بهرهبرداری از محور مواصلاتی قزوین- الموت به تنکابن در بهار سال آینده
- شناسه خبر: 29867
- تاریخ و زمان ارسال: 15 بهمن 1402 ساعت 07:40
- بازدید :
گزارش خبری- مریم بهبهانیفر: معاون عمرانی استاندار قزوین از افتتاح راه اصلی قزوین- الموت به تنکابن در بهار سال آینده خبرداد.
به گزار خبرنگار ولایت، در اولین روز از دهه فجر، نشست خبری مهدی رجحانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین و مدیران کل دفاتر زیر مجموعه این معاونت عمرانی با رویکرد «تبیین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه عمرانی» در سالن شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد.
در این نشست که حدود سه ساعت به طول انجامید، بیش از ۵٠ نفر از اصحاب رسانه حضور داشتند و در آن رجحانی اقدامات انجام شده از سوی معاونت عمرانی استانداری قزوین را در دولت سیزدهم تشریح کرد و از فقدان برخی تجهیزات مربوط به این حوزه برای مدیریت بحرانها در زمانی که سکاندار آنجا شد سخن گفت.
این گزارش در چهار بخش، شامل: حل مشکلات، انجام کارهای زمین مانده و راکد، تعریف پروژههای جدید در راستای توسعه استان، اصلاح و بهبود فرآیندها با هدف کاهش فساد و تسهیل امور و همچنین بیان دستاوردهای سفر ریاست محترم جمهور ارائه شد، پس از آن رجحانی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده تیم اجرایی استان در حوزه عمرانی در دولت سیزدهم اظهار کرد: از ابتدا مسائلی وجود داشت که در گام اول همه آنها را فهرست کردیم؛ تعداد زیادی پروژه تعریف شده بود یا ما تعریف کردیم تا پیشرفت و توسعه استان را محقق کنیم. در برخی اقدامات نیز به اصلاح و بهبود فرآیندهای آسیبزا پرداختیم؛ در نهایت پروژهها را اولویتبندی کردیم تا براساس اولویت انجام شوند تا به دستاوردهای لازم برسیم.
رجحانی با بیان اینکه در ابتدای کار مبنا را بر این قرار دادیم که برای تحقق رشد جهشی در استان، منابع عمرانی استان کافی نیست و دولت هم در شرایطی نیست که بتواند با بودجه عمرانی به ما کمک کند؛ تصریح کرد: در این راستا توجه ما برای توسعه استان بر ایجاد روشهای جایگزین بود که ظرفیت سفر رئیسجمهور به استان، جذب سرمایهگذار و روش مولدسازی از ظرفیتهایی بودند که در این زمینه از آن بهره بردیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار عنوان کرد: زمانی که کار خود را در دولت سیزدهم آغاز کردیم بودجه عمرانی استان حدود یک «همت» بود و امروز در سال ۱۴۰۲ بودجه عمرانی ما به میزان یک و نیم همت رسید و یک و نیم برابر رشد داشته است.
رجحانی با بیان اینکه سفر رئیسجمهور به قزوین دستاوردهای خوبی برای استان داشت؛ مطرح کرد: از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری ۱۱ هزار میلیارد ریال به این معاونت اختصاص یافت و با اضافه کردن بخش ارزی، این رقم به حدود ۲۵ همت رسید که معادل استانهای بزرگ کشور بود و کمک کرد تمامی پروژههای عمرانی استان از حالت رکود خارج شوند؛ همچنین در این سفر برای تحول بخش بهداشت استان، رونق گردشگری مصوبات خوبی داشتیم که موجب ایجاد گشایش در برخی از مشکلات سنواتی استان شد.
او بیان کرد: استان قزوین از اسفند ۱۴۰۱ از ظرفیت قانون مولدسازی استفاده کرد، تاکنون نیز جلسات منظم کمیته مولدسازی برای توسعه زیرساختهای استان برگزار شده و حدود ۱۵ همت، داراییهای استان برای مولدسازی در قزوین احصا شده است.
