با عدم جذب مخاطب، از بین رفتن تلویزیون حتمی است
- شناسه خبر: 22134
- تاریخ و زمان ارسال: 22 مهر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
اولین کار فضای مجازی، شکستن انحصار فرکانس در تولید رسانه بود
نایب رئیس فراکسیون رسانه، مطبوعات و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی با اشاره به اینکه دنیای رسانه از فرکانس به تراشهها و چیپستها تبدیل شده، اظهار کرد: در گذشته با توجه به شرایط، راهاندازی یک رسانه هزینههای زیادی داشت و در دنیا یا سرمایهداران ثروتمند یا حکومتها صاحب تلویزیون بودند.
به گزارش ولایت و به نقل از خانه ملت، لطفا… سیاهکلی، نماینده مردم قزوین که در اختتامیه رویداد الزامات و سازوکارهای تقویت مرجعیت رسانهای در ایران سخن میگفت، با اشاره به اینکه اولین کار فضای مجازی، شکستن انحصار فرکانس در تولید رسانه بود، اضافه کرد: بعد از آن بود که رسانه از دست افراد خاص به عموم جامعه منتقل شد. در حال حاضر گردانندگان رسانه افراد خاص نیستند و همه آحاد مردم از هر قشری میتوانند در محیط رسانهای به تولید محتوا بپردازند یا مصرفکننده آن باشند.
سیاهکلی با بیان اینکه از دنیای خطی به دنیای نمایی در رسانه رسیدهایم، گفت: در دنیای جدید چیزی به نام تلویزیون وجود ندارد. تلویزیون فقط یکی از رسانههای در اختیار مردم است.
وی ضمن بیان اینکه رادیو و تلویزیون قدرت انتقال خدمات به مردم را ندارد، افزود: دنیای جدید رسانهای، دنیای خدمات محور است که میتواند رسانهای یا غیررسانهای باشد. با محیطی سروکار داریم که جنس رسانه دارد اما اسم آن دیگر رسانه نیست. در محیط جدید پدیدهای منحصربهفرد به نام داده وجود دارد که هرکسی صاحب آن باشد، قدرتمند و ثروتمند خواهد بود و مهمترین عامل تولید داده رایگان، ارائه خدمات است.
نایب رئیس فراکسیون رسانه، مطبوعات و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی در ادامه با طرح این سوال که آیا توانستهایم رسانهای بر محور خدمات راه بیندازیم و بگوییم مرجعیت رسانهای با کیست، عنوان کرد: پشت تلویزیون باید یک ابراز داده برای ارائه خدمات به مخاطبان باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند، در غیر این صورت از بین رفتن تلویزیون حتمی است.
به گفته این نماینده مجلس، زمانی که عناصری مانند تنظیم مقررات، ارائه خدمات رسانهای و تولید داده بومی در کنار یکدیگر قرار گیرند، میتوانیم در دنیا به مرجعیت رسانهای دست پیدا کنیم.
نایب رئیس فراکسیون رسانه، مطبوعات و فضای مجازی مجلس، همچنین به ناوبری مخاطب رسانههای نوین اشاره کرد و گفت: ناوبری مخاطب یعنی اینکه مسیر زندگی مخاطب را هدایت کنیم و اگر ملتی نتواند ناوبری آحاد جامعه خود را انجام دهد، دیگران این کار را انجام میدهند. اگر تلویزیون ما نتواند مخاطب خود را نگه دارد، تلویزیون دیگری این مخاطب را در اختیار میگیرد./ب