بودجه امور قرآنی کم است
- شناسه خبر: 6264
- تاریخ و زمان ارسال: 26 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 75

به گزارش ولایت، محمد حسین فائزی در گفتوگوی ویژه خبری که در واحد مرکز خبر صداوسیمای استان و به مناسبت میزبانی قزوین از چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش نغمات دین برگزار شد، گفت: فارغ از شعارها و شعارزدگیها باید عمل به آموزههای قرآن را به سبک و شیوه زندگی از جمله رفتارها و سکنات و تعاملات اجتماعی تبدیل کنیم و کلام وحی به بطن و عمق زندگی ما بدل شود.
فائزی ادامه داد: در این حوزه دستگاههای اجرایی تسهیلگر و تنظیمگر هستند و کار اصلی بر دوش مجموعههایی از جنس مردم و نهادهای مردمی، مانند موسسات قرآنی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه ما در برنامهریزی بابت هر حوزه از جمله تقویت امور قرآنی نیازمند ارزیابی دقیق از وضع موجود هستیم بیان کرد: تاکنون ارزیابی دقیقی از مسایل و چالشهای فعالان قرآنی وجود نداشته است؛ و ما این کار را از مرداد ماه امسال بر اساس یک برنامهریزی منظم کلید زدهایم.
فائزی ادامه داد: در حال حاضر میدانیم کنشگران مردمی حوزه قرآن با چه مسائلی روبرو هستند و اولویت آنها چیست و به این موضوعات اشراف پیدا کردهایم.
این مسئول در رابطه با موازیکاری و پراکندگی دستگاههای فعال در امور و برنامههای قرآن گفت: موازیکاری در امور فرهنگی یک آفت است و گاها به هوای اینکه دیگری کار میکند ما غافل میشویم و گاهی هر دو یک کار انجام میدهیم و مکمل هم نیستیم اما به قول سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اجازه نداریم متوفق بمانیم و باید تهدیدها را در این عرصه به فرصت تبدیل کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: از 34 موسسه قرآنی ما، 82 درصد دارای وضعیت ملکی نامناسب هستند که دلیل آن کمبود خیر قرآنی است و در سایر شاخصهها نیز به همین ترتیب دارای نمودار هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: تبلیغ و اطلاعرسانی، تقویت زیرساخت و جذابسازی فضای آموزشی، اعطای مدرک و ارایه گواهی از جمله موضوعاتی است که با تمرکز بر آنها امکان تقویت موسسات قرآنی وجود دارد.
ـ حضور اسطورههای قرآنی در استان
فائزی در بخش دیگری از صحبتهای خود قزوین را در حوزه قرآنی دارای نیروهای انسانی پرتوانی دانست و افزود: اسطورههای بزرگ در عرصه قرآنی در قزوین زیاد داریم و باید از این افراد که سرمایههای انسانی ما در این حوزه بوده و در خارج از استان فعالیت میکنند، استفاده کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: در راستای تقویت موسسات قرآنی، به زودی آموزشهای حرفهای و جدی را برای مجموعههای حقوقی فعال در حوزه قرآن آغاز خواهیم کرد.
فائزی همچنین اظهار داشت: در همین راستا این آمادگی وجود دارد که برای تقویت قرآن با آموزش و پرورش قدمهای جدی برداریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین با تاکید بر ضرورت افزایش اعتبارات فعالیتهای قرآنی، گفت: بودجه و منابع در امور قرآنی بسیار کم است که البته شیب به سمت صعودی است اما اعتبارات این بخش نیازمند ارتقا است.
وی با اشاره به کمبود اعتبارات و زیرساختهای قرآنی، گفت: این یک گلایه است که با گذشت 10 تا 12 سال از تحویل ساختمان سرای قرآن نهجالبلاغه به مرکز مدیریت حوزه علمیه، برای پس گرفتن آن تا سال آینده با چالش روبرو باشیم و توقع داریم که مسئولان ذیربط در این زمینه کمال همکاری را داشته باشند.
وی در پایان از تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برای تشکیل مجمع خیران قرآنی در استان خبر داد.