به رشته استقامت در سوارکاری کم توجهی شده است
- شناسه خبر: 16061
- تاریخ و زمان ارسال: 18 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
اولین دوره مسابقات سوارکاری در رشته استقامت در باشگاه سوارکاری میلان در شهر اقبالیه برگزار شد.
در این مسابقه ۱۵ سوارکار و در مسافت ۲۰ کیلومتری به صورت رفت و برگشت در مسیر باشگاه سوارکاری میلان به سمت جنوب شهر اقبالیه با هم رقابت کردند و در نهایت ۱۲ سوارکار موفق شدند به خط پایان رسیده و جواز حضور در رقابت بعدی را کسب کنند.
بهرام خیرخواه سرداور و ناظر فنی مسابقه در حاشیه برگزاری این رقابت ورزشی به برنا گفت: برای اولین بار پس از یک رکود چند ساله خوشبختانه رشته استقامت هم فعال شد و در اولین گام با استقبال خوب سوارکاران روبرو شد و توانستیم رویداد خوبی را شاهد باشیم.
وی گفت: در اولین دوره مسابقات سوارکاران مسافت ۲۰ کیلومتری از باشگاه سوارکاری میلان به سمت جنوب به صورت رفت و برگشت را طی کردند و تعدادی از ورزشکاران حد نصاب حضور در رقابت بعدی را کسب کردند.
خیرخواه تصریح کرد: این مسابقات در مسیر بیست کیلومتری معمولا مرسوم نیست ولی با هدف اینکه اسب و سوارکار با رشته استقامت آشنا شوند و نوعی کارآموزی و مهارت را بیاموزند این مسابقات برگزار میشود تا بتوانند جواز حضور در رقابتهای ۴۰ کیلومتر را دریافت کنند.
وی گفت: سوارکارانی که در هر بیست کیلومتر مسیر مسابقه واجد شرایط (کوالی) باشند مجوز حضور در ۴۰ کیلومتر را میگیرند و در صورت دو حضور موفق ورزشکار در مسابقات ۴۰ کیلومتری، این افراد اجازه ورود به مسافت ۶۰ کیلومتر و در صورت دو حضور در مسیر ۶۰ کیلومتری، مجوز حضور در مسابقات ۸۰ کیلومتر را دریافت خواهند کرد.
سرداور مسابقات سوارکاری بیان کرد: برنامه بعدی ما برگزاری رقابت استقامت در مسافت ۴۰ کیلومتری خواهد بود و سوارکاران و اسبهایی که شرایط لازم را داشته باشند در رقابت فصل تابستان شرکت میکنند.
وی گفت: حداقل سرعت حرکت سوارکاران در این رقابت ۸ کیلومتر و حداکثر ۱۲ کیلومتر در ساعت پیشبینی شده بود و هر سوارکاری که با دستورالعمل مجاز حد نصاب را کسب کند در ردیف برترینهاست و جواز حضور در رقابت بعدی را کسب میکند.
این سوارکار افزود: رشته استقامت هم مانند پرش با اسب، درساژ و کمانگیر روی اسب، زیر نظر فدراسیون سوارکاری FEi فعالیت میکند و جایگاه خوبی دارد و مدالآوری آن کمتر از سایر رشتهها نیست.
خیرخواه بیان کرد: در حال حاضر بهترین مسافتی که در کشور در رشته استقامت توسط سوارکاران طی شده مسیر ۱۲۰ کیلومتر در یک روز است.
وی گفت: علیرغم تمام استعدادهای سوارکار و اسب و اقلیم جغرافیایی برای آمادهسازی اسبها متاسفانه در دو دهه گذشته نگاه جدی و حمایتی از سوی هیاتهای قبلی از این رشته صورت نگرفته و تقریبا این رشته فراموش شده بود در حالی که در صورت حمایت مسئولان ورزش استان با استعدادهایی که داریم میتوانیم قزوین را بهعنوان یکی از استانهای شاخص و مدالآور در کشور و حتی در سطح بینالمللی در رشته سوارکاری مطرح کنیم.
خیرخواه اظهارداشت: با تغییراتی که در هیات ایجاد شده و حضور آقای درویشی خون تازهای در رگهای این رشته تزریق شده و این امید در سوارکاران هم ایجاد شده که شاهد اعتلای رشته سوارکاری در قزوین باشیم.
وی گفت: حضور پر رنگ سوارکاران در اولین دوره مسابقات استقامت نشان میدهد علاقمندان زیادی در قزوین هستند که اگر بستر مهیا شود به این رشته روی میآورند و میتوانیم جایگاه خود را باز یابیم.
در این مسابقه ۱۵ سوارکار شرکت کردند و ۱۲ نفر به خط پایان رسیدند که افراد منتخب به این شرح جواز حضور در مسابقات بعدی را کسب کردند:
ستایش حیدری با اسب رداستون، النا کبیری با اسب دکتر ۲، سوارکار ایمان احمدی با اسب افلاک، علیرضا قنبری با اسب املیا، امیر حسین تادانه با اسب لی شیک، به خط پایان رسیدند.
همچنین اسب بای بای با عرفان عبدی، اسب گیو با مسلم حسنیُ آراد با حسین غفوری، اسب نترس میرزا با سوارکار خود مهدی انوری، اسب طوفان با مجید خدادادبیگی، اسب طغیان با محمد فاضل محمد علیان و اسب شاهین با سجاد آقاسی به خط پایان رسیدند.
در این مسابقه سه اسب با نظر دامپزشکان بهدلیل نداشتن شرایط سلامت از دور مسابقات کنار گذاشته شدند ولی فرصت برای حضور در مسابقات آینده برای آنها مهیاست.
موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک از حامیان مالی برگزاری این مسابقات بود.