزاری مسابقه و برنامههایی در روز پنجاه بدر اقدام کنند تا این رویداد مانند گلابگیری کاشان به یک روز به یادماندنی در فصل بهار قزوین تبدیل شود.
اعلایی تاکید کرد: در روز پنجاه بدر مراسم جشن صعود تیم فوتبال شمس آذر قزوین به لیگ برتر برگزار شود تا در سایه این موفقیت بتوانیم سایر ظرفیتهای استان را هم معرفی کنیم؛ هرچند این صعود مشکلات و نگرانیهایی هم برای ما دارد؛ چراکه با صعود شمس آذر به لیگ برتر باید استانداردها را برای تیمداری تامین کنیم وخود را برای این میزبانی و پذیرایی از این مسابقات آماده کنیم.
استاندار قزوین همچنین خاطرنشان کرد: برای رشد و اعتلای ورزش استان آمادگی تسهیلگری برای جذب سرمایهگذاران را در استان داریم تا شاهد تحول بیشتر این حوزه باشیم.
چالشهای بزرگ حوزه ورزش تصدیگری دولت در این زمینه است
سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین نیز در سخنانی در این نشست با تاکید بر ضرورت توسعه ورزش استان اظهارکرد: ورزشکاران و روسای هیاتهای ورزشی میتوانند با ارایه ایدههای خود در راستای توسعه ورزش استان نقش مهمی ایفا کنند.
علی کاظمی تصریح کرد: هرچند چالشهای زیادی در حوزه ورزش استان داشته باشند؛ اما نباید غافل شویم که فرصتهای موجود در این حوزه بیش از مشکلات هستند و باید تلاش کنیم و با برنامهریزی مدون از این فرصتها به خوبی بهره گیریم.
او با اشاره به سند تحول دولت سیزدهم بیان کرد: در این سند توجه به موضوع ورزش در اولویت قرار گرفته است و در این سند تاکید شده است کارشناسان حوزه ورزش دیدگاهای خود را در راستای توسعه این حوزه مطرح کنند.
این مسئول اضافه کرد: در مبحث هفتم از فصل پنجم این سند نیز بر افزایش بهرهوری فضاهای ورزشی مراکز آموزشی، فرهنگی، ورزشی، اداری و مانند اینها، افزایش مشارکت مردم در ورزش همگانی، افزایش سهم ورزش در سبک زندگی، افزایش جمعیت سازمان یافته ورزش قهرمانی، ارتقای جایگاه ورزش قهرمانی و حرفهای در رویدادهای بینالمللی و افزایش کیفیت حضور در رویدادهای بینالمللی، افزایش سهم ورزش کشور از کرسیهای موثر بینالمللی و منطقهای تاکید جدی شده است.
کاظمی مطرح کرد: ارتقای جایگاه ورزش عمومی و سلامت محور، تقویت ورزشهای ملی، آئینی، سنتی و بازیهای بومی، محلی و تحکیم هنجارهای فرهنگی، ارزشی، اخالقی و مسئولیت اجتماعی در ورزش، افزایش سهم اقتصاد ورزش از تولید ناخالص داخلی، افزایش درصد مشارکت زنان در ورزش، افزایش سهم ورزش از سلامت و بهبود کیفیت زندگی نیز از دیگر مواردی هستند که در این مبحث مورد توجه قرار گرفتهاند.
او با بیان اینکه در این سند تحول دولت سیزدهم به چهار چالش عمده در حوزه ورزش نیز اشاره شده است؛ ابراز کرد: ضعف نظام ورزش حرفهای و ملی که مهمترین عامل آن تصدیگری دولت در ورزش اعلام شده است و در اولویت این چالشها قرار دارد که راهبرد آن نیز مردمیسازی نظام مدیریت ورزش مطرح شده است.
این مسئول ابراز کرد: نباید از این موضوع غفلت کنیم که موضوع ورزش گسترده است و در قالب یک وزراتخانه نمیتوان مباحث آن را دنبال کرد؛ در واقع ورزش مسئولیت و ماموریت اصلی تمامی نهادها است و در این حوزه باید همه حاکمیت پای کار بیایند تا بتوانیم شاهد تحول در آن باشیم.