این مسئول اضافه کرد: در این مدت ۲۰ همت، مذاکرات سرمایهگذاری در استان داشتیم که بخشی از آن در شرف قرارداد است و به طور حتم تحقق این اعتبارات میتواند جهش بزرگی در رشد اشتغال، توسعه زیرساختهای استان، ارتقاء مالیات بر ارزش افزوده و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها باشد و موجبات پیشرفت استان را رقم بزند.
در دولت سیزدهم ابتدا مشکلات سنواتی استان در دستور کار قرار گرفت
رجحانی با بیان اینکه کارهای زمین مانده سنواتی مشکلاتی هستند که از اولین روز حضور تیم اجرایی دولت سیزدهم در استان در دستور کار معاونت عمرانی قرار گرفت؛ تشریح کرد: از این جمله این مشکلات میتوان به اراضی شهرک اندیشه، اراضی عظیمیه، اراضی باغ عمران اقبالیه، اراضی اسماعیل آباد، اراضی تعاونی مسکن نظام پزشکی، اراضی فاز سه شهرک دانش، اراضی قطعه 8 باراجین جنب تالار شهر، اراضی تعاونی کارکنان ارتش موسوم به باورس، اراضی هفتسنگان قدیم، اراضی شلویری و گلچین تعاونی مسکن شورای حل اختلاف، پروژه ۱۰۰۰ واحدی فرهنگیان و کمپ ماده ۱۶ اشاره کرد که در این مدت چالشهای آنها در حوزه مختلف برطرف شد.
او ادامه داد: اراضی تعاونی مسکن جانبازان، اراضی ناحیه ۶ فردوس آبیک، اراضی آستان قدس رضوی آبیک، تعاونی مسکن شهرداری قزوین، تعاونی مسکن استانداری در هفتسنگان، سایت پسماند محمدآباد، سگهای ولگرد، شهرک چرمسازی و ابلاغ طرح تفضیلی شهرها نیز از موضوعاتی هستند که با جدیت در حال رفع مشکلات آنها هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین احیای دشت قزوین را ضروری برشمرد و ابراز کرد: برای این موضوع، پروژه پیشرفت و توسعه استان را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین را تشکیل دادیم که به اذعان برخی مدیران، تشکیل این کمیته کمک کرد تا برای اولین بار پس از انقلاب میان مسئولان حوزه آب و کشاورزی در زمینه نجات دشت قزوین انسجام ایجاد شود.
رجحانی با اشاره به اینکه راهاندازی کلان پروژه «بازار آب» در قزوین با هدف ارتقای بهرهوری آب و احیاء دشت قزوین در دستور کار قرار گرفت و اکنون در استان در حال اجراست؛ اضافه کرد: تکمیل سدهای نهب و بالاخانلو، رسیدن آب به شهرهای آبیک و زیاران، آغاز به کار ساخت سد بورمانک، تخصیص آب صنایع و استفاده پساب و مطالعات انتقال آب الموت رود از پروژههایی است که از طریق توسعه دانشبنیان فناوریهای کشاورزی و امضای تفاهمنامه با معاونت فناوری برای رفع تنش آبی استان در دستور کار قرار دارد.
او ادامه داد: در راستای حفظ منابع آبی استان، برنامه جامع مدیریت تنش آبی استان تدوین شد و در ذیل آن ۲2 پروژه شامل: انتقال آب به طالقان، بازار آب، سد نهب، شبکه پایین دست نهب، دفتر مشترک آب و کشاورزی، سد بالاخانلو، تامین آب آبیک و انتفال آب میان حوزهای نیز در این زمینه تعریف شد و درحال انجام هستند.
