بیش از 25 هزار معلول تحت پوشش بهزیستی هستند
- شناسه خبر: 25903
- تاریخ و زمان ارسال: 15 آذر 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
معصومه حسینی ـ مدیر کل بهزیستی استان قزوین همزمان با روز جهانی معلولان به تشریح اقدامات دفتر توانبخشی و مراقبتی بهزیستی، پرداخت و گفت: بر اساس اهداف استراتژیک سازمان و به منظور توسعه خدمات، گسترش اشتغالزایی و رقابت در فعالیتهای تخصصی، اقدامات قابل ملاحظه و برجستهای در جهت ایجاد و توسعه مراکز غیردولتی توانبخشی معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن، انجام شده و کماکان بر اساس نیاز جامعه و تعداد بالای افراد پشت نوبت خدمات و متقاضیان درحال گسترش میباشد.
علی دهباشی افزود: این مراکز شامل مراکز ارائهدهنده خدمات به صورت روزانه، شبانهروزی، ارائه خدامات توانبخشی در منزل و جامع به گروههای هدف هستند .
وی با اشاره به اینکه 37 مرکز توانبخشی شبانهروزی، مراکز ویزیت در منزل و مراقبین در منزل و خانههای کوچک در استان تحت نظارت بهزیستی فعالیت میکنند ادامه داد: به یکهزار و 486 معلول تحت پوشش خدمات پرستاری ارایه میشود و به منظور توانمندسازی گروههای هدف و جبران محدودیتهای فراروی آنان و نیز کمک به بهبود کیفیت زندگی آنها به 20 هزار و 945 توانخواه واجدالشرایط مستمری پرداخت میشود .
این مقام مسئول اضافه کرد: نیازهای مراقبتی، بهداشتی و درمانی بیماران روانی مزمن از طریق ایجاد توسعه و ارتقاء خدمات در مراکز شبانهروزی درمان و توانبخشی، مراکز ارائه خدمات مراقبت در منزل و خانههای نیمه راهی بیماران روانی مزمن تامین میشود.
دهباشی به مراکز شبانهروزی درمان و توانبخشی اشاره و تصریح کرد: در این مراکز بیماران روانی مزمن فاقد سرپناه، بیماران فاقد قدرت انطباق لازم با سایر اعضای خانواده و نیز دستهای از آنان که مهارتهای لازم برای اداره مستقل امور زندگی خود را دارا نمیباشند، اسکان داده میشوند و تحت مراقبت و آموزش مهارتهای لازم قرار میگیرند.
وی درخصوص مراکز ارائه خدمات مراقبت در منزل اظهار کرد: در این مرکز خدمات پیگیری، درمان توانبخشی به بیماران روانی مزمن به صورت سیار در محل زندگی یا کار ارائه میشود که این مراکز موظف هستند براساس خدمات از پیش تعیین شده توسط گروه تخصصی خویش شامل (پزشک عمومی دوره دیده، روانپزشک، روانشناس بالینی، روان پرستار، مددکار، کار درمانگر و ……) خدمات ارائه دهند.
مدیر کل بهزیستی استان بیان کرد: هدف از تاسیس مراکز غیردولتی توانبخشی، گسترش و ارتقاء سطح کیفی ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، مراقبتی به گروه هدف در جهت رسیدن به توانمندسازی آنان و کاهش تصدیگری دولت میباشد .
علی دهباشی در ادامه به دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی اشاره و خاطرنشان کرد: مسئولیت امور توانبخشی گروههای مختلف معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در بخشهای ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب مراکز روزانه انجام میشود .
وی اعلام کرد: خدمات توانبخشی، پزشکی و توانپزشکی شامل مجموعه اقدامات تشخیصی، درمانی، توانبخشی و آموزشی در جهت بهبود نقصهای عارض شده در فرد و به حداقل رساندن پیامدهای ناتوانکننده ناشی از نقص که خدماتی همچون فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی، شنواییشناسی، و بیناییسنجی، و ارتوپد فنی و پرستار توانبخشی و روانشناسی شامل میگردد، وسایل کمک توانبخشی، و خدمات توانبخشی حرفهای و آمادهسازی شغلی، امور هنر درمانی و خدمات توانپزشکی از دیگر وظایف این دفتر میباشد .
در سال 1402 برای 32 نفر کاشت حلزون انجام شد
مدیر کل بهزیستی استان یکی از وظایف بهزیستی را توانمندسازی معلولان اعلام و بیان کرد: این امر به شکل بازتوانی و بهبود وضعیت جسمی، روانی، اجتماعی، خانوادگی، حرفهای، آموزشی و اقتصادی فرد معلول در بالاترین حد ممکن فعالیت صورت گرفته تا در صورت امکان مستقل زندگی کنند.
دهباشی با اشاره به تحت پوشش بودن 25 هزار و 177 معلول در بهزیستی تصریح کرد: بهزیستی قزوین به 540 معلولین ضایعه نخاعی حق پرستاری پرداخت میکند و در برنامه سیبیآر نیز 6 هزار و 292 نفر خدمات دریافت کردند همچنین برای 25 نفر نیز مناسبسازی خودرو و منزل انجام شد.
مدیر کل بهزیستی استان قزوین با اشاره به اینکه 2هزار و 192 دانشآموزان معلول و 213 دانشجوی معلول تحت پوشش بهزیستی خاطرنشان کرد: بهزیستی استان به 56 بیماران پیکییو و هزینه درمان و به هزار و 200 نفر هزینه ایاب و ذهاب پرداخت میکند.