بخور و نخورهای مرض قند
- شناسه خبر: 17635
- تاریخ و زمان ارسال: 10 مرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
ا. امیردیوانی
1ـ پیوسته یک خوراکی شیرین مثل آبنبات یا بستهای بیسکوئیت کوچک درون کیف یا جیبتان بگذارید تا چنانچه غفلتا دچار افت قند خون بر اثر مصرف دارو شدید، قادر باشید فورا بخورید.
2ـ در صورتی که دچار افت قند خون حاصل از تزریق انسولین یا مصرف دارو شدید، وعدههای اصلی غذایی خود را میل نکنید چون عجله در صرف خوراک و بلع ناقص بر اثر افت قند خون امکان دارد موجب پریدن غذا در گلویتان و حتی بروز خفگی گردد. بهتر است پیش از خوردن غذا، لیوانی شربت قند یا عصاره طبیعی یک میوهی شیرین را میل کنید.
3ـ تا سر حد امکان استفاده از نوشیدنیهای غیرطبیعی سرشار از شکر همانند آبمیوههای صنعتی و انواع نوشابههای گازدار را محدود سازید.
4ـ بهجای قندهای ساده (همچون قند و شکر) از منابع غذایی پیچیده (نظیر خرما، عسل، توتریال انجیر و کشمش) بهرهمند شوید. قندهای پیچیده تدریجا در بدن هضم میشوند و قند خون را ناگهان نمیافزاید.
5ـ مصرف خوراکیهایی را که به تنظیم قند خون یاری میکنند، از یاد نبرید؛ خاصه سیر، پیاز خام و دارچین.
6ـ هر یک میوهی گریپفروت بزرگ تقریبا 30 گرم کربوهیدرات (قند) دارد. از اینرو، مبتلایان به مرض قند مختارند قسمتی از قند مورد نیاز بدنشان را در فصل زمستان از راه مصرف گریپفروت تامین کنند تا گذشته از دریافت قند کافی، مقدار قند خونشان هم با خوردن این میوه تا حدودی تنظیم گردد.
7ـ هیچگاه قند و شکر را با گریپفروت میل نکنید تا بهرهی فزونتری از خوردن میوهی یاد شده به دست آید.
8ـ دمنوشهای گیاهی را بدون شکر و نبات بخورید. عسل و شیرهی خرما جهت شیرین کردن آنها بهتر است.
9ـ خوردن آب مرکبات، سوپ مرغ و سبزی در زمان سرماخوردگی و آنفلوانزا به همهی مبتلایان مرض قند توصیه میشود.
10ـ هرگاه میتوانید آرد و غلات سفید را از برنامهی غذاییتان حذف کرده و غلاف سبوسدار را جایگزین آن نمایید. برنج و ماکارونی قهوهای توام با نانهای سبوسدار و نانهای حاوی آرد جو برای این دسته از بیماران اولویت دارند.
11ـ معمولا نوشیدن یک لیوان آب ولرم، 15 دقیقه قبل از خواب شبانه به اکثر بیماران دیابتی سفارش میگردد.
12ـ در صورتی که پیشینهی افت قند شبانه دارید، حتما یک شکلات یا سیب متوسط کنار رختخواب خویش بگذارید تا در موقع ضرورت مصرف نمایید.
13ـ به منظور پیشگیری از افت قند شبانگاهی، شامی سبک و مغذی بخورید. نیم ساعت پیش از خواب هم لیوانی شیر ولرم را همراه با خرمایی بنوشید.
14ـ ماهیهای چرب، گردو، روغن کانولا و روغن زیتون از بهترین منابع دریافت امگا ـ 3 هستند و برای چنین بیمارانی بسیار سودمنداند. امگا ـ 3 قادرست به کاهش خطر ابتلا به یکی از بزرگترین مشکلات دیابتیها که همان افزایش تری گلیسیرید خون است یاری نماید.
15ـ بعضی از انواع پروتئینهای حیوانی چون سینهی مرغ، گوشت شترمرغ یا بوقلمون بخارپز یا آبپز به جای سایر پروتئینهای حیوانی احتمالا نقش بسزایی در کاهش مقاومت به انسولین، مهار قندخون و پیشگیری از افزایش کلسترول بد (نامطلوب) خون یعنی الدیال بیمار دارا باشد.
16ـ اقسام مغزهای خام مثل بادام، گردو و پسته از دچار شدن به امراض قلبی جلوگیری میکند و قادر است به کاستن از مقاومت بدن در مقابل انسولین هم یاری رساند و به این ترتیب موجب مهار بهتر قند خون میگردد.
17ـ مصرف خوراکیهای غنی از منیزیم همانند انواع میوه، سبزی، بادام، موز، برنج قهوهای، دانههای شیرین، حبوبات و برگهی زردآلو در تنظیم میزان قند خون اثر بخشاند.
18ـ دارچین حاوی 3 مادهی معدنی ارزشمند: منگنز، آهن و کلسیم است و مصرف نصف قاشق چایخوری از آن در سرتاسر روز به کاهش چربی بدخون منجر میشود. این ادویه با افزایش مقدار انسولین بدن سبب تقلیل میزان قندخون در بیماران مبتلا به مرض قند نوع 2 نیز میشود.
منبع: BBC News