تامین آب مورد نیاز صنایع از محل پسابها
- شناسه خبر: 15116
- تاریخ و زمان ارسال: 3 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، منصور ستوده در نشست خبری با خبرنگاران مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین که به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف آب در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین برگزار شد در سخنانی با اشاره به طرحهای دارای اولویت این دستگاه اظهار کرد: در سال گذشته ۷۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای عمرانی پیشبینی شد که از این میزان 376 میلیارد تومان یعنی حدود ۵۱ و نیم درصد آن مصوب شد؛ از این رو توانستیم اجرای طرحهای مورد نظر را در استان عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به طرحهای تامین منابع آب این دستگاه تصریح کرد: در حال حاضر احداث سد نهب با حجم یکصد و 20 میلیون متر مکعب آب، مهمترین طرح سدسازی استان است که تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده 95 و نیم درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن حدود ٣۵ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای قزوین اضافه کرد: با اجرای سد نهب 80 میلیون متر مکعب آب موردنیاز برای 36 هزار و 800 هکتار از اراضی کشاورزی استان و 7 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز صنایع پایین دستی استان تامین خواهد شد.
این مسئول یادآور شد: تکمیل و بهرهبرداری از سد نهب تا پایان امسال از طرحهای دارای اولویت شرکت آب منطقهای قزوین است. در پاییندست این سد نیز احداث شبکه آبیاری سد نهب با ۲۵ کیلومتر کانال اصلی و ۹۰ کیلومتر کانال درجه یک و دو برای تامین آب 80 میلیون متر مکعب از آب این سد برنامهریزی شده که تاکنون حدود ١٠٠ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است و 56 درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ برای تکمیل آن به ٨5 میلیارد تومان دیگر اعتبار دیگر نیاز دارد.
ستوده احداث سد بالاخانلو را از دیگر طرحهای مهم آبرسانی استان عنوان و اضافه کرد: این طرح با 38 و نیم میلیون متر مکعب حجم مخزن و تامین سالیانه 5 میلیون متر مکعب آب قرار است آب شرب ۵ شهر و ۳۰ روستا را تامین کند و در حال حاضر 78 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: تاکنون برای اجرای سد بالاخانلو 30 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است و برای تکمیل آن 63 میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است؛ ایجاد تصفیهخانه مورد نیاز این سد نیز به طول 82 کیلومتر در مرحله تجهیز کارگاه قرار دارد و پیشبینی میشود حدود هزار و دویست میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این تصفیه خانه نیاز باشد.
این مسئول مطرح کرد: با توجه به اهمیت اجرای سد بالاخانلو، وزیر نیرو این طرح را از برنامههای دارای اولویت این وزارتخانه اعلام کرده است و تاکید دارد سد بالاخانلو بر اساس برنامه زمانبندی تعیین شده اجرایی شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای قزوین آبرسانی به ١۴ شهر و ١٩۴ روستا با حجم 60 میلیون متر مکعب و اجرای خط انتقال به طول ٣٢٠ کیلومتر از سد طالقان را از دیگر طرحهای مهم آبرسانی استان عنوان و بیان کرد: این طرح با اعتبار ٧ هزار و 500 میلیارد تومان در حال اجرا میباشد که با احتساب نرخ تورم، تکمیل آن با 12 هزار میلیارد تومان محقق میشود؛ با بهرهبرداری از این طرح نیز ۲۶۰ لیتر در ثانیه آب سالم و بهداشتی برای شهر آبیک تامین خواهد شد.
ستوده احداث سد بورمانک را از دیگر پروژههای دارای اولویت آبرسانی استان عنوان و ابراز کرد: مرحله اول مطالعات این طرح تکمیل شده است؛ اما مطالعات مرحله دوم آن از سال ۹۴ نیمهکاره باقی مانده بود. در حال حاضر با انتخاب مشاور در حال تکمیل مطالعات آن هستیم و پیشبینی میشود ظرف دو ماه آینده با تخصیص اعتبار و تامین حق آبه، عملیات اجرایی این سد در استان آغاز شود.
وی درباره آزادسازی حریم رودخانهها توضیح داد: تاکنون 117 هکتار از اراضی تصرف شده رودخانهها آزادسازی شده و حدود ۱۹ کیلومتر لایروبی رودخانههای استان در سال گذشته انجام شده است.
این مسئول توضیح داد: آزادسازی بستر رودخانه و تهیه اسناد آن از وظایف شرکت آب منطقهای است که در این زمینه تاکنون توانستهایم اسناد یک هزار و ۳۹۰ هکتار از اراضی حریم رودخانهها را دریافت کنیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان قزوین با بیان اینکه بازار آب برای مبادله آب میان کشاورزان به صورت پایلوت در قزوین آغاز شده است و در سفر وزیر نیرو در استان به بهرهبرداری خواهد رسید؛ تشریح کرد: در این طرح قرار است یک درصد از حجم آب کشاورزی استان یعنی حدود 12 میلیون مترمکعب میان کشاورزان با قیمت واقعی مبادله شود و برای مصرف بهینه در اختیار کشاورزانی که آب بیشتری نیاز دارند؛ قرار گیرد.
ستوده از شناسایی صنایع بزرگ استان نیز خبر داد و ابراز کرد: با توجه به کمبود منابع آبی استان قرار است از تخصیص منابع زیرزمینی آب به صنایع بزرگ جلوگیری شود و آب مورد نیاز این صنایع از محل پسابها تامین شود.
وی با اشاره به کاهش جدی بارندگیهای استان در دو سال گذشته بیان کرد: امسال تاکنون ۲۱۸ میلیمتر بارندگی در استان روی داده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است و به نظر میرسد در بلندمدت ۳۰ درصد کاهش داشته باشیم.
این مسئول گفت: استان قزوین جزو سه استان اول کشور در کاهش میزان بارندگیها است و در این راستا امسال آب شبکه آبیاری دشت نیز کاهش داشته است و تاکنون تنها 65 میلیون متر مکعب از آب این شبکه را تامین شده است.
ستوده همچنین گفت: کمیته احیای دشت قزوین نیز به ریاست استاندار و با حضور صاحبنظران و استادان دانشگاه در استان تشکیل شده است که امیدوارم در این کمیته به اهداف تعیین شده برای تامین منابع آبی دست پیدا کنیم و بتوانیم دشت قزوین را احیاء کنیم./ی