باید نگرش خانوادهها به فرزندآوری تغییر کند
- شناسه خبر: 13375
- تاریخ و زمان ارسال: 2 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 107

به گزارش خبرنگار ولایت، فاطمه محمدبیگی در نشست خبری با اهالی رسانه و خبرنگاران کشوری که با موضوع جمعیت و فرزندآوری برگزار شد، در سخنانی با تاکید بر ضرورت همکاری همهجانبه برای اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: در مجلس یازدهم تلاشهای زیادی صورت گرفت که قانون جوانی جمعیت تصویب نشود تا اینکه در مجلس فعلی و در حد فاصل آبان ماه 1399 تا آبان ماه 1400 توانستیم با برگزاری یکصد و 40 جلسه که بیش از یکصد جلسه آن به صورت رسمی برگزار شد؛ این قانون را تکمیل کرده و به شورای نگهبان ارسال کنید که در نهایت تصویب شد.
وی با بیان اینکه برای اجرای قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری 21 چالش شناسایی شد؛ تصریح کرد: از جمله این چالشها میتوان به اشتغال، تامین مسکن موضوعات فرهنگی، تسهیلات استخدام و اشتغال، حق دستمزد به ازای عائله و فرزندان، امنیت شغلی مادر، عدم حمایت از مادران دانشجو اشاره کرد.
رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این قانون در 24 آبان 1400 ابلاغ شد و دارای چندین محور بوده و براساس محور خانواده و سیاستهای ابلاغی رهبری بنا شده است.
فاطمه محمدبیگی با تاکید براینکه محور قانون جوانی جمعیت جوانان هستند؛ توضیح داد: در این قانون ذکر شده است که نگرش خانوادهها به فرزندان باید از هزینهای به سرمایهای تغییر کند و این فرهنگ در جامعه پیادهسازی شود که فرزندان سرمایههای خانواده هستند.
وی عنوان کرد: متاسفانه قانون جوانی جمعیت درجامعه شناخته نشده است و در حال حاضر تنها بر روی محورهایی چون: موضوعات اقتصادی، فرهنگی، سلامت، حقوقی، قضایی، عدالت و استخدامی آن تمرکز شده است در حالیکه آنچه باید اجرایی شود بیش از اینها میباشد.
نماینده قزوین در خانه ملت مطرح کرد: قانون جوانی جمعیت علاوه بر 73 ماده بیش از هشتاد تبصره و 230 حکم دارد؛ وقت زیادی از دولت صرف آییننامهها و دستورالعملهای این قانون شده است؛ ولی تاکنون 30 درصد آن اجرا شده است که باید شتاب بیشتری داشته باشد.
محمدبیگی یادآورشد: اجرای همین میزان از قانون جوانی جمعیت نتیجه پیگیریهای نمایندگان است و انتظار میرود رسانهها برای اجرای این قانون مطالبهگری داشته باشند و جهاد تبیین کنند تا شاهد اجرای موفق آن باشیم.
وی با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت شناخته شده نیست از اینرو مردم حق خود را از آن مطالبه نمیکنند؛ عنوان کرد: متاسفانه دولت برای اختصاص بودجه به قانون جوانی جمعیت کمکاری داشته است؛ چراکه سال گذشته به پیشنهاد مجلس قرار بود 12 هزار میلیارد تومان به این قانون اختصاص یابد درحالیکه سازمان برنامه و بودجه با 10 هزار و پانصد میلیارد تومان آن موافقت کرد که از این میزان نیز 2 هزارمیلیارد تومان آن به رسانهها و ترویج این فرهنگ اختصاص داشت؛ اما عملیاتی نشد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: وقتی سازمان برنامه و بودجه، اعتبار لازم را به اجرای این قانون آن اختصاص نداد در مجلس خواهان برکناری مسئولان آن شدیم.
نماینده قزوین در خانه ملت توضیح داد: امسال برای اجرای قانون جوانی جمعیت 12 هزار میلیارد تومان تا 17 هزار میلیارد تومان از سوی مجلس پیشنهاد شد که تنها با 7 هزارو پانصد تومان آن موافقت شد که این نشان میدهد برای جوانی جمعیت اگر مسئولان و مردم اهتمام داشته باشند در حکمرانی میانی با مشکل روبرو هستیم.
محمدبیگی با بیان اینکه 87 هزار نفر متقاضی مسکن سه فرزندی داشتیم که تاکنون تعدا کمی از آنها موفق به استفاده از این خدمات شدهاند؛ مطرح کرد: در قانون جوانی جمعیت تاکید شده است؛ تمامی بانوان سه دهک پایین جامعه که فرزند خردسال زیر پنج سال دارند با همکاری وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام بسته سلامتی تغذیه دریافت کنند که هنوز اجرایی نشده است و به نظر میرسد وزارت رفاه برای تامین اعتبار آن دچار مشکل است.
وی گفت: دریافت یکصد میلیون تومان از مادران دارای فرزند دوم و قرار دادن آنها در قرعهکشی از سوی شرکتهای خودروسازی نیز غیرقانونی است و باید براساس تولد فرزند مورد توجه قرار گیرند. این کمکاریها سبب شده است کمتر از 50 درصد از واجدین شرایط بتوانند خودرو دریافت کنند؛ البته در کمیسیونهای مجلس پیگیر این موضوع هستیم که امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند تغییر سبک و نگرش به زندگی هستیم؛ ابراز کرد: با اجرای این قانون تاکنون 2 ونیم درصد در فرزند سوم، 15 درصد در فرزند سوم و چهارم به بعد افزایش داشتهایم که نشان میدهد این قانون موثر واقع شود؛ البته در این قانون دولت تا فرزند پنچم را مورد حمایت قرار میدهد.
محمدبیگی همچنین اضافه کرد: مجلس مشکلات معیشتی و اقتصادی را به اطلاع دولت رسانده است و در تلاش هستیم برای رفاه حال مردم تدابیری بیایندیشیم و کمک حال آنها باشیم./ی