برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور نیاز به رصد دقیق دارد
- شناسه خبر: 33865
- تاریخ و زمان ارسال: 5 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در این جلسه، با اشاره به برش استانی مهندسی فرهنگی کشور، تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی باید برنامههای خود را بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی کشور تنظیم کند، این شورا باید به یک قرارگاه تبدیل شود که فرمانده آن امام جمعه و استاندار باشند، و این افراد بر اجرای دقیق مصوبات این شورا نظارت کافی داشته باشند.
وی افزود: برش استانی مهندسی فرهنگی باید بر اساس رصدهای دقیق صورت بگیرد، در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه از منابع ارزشمند و گنجینههای رصد مسایل محسوب میشوند که باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
خسروپناه اظهار کرد: برای اجرای کارهای فرهنگی باید از تمامی دستگاهها، حوزههای علمیه و گروههای مردمی کمک گرفت، همچنین نباید از رسالت و اهمیت رسانهها غافل شد و پیشنهاد میکنیم نمایندهای از فعالان رسانههای مجازی جهت حضور در نشستهای شورای فرهنگ عمومی استان نیز معرفی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصریح کرد: مصوبات این شورا از سوی استاندار ابلاغ میشود که البته پیش از این مصوبات از سوی دبیر ابلاغ میشد، به همین دلیل اگر مصوبهای از سوی دستگاهی اجرا نشده باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کاری انجام نداده است.
شورای فرهنگ عمومی در جهت تقویت سیاست دولت عمل میکند
محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین تصریح کرد: یکی از بارزترین ظرفیتهای موجود در استان قزوین، ظرفیت فوقالعاده فرهنگی و دینی ریشهدار است که اثباتگرهای این ادعا وجود تعداد قابل توجهی از چهرههای شاخص در حوزه علمی، دانش، فرهنگ، هنر، ایثار و شهادت است که هرکدام مانند ستارهای میدرخشند و میتوانند راهنمای راه باشند.
وی افزود: این ظرفیت دور مداومی را در تقویت فرهنگی استان ایجاد میکند، زمانی که مقایسه میکنیم شاهد بروز جدیتری از قیود فرهنگی و اخلاقیات در استان هستیم، شاهد مثال آن نیز هم اتفاقاتی است که در سال 1401 به شکل جنگ ترکیبی رخ داد اما در استان قزوین کمترین آسیب و کمترین بروز ناهنجاری را شاهد بودیم که نشان میدهد قزوین در چه جایگاهی قرار دارد و عمق باورهای مردم چه میزان است.
استاندار قزوین بیان کرد: در مقوله عفاف و حجاب نیز طراحیهایی برای آسیب زدن به جامعه انجام شده در این حوزه نیز در قزوین در مقابله با استانهای همجوار از وضعیت مناسبی برخوردار هستیم و این امر وسعت و باورهای فرهنگی جامعه را نشان میدهد.
اعلایی اظهار کرد: توجه جدیتر به حوزه فرهنگ در دستور کار مدیران حوزه فرهنگی قرار دارد در دولت سیزدهم وزن بودجه حوزه فرهنگی هزینه شده نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، در سال 1402 نیز طرح شهید آوینی از سوی فرهنگ و ارشاد اجرا شد و اقدامات خوبی در جهت حمایت از بودجه فرهنگی و هنری در سطح استان اتفاق افتاد.
وی افزود: در این راستا تلاشهایی داشتیم و شورایی تحت عنوان شورای تامین فرهنگی ایجاد شد که به دنبال آن نشستهای فرهنگی و آسیب شناسانه برگزار شد و برخی از آسیبهای فرهنگی جدی در استان در دستور کار قرار گرفت و اتفاقات خوبی رخ داد؛ مباحث فرهنگی وسیع است و برخی را نمیتوان به صورت استانی پیگیری کرد و آن را به صورت انتزاعی از جوامع دیگر جدا کرد، اغلب مسائل فرهنگی که با آن مواجه هستیم متاثر از بیرون مرزهای استان است، با این حال در حوزه پیشگیری ورود پیدا کردیم.
استاندار قزوین اظهار کرد: در حوزه فرهنگ مانند سایر وظایف حاکمیتی حوزههای ماموریتی نسبت به دستگاههای متولی در نظر گرفته شده است و حمایت و اعتبارات به آن سمت سوق داده میشود، گاهی به موازات دستگاههای اجرایی ساختارهایی ایجاد میشود که انتظار دارند در کنار آن دستگاه مورد حمایت قرار بگیرند که این امر از نظر حقیقی، قانونی و عملکردی تعارض دارد.
وی بیان کرد: هر رفتار غیررسمی و سازمانی باید در قالب وظایف سازمانها در حمایت از رفتار برونسازمانی قرار بگیرد و از منظر کفایت رفتار برونسازمانی بگنجد. این درست نیست که در ساختار ذهنی خود تشکلات جدید ایجاد کنیم و انتظار داشته باشیم مورد حمایت بودجهای قرار بگیریم؛ گاهی این اتفاق میافتد و آن ساختار که اغلب عدهای دلسوزان فرهنگ و به دنبال توسعه فرهنگی هستند نا امید میشوند در حالی که تعارض قانونی دارد.