باغ عمران؛ در حسرت خدمات شهری
- شناسه خبر: 2048
- تاریخ و زمان ارسال: 10 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 450

ـ خبری از خدمات زندگی شهری در باغ عمران نیست
یکی از مشاوران املاک اقبالیه در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به توافقنامه بین اداره کل راه و شهرسازی، شهرداری و کشاورزان اقبالیه گفت: بر اساس این توافقنامه 69 درصد از اراضی به شهرداری و 31 درصد به کشاورزان میرسد و مسئولیت ثبت پلاکهای باغ عمران به عهده شهرداری است.
منوچهر حجتی اضافه کرد: طبق این موافقتنامه علاوه بر کاربری مسکونی، زمینهایی برای احداث بناهای فرهنگی و اجتماعی در اختیار شهرداری اقبالیه قرار میگیرد که این توافقنامه اصلاً مناسب نبوده و باید از مدیران قبلی شهرداری اقبالیه پرسید که چرا زمینهای باغ عمران برای ساختوساز تعیینتکلیف نشدند؟
وی با یادآوری اینکه متولی تفکیک زمینهای باغ عمران ادارهکل راه و شهرسازی بوده و شهرداری باید تسهیلکننده این فرآیند باشد، ادامه داد: البته راه و شهرسازی این کار را انجام داده، اما هنوز خبری از صدور سندها نیست و آنطور که به مردم قول دادند قرار شده بعد از آماده شدن اسناد، تکلیف قطعات 50 درصد و سهم هر کدام از سکنه و مالکان معین شود.
حجتی ادامه داد: با این حال مشکل اصلی اینجاست که خبری از خدمات زندگی شهری از جمله آب، برق و گاز در باغ عمران نیست و بسیاری از مردم مانند جنگزدگان امکانات مورد نیاز خود را فراهم کردهاند. برای نمونه خانوادههایی که مجبور به شروع سکونت در این منطقه شدند، با تانکر آب مورد نیاز خود را تامین میکنند.
ـ مشکلات باغ عمران ناشی از بیتدبیریهای گذشته است
اما استاندار قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به سفر ماه گذشته خود به شهر اقبالیه و آشنایی با مشکلات این شهر گفت: یکی از حوزههایی که برخی امور در آن تبدیل به مشکلات دیرینه شده و نیاز است با برنامهریزیهای مناسب مشکلات آن به سرعت مرتفع شود، موضوع باغ عمران است.
محمدمهدی اعلایی با بیان اینکه مشکلات باغ عمران ناشی از بیتدبیریهای گذشته است، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان وقت بدون در نظر گرفتن عواقب با اتخاذ برخی تصمیمات نادرست منجر به طولانی شدن و افزایش هزینه خدماترسانی به این ناحیه شهری شدهاند.
وی اضافه کرد: یکی از الزامات برای پیگیری این موضوع اخذ مجوزی از وزارت راه و شهرسازی برای اتخاذ برخی تصمیمات توسط مدیریت استان است. با این حال معاونت عمرانی استانداری با تشکیل کارگروههای مختلف و انعقاد جلسات متعدد با جدیت در حال پیگیری برای رفع مشکلات باغ عمران است که امیدواریم با نتایج مناسبی همراه شود.
اعلایی ادامه داد: رفع مشکلات باغ عمران هم در قالب کارویژه در دستور کار قرار گرفته و با بررسیهای کارشناسیشده و بازدیدهای میدانی صورتگرفته، در حال اتخاذ تدابیر و ایجاد سازوکاری برای رفع مشکلات این اراضی هستیم. امیدواریم با استقرار شهردار جدید و تعاملات صورتگرفته توسط دستگاهای اجرایی بتوانیم هر چه زودتر شاهد تسریع در اتمام مشکلات این اراضی باشیم و به اهالی این ناحیه شهری اطمینان میدهیم که با جدیت در حال پیگیری تا حصول نتیجه هستیم.
ـ لزوم عمل کردن دستگاههای خدماترسان به تعهدات
اما شهرداری اقبالیه اعلام کرده که تکلیف خودش یعنی آمادهسازی زمینها را انجام داده و حالا دستگاههای خدماترسان از جمله شرکت آب و فاضلاب، گاز، توزیع نیروی برق و مخابرات باید به تعهدات خود در قبال باغ عمران عمل کنند.
شهردار اقبالیه با بیان اینکه آورده شهرداری و راه و شهرسازی برای توسعه و آبادانی باغ عمران از محل فروش املاک موجود در اقبالیه تامین میشود، گفت: سهم 2/27 درصدی شهرداری برای احداث زیرساختهای گاز، برق و آب حدود 250 میلیارد تومان است.
میکائیل سلمانی افزود: همه دستگاههای خدماترسان باید با فروش حق اشتراک منابع احداث زیرساختهای جدید را تامین کنند و اگر درآمدهای این شرکتهای خدماترسان در قانون بودجه افزایش پیدا کند، انتقال زیرساختهای آب، برق و گاز به مناطقی از قبیل باغ عمران میسر خواهد شد.
