با افزایش بهرهوری در تولید میتوان برای مردم رفاه ایجاد کرد
- شناسه خبر: 28511
- تاریخ و زمان ارسال: 26 دی 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، نشست هماندیشی استاندار با مدیران واحدهای صنعتی استان و شرکتهای دانشبنیان با حضور کرامتی مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش بنیان کشور، علی رحمانی معاون اقتصادی استانداری، رستمی مدیرکل صمت استان، خلیلی خواه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی، موسوی مدیرکل امور مالیاتی استان، آهنگریان نایب رئیس اتاق بازرگانی، جعفر احمدی رئیس پارک علم و فناوری در سالن اجتماعات پارک علم و فنآوری برگزار شد.
در فضای اقتصادی کشور به ثبات رسیدهایم
محمد مهدی اعلایی در این نشست با اشاره به ظرفیت قابل توجه استان قزوین در حوزه تولید و به ویژه صنعت اظهار کرد: در کنار این ظرفیت وجود منابع ارزشمند انسانی تحصیلکرده و مجرب، قزوین را به یکی از استانهای بارز کشور در حوزههای مختلف تبدیل کرده است.
او با بیان اینکه فرهنگ مناسب نیروی کار یکی دیگر از مزیتهای استان است؛ تصریح کرد: در شرایط فعلی براساس برآوردهایی که از شاخصهای کلان اقتصادی کشور به دست آمده و ظرفیتهای احیاء و احصاء شده دیپلماتیک و سیاسی، در یک بازه زمانی با ثبات در فضای اقتصادی کشور قرار داریم. اقداماتی که در ۲ سال گذشته به ویژه در یک سال اخیر در تحقق رشد اقتصادی بالای ۴ درصدی در کشور صورت گرفته است این شاخص را برای کشور رقم زده است.
استاندار قزوین با بیان اینکه ارتباط خوب بینالمللی با همسایگان و نیروهای موثر منطقه و اعتماد به شرکا قابل اعتماد با تعریف منافع مشترک منجر به ایجاد بستر ثبات اقتصادی و تعالی اقتصادی کشور شد؛ افزود: تورم سه رقمی، بیثباتی اقتصادی، اعتصابهای مختلف و مشکل در فروش نفت از جمله مواردی بود که بسیاری از کارشناسان برای آینده اقتصاد ایران پیشبینی کرده بودند که با هیچ کدام از آنها محقق نشدند و اینها میتواند به عنوان بارقههای ثبات و توفیق کشور تلقی شوند.
استان قزوین در اقتصاد کشور جایگاه موثری دارد
اعلایی با بیان اینکه استان ما در چرخه اقتصاد کشور وزن موثری دارد؛ مطرح کرد: بیش از ۵ درصد اقتصاد کشور در استان قزوین رقم میخورد؛ ولی باید تلاشهای بیشتری صورت گیرد تا بتوانیم نقش بینالمللی خود را به درستی ایفا کنیم و بتوانیم با پیشبینی و آیندهپژوهی در فضای پیشرو جهش قابل توجه اقتصادی را برای استان رقم بزنیم.
او با تاکید براینکه ارزش افزوده اقتصادی و صنعت باید در استان ارتقا پیدا کند؛ اضافه کرد: یکی از معیارهای ورود صنایع به استان افزایش ارزش افزوده و اثرگذاری آنها در رشد اقتصادی و صنعت است زیرا در اقتصاد امروز دنیا، بالاترین ارزش افزوده در محصولات دانشبنیان است و ما هم باید در این حوزه بسترسازی صورت گیرد.
این مسئول بهرهوری را یکی دیگر از موضوعاتی برشمرد که باید در صنایع استان مورد توجه قرار گیرد و گفت: با افزایش بهرهوری میتوان شاهد افزایش ارزش افزوده و دستمزد بود که منجر به افزایش رفاه مردم و بهویژه کارگران میشود.
مقام ارشد دولت در استان با بیان اینکه درحال حاضر میان میزان دستمزدها با نیازهای زیستی مردم تناسب وجود ندارد؛ توضیح داد: برای حل این مشکل نیازمند افزایش بهرهوری و ارزش افزوده هستیم که این نیز با بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان محقق میشود.