یکی از اَبرمشکلات استان انباشت ترافیک جادهای و تصادفات جادهای است
این مسئول یکی از اَبرمشکلات استان را انباشت ترافیک جادهای و تصادفات جادهای از استانهای همجوار اعلام و تشریح کرد: برای حل این معضل150برنامه در زمینه کاهش تصادفات در محورهای آبیک، قزوین و تاکستان تعریف شد که منابع ویژهای به این برنامه اختصاص داده میشود؛ اصلاح جایگاه ایستگاههای عوارضی استان قزوین، کمربندی جنوب شهر قزوین، ارتقای ظرفیت ریلی تهران- قزوین، ایجاد محور عوارضی موازی مهرگان- قزوین و سامانه جامع تصادفات نیز از اقدامات مهم استان برای حل مشکل تصادفات و ترافیک در استان است. احداث راه اصلی قزوین، الموت به تنکابن نیز یکی از اولویتها است که 70 کیلومتر آن در بهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
اجازه ندادیم کلان پروژه چشمه نور از استان خارج شود
رجحانی با اشاره به اینکه فرودگاه قزوین از مطالبات جدی شهروندان قزوین در سنوات گذشته بوده است؛ گفت: در دو سال گذشته برای ساخت فرودگاه مذاکرات متعددی صورت گرفت؛ اکنون مناقصه مرحله دو آن انجام شد؛ به زودی برنده مناقصه را برای احداث فرودگاه معرفی میکنیم و این پروژه با همکاری بخش خصوصی با کاربری مسافری، تفریحی و آموزشی، کشاورزی و باری عملیاتی میشود.
او در ادامه سخنانش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه روستایی بیان کرد: در دولت سیزدهم حسابرسی دهیاریها مورد توجه قرار گرفت؛ همچنین اعتبار دهیاریهای استان قزوین برای اجرای پروژههای روستایی و اجرای طرح هادی در سال ۹۹، ۵۷ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۵۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
این مسئول اعلام کرد: چشمه نور، پروژه کلان کشوری در حوزه فناوری بود که ۲۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر به آن اختصاص یافت؛ در حالی که اصرار بود این پروژه به اصفهان و استانهای دیگر منتقل شود ما اجازه ندادیم این پروژه از استان خارج شود و اکنون زیرساختهای آن در استان آماده شده است.
طرح تفضیلی شهر قزوین پس از ۸ سال ابلاغ شد
رجحانی با بیان اینکه طرح تفضیلی شهر قزوین نیز پس از ۸ سال ابلاغ شد؛ افزود: درحال حاضر طرح هادیآباد نیز مصوب و ابلاغ شد و شهروندان میتوانند در این منطقه از تسهیلات بازآفرینی استفاده کنند. در این حوزه مشوقها و ظرفیتهای قانونی خوبی مانند طرح «کلید به کلید» ایجاد شده است و به زودی در اراضی شمال هادیآباد اجرا میشود. در این مدت نیز نظامنامه باغستان سنتی قزوین در راستای شناسایی نظامات حکمرانی آبی، اقتصادی و گردشگری مصوب شد.
او ابراز کرد: اصلاح ضوابط ساختوساز در بافت تاریخی شهر قزوین با اعطای مجوز ۲ طبقه تراکم بدون پیلوت و ایجاد پارکینگ محلی در بافت تاریخی، نهایی شدن اسکلت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، مرمت و اصلاح ورزشگاه سردار آزادگان، آزادسازی دولتخانه صفوی و احیای گراندهتل با کمک صندوق احیا از دیگر اقدامات حوزه عمرانی استان قزوین در زمان فعالیت دولت سیزدهم بوده است.
این مسئول با اشاره به توسعه فعالیتهای ورزشی استان در دولت سیزدهم تشریح کرد: در بخش ورزش و جوانان مرمت و اصلاح ورزشگاه سردار آزادگان انجام شده است؛ البته این ورزشگاه باید دارای پارکینگ باشد که در این راستا پیگیریهای لازم از سوی شهردار انجام میشود. ساخت ورزشگاه تختی، احداث 5 زمین چمن مصنوعی و تکمیل طرحهای نیمهتمام در حوزههای ورزشی نیز از دیگر اقداماتی که در این دولت دستور کار قرار گرفت./ی