ـ چرا توافق سهجانبه توسعه باغ عمران اجرا نشد؟
معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار ولایت با ذکر اینکه 10 سال پیش توافق سه جانبهای بین شهرداری، راه و شهرسازی و مالکان باغ عمران منعقد شده است، گفت: اجرا نشدن این توافق بعد از گذشت یکدهه علل و عوامل مختلفی دارد که باید به دقت آنها را بررسی کرد.
میرزاعلی احمدی اضافه کرد: وظیفه تهیه نقشه تفکیکی بر عهده شهرداری اقبالیه است و شهرداران قبلی اعلام میکردند که زمینهایی که بر اساس توافق به شهرداری تعلق گرفته، کفایت اجرای طرحها را نمیدهد و از طرف دیگر، این زمینها ناچیز هستند و باید هزینه زیادی بابت ساخت بنا در آنجا پرداخت شود.
وی با بیان اینکه توافقنامه دومی هم 2 سال پیش با حضور مسئولان استان منعقد شده است، گفت: مطابق این توافقنامه جدید 10 درصد دیگر به زمینهای متعلق به شهرداری اقبالیه اضافه شد؛ اما به نظر میرسد که همچنان مشکلاتی برای تامین هزینه اجرای طرحهای عمرانی و خدماتی در باغ عمران وجود دارد.
احمدی ادامه داد: با توجه به توافق و وظایفی که بر عهده اداره کل راه و شهرسازی قرار داده شده، آماده اجرای تعهدات در باغ عمران هستیم، اما یکسری وظایف ذاتی بر عهده ادارههای خدماترسان قرار داده شده که بر اساس طرح تفصیلی موظف هستند که خدمات را عرضه کنند. در این شرایط حتی فروش زمینهای مازاد راه و شهرسازی هم کفاف هزینههای انتقال زیرساختها به مناطقی شامل باغ عمران را نمیدهد.
ـ آبرسانی به باغ عمرانی بودجه 100 میلیاردی نیاز دارد
اما مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین اعتبارات لازم برای آبرسانی به باغ عمران را حدود 100 میلیارد تومان دانست و گفت: آبرسانی به 114 هکتار و 20 هزار جمعیت باغ عمران بیش از 100 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و در قانون به هیچوجه آبرسانی به مناطقی که الحاق و یا تفکیک میشوند، اجباری قلمداد نشده است.
داراب بیرنوندی افزود: سال گذشته در دیدار استاندار وقت از منطقه اقبالیه بر لزوم آبرسانی به باغ عمران تاکید شده، اما متولی الحاق هیچ هزینهای برای احداث زیرساختهای آب و فاضلاب به باغ عمران اختصاص نداده است.
وی با یادآوری اینکه شرکت آب و فاضلاب به صورت درآمد ـ هزینهای اداره میشود، ادامه داد: دولت برای آبرسانی به نقاطی که الحاق میشوند، بودجهای اختصاص نمیدهد و باید هزینهها از سوی متولیان الحاق از طریق فروش زمین و مواردی از این دست تامین شود.
ـ هزینه برقرسانی 67 میلیارد تومان است
مدیر برق شهرستان قزوین هم هزینه برقرسانی به ناحیه الحاقی باغ عمران را حدود 67 میلیارد تومان دانست و گفت: ساخت 7 هزار واحد مسکونی در باغ عمران پیشبینی شده و به همین خاطر احداث شبکه برقرسانی در این ناحیه 67 میلیارد تومان بودجه و اعتبار میخواهد و فقدان همین بودجه رساندن انشعابات برق به این منطقه را ناممکن کرده است.
احمد احمدی اضافه کرد: قرار شده 85 درصد از این اعتبارات را شهرداری و سازمان مسکن و مابقی یعنی 15 درصد را شرکتهای خدماترسان تأمین کنند. بنابراین اگر دستگاههای یادشده سهم خود را برای برقرسانی به منطقه باغ عمران تامین کنند، شرکت توزیع نیروی برق هم آماده پرداخت سهم 15 درصدی خود است.
ـ مشکلی برای گازرسانی وجود ندارد
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه مشکلی برای گازرسانی به باغ عمران نداریم، گفت: مشکلی برای تأمین بودجه نداریم و فقط منتظر صدور مجوزهای شهرداری هستیم.
علی حجتیپور افزود: اگر شهرداری مجوزها را صادر کند، کار لولهگذاری را به سرعت انجام خواهیم داد. فقط باید شهرداری نقشهها را در اختیار ما بگذارد تا بتوانیم کار را با سرعت دقیق و عملیاتی شروع کنیم.
ـ لزوم تسریع در تأمین اعتبارات خدماترسانی به باغ عمران
با وجود اینکه رئیسکل دادگستری 3 ماه قبل دستورات ویژهای برای رفع مشکلات باغ عمران صادر کرد، اما هنوز خبری از رسیدن امکانات آب، برق، گاز و تلفن به این منطقه نیست و به نظر میرسد دستگاههای متولی در این حوزه باید با سرعت بیشتری اقدام کنند و هر چقدر تامین اعتبارات برای خدماترسانی به باغ عمران طول بکشد، هزینه این کار با توجه به تورم موجود سنگین و سنگینتر خواهد شد.