کاظمی همچنین یکی از چالشهای بزرگ حوزه ورزش تصدیگری دولت در این زمینه است؛ پیشنهاد کرد: باید با استفاده از ظرفیت پیشکسوتان ورزشی و مدیران اسبق و چهرههای تاثیرگذار استان یک مجمع ورزشی برای رفع موانع و چالشهای حوزه ورزش ایجاد شود و در آن چشماندازهای دولت در این حوزه به صوت تخصصی مطالبهگری و پیگیری شوند تا بتوانیم شاهد تحقق اهداف تعیین شده دولت در حوزه ورزش باشیم.
تکمیل طرحهای نیمهتمام ورزشی استان به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: سرانه ورزشی استان برای هر فرد 83 سانتیمتر و در اداره کل ورزش و جوانان حدود 56 سانتیمتر شامل: 11 سانتیمتر سرپوشیده و 45 سانتیمتر روباز و در بخش خصوصی 12 و اماکن دولتی 15 سانتیمتر میباشد.
عباس علایی مقدم تصریح کرد: در حال حاضر 43 پروژه نیمهتمام ورزشی در استان داریم که 22 طرح در حال تکمیل شدن است که برای افتتاح آنها به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
او با بیان اینکه 22 طرح عمرانی ورزشی در دست پیمانکاران است و امسال 10 طرح ورزشی در افتتاح میشوند و در اختیار جامعه ورزشی استان قرار میگیرند؛ تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تعداد شش طرح تعمیراتی و تکمیلی به بخش خصوصی واگذار شده است تا کارها تسریع شود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین با اشاره به هدفگذاری استان برای توسعه پوشش بیمهای ورزشکاران در سال جاری ابراز کرد: در سالهای گذشته تعداد بیمهشدگان ورزشی استان حدود 80 هزار نفر بودند که در سال گذشته رکورد زدیم و این تعداد به 94 هزار بیمه شده افزایش یافت و برای امسال تحت پوشش قرار دادن یکصد و 15 هزار نفر را هدفگذاری کردهایم.
او تشریح کرد: میزبانی از 78 مسابقه کشوری، 49 اردوی تیم ملی و دعوت از 283 ورزشکار استان برای حضور در اردو و تیمهای ملی، کسب 54 مدال فراملی و در مجموع 1220 مدال رنگارنگ، 255 مورد اعزام ورزشکاران در قالب هر تیم بیست نفره و در مجموع بیش از 5 هزار نفر به رقابتها اعزام شدند هر اعزام بیش از شش میلیارد تومان هزینه دارد و اگر حمایتهای مالی صورت نگیرد با چالش مواجه میشویم.
این مسئول با تاکید بر اینکه میزبانی از مسابقات به اقتصاد استان کمک میکند؛ عنوان کرد: چنانچه زیرساختهای ورزشی مانند هتلینگ، مکان اقامتی و سالنهای ورزشی سرپوشیده استاندارد داشته باشیم میتوانیم مسابقات بینالمللی را هم میزبانی کنیم.
اعلایی مقدم با اشاره توسعه فعالیتهای ورزشی در روستاها بیان کرد: تاکنون 209 خانه ورزش روستایی در استان فعال شده و در سال قبل با برگزاری جام پرچم تعداد 642 تیم با 5 هزار ورزشکار شرکت کردند که اتفاق خوبی بود در زمینه باشگاهداری نیز تاکنون 670 باشگاه را فعال کردهایم که یکصدو6 باشگاه اختصاصی بانوان و 288 مورد آن دومنظوره است.
او با اشاره به اعتبارات سفر ریاست جمهوری در بخش ورزش اعلام کرد: از محل این اعتبارات 78 میلیارد تومان برای حوزه ورزش مصوب شده است که 44 میلیارد تومان آن را برای تکمیل 10 پروژه نیمهتمام و 34 میلیارد تومان را برای سایر پروژهها استفاده خواهیم کرد.
این مسئول با اشاره به مشارکت مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین در توسعه ورزش همگانی و کارمندی بیان کرد: از سوی این دستگاه حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای توسعه ورزشهای کارکنان و همگانی اختصاص خواهد یافت و انتظار میرود دیگر مدیران هم این رویکرد را دنبال کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همچنین اضافه کرد: وضعیت اعتبارات ورزشی بهتر شده است و به زودی 6 میلیارد تومان به حوزه ورزش استان تزریق میشود که میتواند فرصتی برای رونق و توسعه فعالیتهای ورزشی استان باشد.
در ادامه این نشست از مهران برخورداری تکواندوکار استان که موفق به کسب دو مدال نقره در رقابتهای «گرند اسلم ووشی چین» شده بود تجلیل شد./یم.ک