بدون برجام رشد اقتصادی دور از انتظار است
- شناسه خبر: 981
- تاریخ و زمان ارسال: 16 شهریور 1401 ساعت 08:41
- بازدید :
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، 700 پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد که تکمیل آنها 5 سال زمان و به بیش از یکهزار و 8000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار ولایت، ابوالفضل یاری در نشست خبری با اصحاب رسانه در سخنانی اظهار کرد: یکی از اسناد بسیار مهمی که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته موضوع آمایش سرزمین است که قزوین اولین استانی است که اسناد آمایش را منتشر کرده است.
وی با بیان اینکه سند آمایش بر اساس ظرفیتهای کنونی و با رویکرد آیندهنگری استان تهیه و تدوین شده و در آن خط قرمزهایی لحاظ شده است؛ تصریح کرد: در استان کارگروههای مختلف فعالیتهای خود را متناسب با این سند انجام میدهند و بر اساس این سند استقرار فعالیتها صنایع آببر، فولادی و پتروشیمی و توسعه دامداریها در استان ممنوع شده است.
این مسئول ادامه داد: استفاده بهینه از منابع آبی موجود، آمایش علمی و فناوری استان و استقرار شتابگر ملی، توسعه نیروگاه شهید رجایی نیز در سند آمایش استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اضافه کرد: بر اساس این سند برخی از «پروژههای کلان مقیاس» در دستور کار مسئولان استان قرار گرفته است؛ به عنوان مثال: احداث اولین شهرک انرژی کشور در یک هزار هکتار ، هاب لجستیک، منطقه ویژه اقتصادی تاکستان، منطقه آزاد کشاورزی، توسعه آبزی پروری در شاهرود از خروجی مطالعات سند آمایش استان با رویکرد توسعه زیست محیطی سالم استان است.
ـ در سازمان مدیریت و برنامهریزی فارغ از نگاه سیاسی خدمت میکنیم
یاری با بیان اینکه در سازمان مدیریت و برنامهریزی فارغ از هر گونه نگاه سیاسی و جناحی همواره به عنوان کارشناسانی امین در خدمت افرادی بودهایم که برای توسعه استان دارای دغدغه داشتهاند؛ ابراز کرد: در تلاش هستیم تا مدلی از حکمرانی محلی را با اختیارات مناسب عملیاتی کنیم که در صورت تحقق استان قزوین در این زمینه پایلوت کشورقرار میگیرد.
ـ نرخ بیکاری استان کمتر از میانگین کشوری است
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه نرخ بیکاری استان کمتر از میانگین کشوری است؛ تشریح کرد: در حال حاضر نرخ بیکاری کشور 2/9 درصد و در استان 2/7 درصد است؛ همچنین جنس بیکاری استان با دیگر نقاط کشور متفاوت است و اغلب افراد بیکار جویای کار متناسب با علاقمندیهای خود هستند.
ـ برای استان رشد 8 درصدی اقتصادی تکلیف شده است
این مسئول درباره نرخ تورم استان عنوان کرد: نرخ تورم در مردادماه 45 و 2دهم درصد بوده است که امیدواریم با سیاستهایی که در سطح کلان در حال اجرا است؛ نرخ تورم استان بهبود پیدا کند.
یاری خاطرنشان کرد: بر اساس تعیین تکلیف برای استانداران از سوی رئیسجمهور در زمینه رشد اقتصادی استانها برای قزوین رشد 8 و 4 دهم درصدی تعیین شده است که برای تحقق آن به 61 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیازمند هستیم.
وی یادآورشد: با توجه به ظرفیتهای اقتصادی استان و از آنجایی که در 5 ماهه نخست امسال 40 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است؛ تحقق این میزان رشد را دور از دسترس نمیدانیم.
وی درباره اعتبارات امسال استان در حوزه تملک دارایی و عمرانی ابراز کرد: میزان این اعتبارات یک هزار میلیارد تومان است؛ همچنین اعتبارات هزینهای امسال استان 500 میلیارد تومان میباشد که پیشبینی میشود؛ عملکرد استان در این زمینه به 600 میلیارد تومان برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان درباره رتبه استان در زمینه بودجه عنوان کرد: امسال در زمینه اعتبارات، رشد 26درصدی داشتهایم؛ اما به دلیل قوانینی که وجود دارد در تخصیص اعتبار، بیشتر سالها جزو استانهای آخر هستیم؛ اگر روند شهرهای محروم تغییر پیدا نکند در سالهای دیگر هم همین شرایط را خواهیم داشت.
