تاثیر فضای مجازی بر کسب و کارها
- شناسه خبر: 1656
- تاریخ و زمان ارسال: 29 شهریور 1401 ساعت 08:18
- بازدید :
این روزها کسب و کارهای مجازی رونق بسیاری گرفته است و فعالان این عرصه با استفاده از برنامههای تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و غیره مشغول درآمدزایی برای خود و یا اطرافیانشان هستند. تا چند سال پیش که این برنامهها خیلی باب نشده بودند، کسبه تبلیغات کارهای خود را در روزنامهها، صدا و سیما و یا روی تابلوهای سر در مغازههای خود انجام میدادند. اما با پیشرفت علم و پدید آمدن برنامههای گپ و گفتهای اجتماعی مانند اینستاگرام و واتساپ، مردم برای تبلیغ کسب و کار خود به این فضاها روی آوردند؛ چرا که هم پربازدید بود و هم کمترین هزینه را برایشان داشت.
در این بین افراد بسیاری بودند که به خاطر بالا رفتن اجاره مغازهها و نیز هزینههای مالیاتی و خدماتی، عطای کار در مغازه را به لقایش بخشیده و برای درآمدزایی به فضای مجازی کوچ کردند؛ از این رو است که امروز اکانتها و کانالهای بسیاری را میبینیم که مدیران و یا ادمینهای آن، بدون داشتن دفتر در مکانی مشخص، در خانه نشسته و مشغول فروش اجناس خود هستند.
چند سال پیش که تلگرام فیلتر شد، مردم به شدت به این قضیه اعتراض کردند چرا که باعث شد افرادی که کسب کارشان از طریق فضای مجازی بود با مشکل جدی مواجه شوند، اما دولت بدون توجه به این قضیه، فیلتر تلگرام را برنداشت و در کمال تعجب حتی وقتی قاضی صادرکننده فیلتر تلگرام هم دستگیر شد، فیلترینگ کماکان به قوت خود باقی ماند. با این حال مردم به حضور در تلگرام با فیلترشکن رضایت دادند تا کسب و کارشان ادامه داشته باشد. پس از آن بود که اینستاگرام رونق بیشتری گرفت و مردم برای خرید یا فروش اقلام خود به این فضا رو آوردند. به طوری که امروز وقتی وارد اینستاگرام میشوید میتوانید اکانتهای بسیاری را ببینید که مشغول تبلیغ لباس، غذا، ابزار، خودرو و بسیاری دیگر از خدمات هستند.
طرح “صیانت از فضای مجازی” یکی از طرحهایی بود که دغدغه بسیاری را برای فعالان فضای مجازی ایجاد کرد. طرحی که هنوز هم اطلاعات کافی در مورد آن به مردم داده نشده است اما آنچه که مشخص است اجرای این طرح میتواند مشکلاتی را برای شاغلان کسب و کارهای مجازی ایجاد کند. متاسفانه بسیاری از نمایندگان مجلس اصرار به اجرای این طرح دارند و معتقدند به هر شکل ممکن باید آن را اجرا کرد تا بتوان به فضای مجازی نظارت بهتری داشت اما همه میدانیم که در حال حاضر هم وضعیت اینترنت در کشورمان؛ نسبت به بسیاری از کشورها در شرایط تاسفباری است به نحوی که روزانه چندین ساعت از عمر مردم پای کندی اینترنت هدر میرود. با این حال اصرار به اجرای طرح صیانت جای تامل دارد.
در بین کسب و کارهای مجازی، برخی هم با ساختن برنامههایی مثل دیوار، شیپور، ترب و غیره، ضمن کمک به معرفی مشاغل مختلف، برای خود هم نوعی کسب و کار فراهم کردهاند. به نحوی که اکنون شما میتوانید همه نوع کالا یا خدمات را در این برنامهها ببینید همچون درخواست برای نیروی کار تا فروش خانه و زمین و ماشین ولوازم خانگی و… مجموع این برنامهها در کنار هم جمع شدهاند تا شاغلان در این فضاها بتوانند به راحتترین شکل ممکن، به کسب و کار بپردازند.
هرچند هرازگاهی افرادی پیدا میشوند که با سوءاستفاده از این فضاها، ناهنجاریهای اجتماعی زیادی را به وجود میآورند ولی در مجموع میتوان گفت که فضای مجازی، فضای مفیدی در زندگی مردم بوده است.