بررسی دغدغههای رسانهها و روابط عمومیهای قزوین
- شناسه خبر: 34787
- تاریخ و زمان ارسال: 19 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
رئیس خانه مطبوعات استان گفت: با توجه به اینکه قزوین استانی صنعتی است میتوان از این ظرفیت برای حمایت از خبرنگاران و برنامههای فرهنگی، هنری و تفریحی برای اصحاب رسانه استفاده کرد.
به گزارش ولایت، نشست مشترک شورای روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات به ریاست عباس کاظمی، در سالن جلسات معاونت سیاسی استانداری برگزار شد.
سیدمصطفی جعفری هم در این نشست با اشاره به ضرورت تعامل رسانهها با روابط عمومیها و دستگاههای اجرایی گفت: درآمد پایدار برای رسانهها یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس خانه مطبوعات استان ادامه داد: در قانون برای توجه و همکاری دستگاههای اجرایی با رسانهها مواردی تعریف شده، میتوان از این اعتبارها برای حمایت از رسانههای خودگردان استفاده کرده و بودجههایی را برای آنها تخصیص داد.
وی عنوان کرد: تکریم خبرنگاران و رسیدگی به معیشت آنها یکی دیگر از مواردی است که باید به آن پرداخته شود؛ لازم است روابط عمومیها رسانههایی که اخبار آنها را به طور مستمر منتشر میکنند بدون نگاه خطی مورد حمایت قرار دهند.
پیشنهاد تشکیل کمیته روابط عمومی و رسانه در خانه مطبوعات
این مسئول، کمک به فعال شدن تعاونی مسکن خبرنگاران، صدور کارت خبرنگاری یک شکل برای تمام فعالین رسانه با همکاری یکی از بانکها، ساماندهی نشستهای خبری و دعوت از خبرنگاران فعال و میدانی برای حضور در این نشستها، حمایت حقوقی و معنوی از خبرنگاران و عدم شکایت توسط نهادهای اجرایی را از دیگر نیازهای حوزه رسانه استان برشمرد.
تمرکز رسانهای بر سفر دوم رئیس جمهور به استان
ملاحسنی، مدیر روابط عمومی استانداری قزوین در این نشست گفت: خانه مطبوعات بازوی ما در اطلاعرسانی است، امیدواریم زمینه همکاریهای بیشتر فراهم شود تا اقدامات خوب، بیشتر به گوش مردم برسد؛ چرا که هر چقدر خبرهای خوب به مردم برسد، حال مردم بهتر خواهد بود.
مدیر روابط عمومی استانداری قزوین ادامه داد: در طول سال گذشته نظمدهی به روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار گرفت و هماهنگیهای خوبی انجام شد، همچنین پایش و ارزیابی روابط عمومیها هم در مراحل پایانی است.
وی عنوان کرد: سامانه «خوشنگاه» همزمان با سفر رئیسجمهور به طور رسمی رونمایی میشود؛ البته در حال حاضر هم با رویکرد دستاوردمحوری خبرهای خوب حوزههای مختلف در کانال ایتا منتشر میشود.
وی عنوان کرد: در سال جدید چند موضوع نیازمند توجه ویژهتر است که سفر دوم رئیسجمهور، هفته دولت، جشنواره روستایی و عشایر برای معرفی ظرفیتهای استان از جمله آنها است.
این مسئول با تاکید بر اهمیت آموزش برای روابط عمومیها و رسانهها گفت: ورودی ما به عرصه رسانه و خبر محدود است و لازم است تربیت نیرو و تزریق به رسانهها داشته باشیم تا در آینده با چالش خبرنگار مواجه نشویم.
گفتمانسازی نیاز ضروری حوزه روابط عمومیها است
محمدحسن ارداقیان، عضو شورای مرکزی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان هم در این نشست گفت: در حوزه ارتباطی با خلاء ایجاد گفتمان ارتباطی مواجه هستیم؛ باید به جای پرداختن به شیوهها و ابزارها به گفتمانسازی توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: جهاد تبیین بزرگترین رسالت ما است اما این موضوع به درستی درک نشده، اگر گفتمان روابط عمومی با رسانه تنظیم شود، میبینیم که رسانهها مقابل ما نبوده و در کنارمان قرار دارند؛ البته با همکاری روابط عمومی استانداری چند نشست مشترک ایجاد شده است.
این فعال حوزه روابط عمومی استان قزوین بیان کرد: ما از جهات مختلف درون و برون سازمانی در حال آسیب دیدن هستیم و این موضوع اهمیت گفتمانسازی را نشان میدهد.
نیازمند نگاه حرفهای به رسانهها هستیم
منصور بخشی، عضو هیات مدیره خانه مطبوعات استان هم در این نشست با تاکید بر پرهیز از نگاه سیاسی در پرداختن به مشکلات رسانهها گفت: ما در عصر رسانهای قرار داریم و هر اتفاقی که در نهادها رخ میدهد نیازمند پیوست رسانهای است که این هدف با تعامل دوسویه روابط عمومیها با رسانهها و ارائه راهکار محقق میشود.