این مسئول توضیح داد: در استان قزوین، حدود 34 هزار نفردر 89 دستگاه اجرایی استان شاغل هستند که حدود 4 هزار کارمند از 24 دستگاه اجرایی حقوق خود را از این سازمان دریافت میکنند و کارکنان استان در زمینه دریافت خارج از حقوق نسبت به دیگر استانها شرایط بهتری دارند.
یاری با اشاره به سفر رئیسجمهور عنوان کرد: مصوبات سفر آیتا… رئیسی به استان قزوین با استانهای مهم و بزرگی چون خراسان و اصفهان برابری میکرد که در این راستا 10 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار مصوب شد و به استان اختصاص یافت.
وی یادآورشد: تاکنون بیش از یکهزار 100 میلیارد تومان از مصوبات سفر رئیسجمهور به استان محقق شده و در هفته جاری نیز قرار است 500 میلیارد تومان دیگر به استان پرداخت شود.
این مسئول در ادامه سخنانش با اشاره وجود 700 پروژه نیمه تمام در استان گفت: بیشتر این پروژهها در حوزه راه، بهداشت و درمان، آبرسانی است.
یاری عنوان کرد: ستاد درآمدهای استان قزوین پیشبینی کرده است که باید در استان بیش از 7 هزار میلیارد تومان درآمد برای کشور کسب شود؛ با توجه به مشکلاتی که صنایع دارند به نظر میرسد این کار سخت است.
بخش دیگری از این نشست به سوالهای خبرنگاران اختصاص داشت که رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در پاسخ به سوالی درباره نقش کانون ارزیابی در بررسی شایستگی مدیران در انتصاب ها تشریح کرد: مدیران ارشد و کلان استان بر اساس سیاستهای کشوری و با پشت سرگذاشتن فرآیندنهایی، خارج از اختیار استان تعیین میشوند؛ اما در انتخاب مدیران میانی تلاش کردهایم در کانون ارزیابی سازمان مدیریت و برنامهریزی، افراد بر اساس شایستگی، تخصص و تعهد و سنجش انتخاب شوند.
یاری درپاسخ به سوال دیگری درباره ضمانت اجرایی استان برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی توضیح داد: رشد اقتصادی استانها اولین بار است که مطرح شده است؛ اما ضمانت کردن تحقق آن به طور کامل امکانپذیر نیست. ممکن است شرایطی مانند برجام یا تحریم و تورم در تحقق یا عدم تحقق آن تاثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: براساس نظر کارشناسی و درصورت ثابت بودن شرایط پیشبینی شده میتوان به رشد 8 درصدی رسید و دور از انتظار نیست؛ اما به نظر خود من اگر برجام به نتیجه نرسد بیشتر از 4 و نیم درصد محقق نمیشود.
ـ پروژه تالار شهر به دلیل برخی سوء مدیریتها متوقف شد
این مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار ولایت درباره وضعیت تالار شهر و تامین اعتبار برای تکمیل این پروژه، بیان کرد: این پروژه، ملی است و به دلیل برخی بیتدبیریها و سوء مدیریتها متوقف شده است؛ زمانی که این پروژه آغاز شد؛ قرار بر این بود با 8 میلیارد تومان به نتیجه برسد؛ اما امروزه بالغ بر یکصد و 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا به سرانجام برسد.
یاری ادامه داد: تاکید مسئولان استان، واگذاری این پروژه به بخش خصوصی است که در این زمینه با شهرداری وارد مذاکراتی شدهایم؛ شهرداری نیز آماده تعیین تکلیف پروژه تالار شهر است.
وی همچنین یادآورشد: تنها راه برای تحقق این پروژه، واگذاری آن به بخش خصوصی است؛ چرا که دولت برای پروژه زیر 10درصد پیشرفت فیزیکی، اعتبار اختصاص نمیدهد./ی