بیش از ۶۰ درصد کودکان خیابانی اتباع بیگانه هستند
- شناسه خبر: 14570
- تاریخ و زمان ارسال: 24 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 106

مهری سادات موسوی در حاشیه سفره یک روزه خود به قزوین در گفتوگو با ایرنا، عوامل اجتماعی و اقتصادی، مهاجرت، فقر، اعتیاد و طلاق را از مهمترین دلایل وجود کودکان و نوجوانان کار خیابانی دانست و افزود: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان اصلی در شناسایی و ساماندهی چنین افرادی در جامعه است.
وی با بیان اینکه بهزیستی به تنهایی قادر به شناسایی و ساماندهی این کودکان در جامعه نیست، اظهار کرد: بسیاری از این کودکان به صورت قاچاق وارد کشور شده و بدون هویت وزارت اقامتی به سر میبرند.
به گفته موسوی، این دسته از کودکان به سبب نداشتن کارت هویتی و مجوز اقامت برابر مقررات و قوانین از دریافت خدمات حمایتی نیز محروم هستند.
وی با تاکید بر ضرورت همراهی و همکاری بیشتر سایر نهادهای متولی، یادآور شد: بحث کودکان کار و خیابانی به یک همافزایی، همراهی و همدلی بین دستگاههای متولی نیاز دارد و بهزیستی به عنوان یک سازمان حمایتی تکالیفی بر عهده دارد که باید آنها را انجام دهد، اما بحث جمعآوری کودکان کار بر عهده این سازمان نبوده و تنها در زمینه شناسایی و حمایتهای اجتماعی، وظایفی براساس قانون را عهده دار است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع کودکان کار و خیابانی مسالهای بسیار پیچیدهای است که باید ریشهای برطرف شود.
وی با اشاره به فعالیت مراکز روزانه و شبانهروزی بهزیستی در کاهش آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: توسعه مراکز نگهداری این کودکان از جمله برنامههای اولویتدار بهزیستی میباشد و تلاش داریم تا یک مرکز شبانهروزی را در شهر زابل، که گلوگاه ورود این کودکان به کشور است، راهاندازی کنیم.
موسوی تاکید کرد: آمار دقیقی از کودکان خیابانی نداریم اما در حال حاضر بیش از ۲ هزار کودک کار در کشور از خدمات آموزشی و توانمندسازی بهزیستی بهرهمند هستند.
بیش از ۸۰ درصد خانوادهها متقاضی کودک زیر ۲ سال هستند
سرپرست معاونت فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد خانوادهها متقاضی کودک زیر ۲ سال هستند و به طور معمول نیز هنگام فرزندپذیری در مراکز بهزیستی، خانوادهها به دنبال کودکان سالم و دارای شرایط خاص هستند و تمایل کمتری نیز به کودکان بالای پنج سال دارند.
وی اظهار کرد: مشکل ما در بحث فرزندپذیری، کودکان بالای پنج سال است که سرپرستی ندارند، سلب حضانت شدهاند یا دارای بیماریهای خاص هستند.
موسوی ادامه داد: هماکنون بیش از سه هزار خانواده در نوبت دریافت کودک زیر سه سال در کشور داریم و آمار کودکان در این سنین کمتر از تعداد تقاضاها است.
این مسئول مدت زمان انتظار متقاضیان برحسب سن و جنس کودک مورد تقاضا را متفاوت دانست و افزود: در صورت درخواست کودکان با پیگیری درمانی یا بیماری خاص و معلول به صورت خارج از نوبت به درخواست خانوادهها رسیدگی میشود.
وی با اشاره به اهمیت ضرورت فرهنگسازی و تبیین فرزند خواندگی، یادآور شد: متقاضیان فرزندخواندگی سه گروه هستند، زوجهای فاقد فرزند، زنان یا دختران فاقد همسر و زوجهای دارای فرزند که دارای شرایط فرزندخواندگی باشند.