وی ادامه داد: تا زمانی که نسبت به رسانهها نگاه حرفهای وجود نداشته باشد و جایگاه آنها شناخته نشود، راه به جایی نمیبریم؛ همچنین لازم است بین رسانههای فعال و رسانهای که صرفا بر آگهی گرفتن تمرکز دارد و خبری از استان منتشر نمیکند تمایز قایل شد.
مهنار اسماعیلی، عضو هیات مدیره خانه مطبوعات استان هم در این نشست به اهمیت توجه به اقتصاد رسانههای استانی، محلی و خودگردان تاکید کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: برخی نهادها روابط عمومی مشخصی ندارند تا بتوان با آن نهاد تعامل داشت و نیاز است این حوزه هم مورد توجه باشد.
ضرورت نظامند بودن فعالیت رسانهها برای اطلاعرسانی مسایل ملی
اسمعیل معصومی، مدیرعامل خانه مطبوعات استان هم با اشاره به نیازهای خانه مطبوعات گفت: ساختمان خانه مطبوعات به زودی در اختیار این تشکل قرار میگیرد و نیازمند این است که برای تجهیز آن همراهی استانداری یا صنایع را داشته باشیم.
محمد فرحی، عضو شورای مرکزی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان هم در این نشست به دغدغههای حوزه روابط عمومی اشاره کرد و گفت: بازگو کردن خدمات دولت و جهاد تبیین نیازمند توجه به روابط عمومیها است و توقع داریم به روز روابط عمومیها هم برای افزایش انگیزه آنها توجه شود.
مسئول روابط عمومی دامپزشکی استان عنوان کرد: یکی از درخواستهای ما از خانه مطبوعات نحوه عضویت مدیران روابط عمومیها در خانه است؛ چرا که ما هم سالها فعالیت رسانهای داشتهایم و دوست داریم عضوی از جامعه خبری باشیم.
در ادامه هم مدیر دفتر روابط عمومی شرکت توزیع برق استان گفت: در حوزه جهاد تبیین لازم است سرمایه اجتماعی و امیدآفرینی مورد توجه قرار گیرد، اما تا کنون در این حوزه گفتمان مشترکی نداریم تا در افکار عمومی به مهندسی فرهنگی مناسب و تاثیرگذار برسیم و لازم است برای اطلاعرسانی سرفصل داشته باشیم.
عزیز عباسی، عضو شورای مرکزی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان ادامه داد: برای ساماندهی نشستهای خبری نیازمند همراهی خانه مطبوعات هستیم تا به مشکل نخوریم، همچنین برای مناسبتهای ملی و موردی مانند سفر رئیسجمهور نیازمند تشکیل قرارگاه هستیم تا اطلاعرسانی به طور منسجم انجام شود.
وی بیان کرد: موضوعاتی مانند پیک بار مصرف برق در تابستان نیازمند همراهی تمام رسانهها است تا به نتیجه برسد و همه افراد در این حوزه یک سفیر باشند.
فراس خواجوی، عضو شورای مرکزی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان هم با اشاره به اهمیت ارزیابیها در جشنواره شهیدرجایی گفت: پیشنهاد ما این است از ظرفیت شورای مرکزی روابط عمومیها استفاده شود.
مدیر روابط عمومی آب منطقهای استان در ادامه به نحوه توزیع آگهیها و نظرسنجی ارشاد از دستگاهها در این حوزه و همچنین نوع هزینهکرد یک درصد بند ه تبصره 9 در خصوص هزینهکرد یک درصد اعتبارات هزینهای اشاره کرد.
این عضو شورای مرکزی روابط عمومیهای استان عنوان کرد: برگزاری نشستهای مطبوعاتی هم یکی از دغدغههای ما است و به این نیاز داریم که تمایز بین خبرنگاران فعال و غیرفعال مشخص شود که روابط عمومیها در این حوزه به همراهی خانه نیاز دارند.
رسانههای مکتوب مورد توجه قرار گیرند
حسن رجبی، نایب رئیس خانه مطبوعات استان هم در این نشست عنوان کرد: نباید اینطور باشد که افراد و رسانهها به خاطر انتقادی که میکنند حذف شوند، همچنین نگاه به خبرنگاران نباید تنگنظرانه باشد.
نایب رئیس خانه مطبوعات استان ادامه داد: رسانههای مکتوب در حال ضعیف شدن هستند که البته این مختص قزوین نیست؛ به این نیاز داریم که برای این رسانهها راهکار داشت تا از گردونه حذف نشوند.
وی با اشاره به حوزه آموزش برای خبرنگاران اظهار کرد: میتوان رشته خبرنگاری و عکاسی از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دانشآموزان راهاندازی شود.
در این نشست مشکلات و چالشهای مختلف حوزه رسانه استان بررسی شد که ساماندهی دعوت و حضور در نشستهای خبری، تعامل با روابط عمومیها، اقتصاد و معیشت، آموزش خبرنگاران، برگزاری جشنواره و نمایشگاه مطبوعات استان ازجمله آنها بود.
در پایان هم بر استمرار این نشستهای تخصصی و داشتن برنامه مدون برای دغدغههای مطرح شده تاکید شد.