اعلایی با بیان اینکه دانش در ایران نسبت به سایر کشورها ارزانتر است و هزینه خرید دانش در کشور ما بالا نیست؛ عنوان کرد: واحدهای تولیدی میتوانند با اختصاص سهم اندکی از درآمد خود، خرید دانش را در برنامه داشته باشند و میزان بهرهوری را ارتقا دهند.
مرکز پژوهشی شویندهها در استان راهاندازی میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز در این نشست از آمادگی استان برای واگذاری زمین ارزانقیمت به صنعتگران برای راهاندازی مرکز پژوهشی و تحقیقاتی شویندهها در قزوین سخن به میان آورد و اظهارکرد: درصدد هستیم مرکز مدرن پژوهشی و تحقیقاتی شویندهها را در استان قزوین راهاندازی کنیم و از تعامل و همکاری امور مالیاتی نیز استفاده خواهیم کرد تا زمینه جذب فعالان اقتصادی در این عرصه فراهم شود.
علی رحمانی با بیان اینکه برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در واحدهای صنعتی امکانات و زمینهای خوبی در اختیار پارک علم و فناوری است که میتواند در اختیار واحدهای صنعتی قرار دهد؛ تصریح کرد: بر اساس ظرفیت قانونی ایجاد شده در حوزه جهش دانشبنیان در صورتی که شرکتهای بزرگ، هزینه مالیات را وارد کار تحقیقاتی کنند میتوانند از مشوقهای لازم در این زمینه برخوردار شوند.
معاون اقتصادی استانداری قزوین بیان کرد: پردیس آبیک در فضایی به مساحت بیش از 73 هکتار در حال احداث است و صاحبان واحدهای صنعتی بزرگ میتوانند برای راهاندازی واحد R&D شرکت خود در این پردیس از زمین ارزان و رایگان برخوردار شوند.
آمادگی داریم در استان «برج فناوری» راهاندازی کنیم
رئیس پارک علم و فناوری استان نیز در این نشست از آمادگی این مجموعه برای ایجاد «برج فناوری» در استان خبر داد و اظهار کرد: در راستای توسعه واحدهای تحقیقاتی و ارتباط بیشتر میان صنعت، دانشگاه و پارک علم و فناوری در صورت مشارکت صنعتگران میتوان با اعتبار مالیاتی «برج فناوری» در قزوین راهاندازی کرد.
جعفر احمدی با تاکید بر اینکه مراکز علمی و پایاننامهها باید به صورت کاربردی به صنعت و تولید کمک کنند؛ تصریح کرد: در سال 1400 از میان 52 هزار پایاننامه دانشگاهی تنها 748 مورد تقاضا محور بوده است که این نشان میدهد دانشگاه باید از «آموزش محوری» به سمت «پژوهش محوری» و «مسأله محوری» برود.
او با بیان اینکه در شاخصهای فناوری و نوآوری و بویژه در اختراعات و اکتشافات بینالمللی وضعیت خوبی نداریم؛ تصریح کرد: از سال 1379 تا 1380 خیزش خوبی در انتشارات علمی ایجاد شده است و کشور ما با سرعت توانسته است در تولید علم از ترکیه عبور کند و به هلند برسد و رتبه علمی کشور در سال 96 از 54 به جایگاه 15 جهان برسد.
این مسئول عنوان کرد: با وجود آنکه در تولید علم ارتقاء یافتهایم؛ اما هنوز سهم درآمد دانشگاه از صنعت حدود 4 درصد است در حالی که این میزان در کشور هلند 24 درصد است.
احمدی با بیان اینکه در تبدیل علم به ایده و فناوری و سپس تبدیل فناوری به نوآوری در صنعت ضعف داریم؛ افزود: در حال حاضر در ارتباط صنعت با دانشگاه رتبه 120 جهان را داریم و این نشان میدهد که میان صنعت و دانشگاه در کشور ما ارتباط خوبی وجود ندارد.
در ادامه کرامتی، مدیرکل دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانشبنیان کشور درباره قانون جهش تولیدات دانشبنیان توضیحاتی ارایه داد./ ی