بازنگری انجمنهای علمی در دستور کار وزارت علوم است
- شناسه خبر: 9981
- تاریخ و زمان ارسال: 15 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، جامعه نیرو و نقطه اتکایی جز جوانان نخواهد داشت و آینده کشور در دست دانشجویان است بنابراین قشر جوان و دانشجو باید مورد اعتماد قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ولایت، عبدالحسین کلانتری در آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان دهمین جشنواره «حرکت» دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اظهار کرد: درحال حاضر تمامی همت وزارت علوم بر تزریق مهارتآموزی بر دانشگاهها و حوزه آموزش است که دانشگاه علمی کاربردی به استقبال این موضوع رفته و پاسخگوی نیاز امروز و دانشگاه نسل فردا است.
وی تصریح کرد: دانشگاه پیام نور دانشگاهی است که علم و مهارت را در کنار هم ساری و جاری کرده است و تبادلات استادی و دانشجویی این دانشگاه در مقایسه با دیگر دانشگاهها بینظیر است.
این مسئول اضافه کرد: تجارب دانشجویی در کنار علم استادی ترکیب بینظیری در دانشگاه علمی و کاربردی فراهم کرده است که رابطه استاد و شاگردی را متفاوت از این رابطه در نظام متداول آموزشی کشور کرده است.
کلانتری با بیان اینکه انجمنهای علمی دو رکن مهم مهارت و آموزش در دانشگاهها هستند؛ عنوان کرد: این انجمنها در دانشگاهها به مثابه فعالترین و پویاترین بخش دانشجویی در حوزه آموزشی وزارت علوم نقش بیبدیلی در پویایی و رشد دانشجویان داشتهاند که ثمره این فعالیتها در جشنواره حرکت خود را نشان داده است.
وی با بیان اینکه انجمنهای علمی در مسیری گام برداشتهاند که متناسب با تغییرات کلان کشور و جهان پوستاندازی میکنند؛ اضافه کرد: در وزارت علوم موضوع بازنگری انجمنهای علمی در دستور کار قرار دارد و یکی از محورهای بازنگری آنها بر محور فناوریهای جدید بوده است تا تبدیل به انجمنهای علمی و فناوری شوند. به نظر میرسد در این مسیر فرصت بینظیر و متکی بر مهارت است بهوجود میآید.
معاون وزیر علوم مطرح کرد: اگر در انجمنهای سابق اتکا بر آموزشهای علمی بوده است در دوره جدید و با پوستاندازیای که صورت خواهد گرفت به انجمنهای مهارت محور و مبتنی بر فناوری خواهند شد و نقش جدیدتری را در این حوزهها ایفا خواهند کرد که فرصتی برای درخشش بیشتر این انجمنها است.
کلانتری با اشاره به دیگر محورهای بازنگری انجمنهای علمی دانشگاهها بیان کرد: تقویت ارتباط انجمنهای دانشجویی با انجمنهای اساتید است؛ محور دیگر که مهم است و میتواند به فعالیتهای دانشجویان در دانشگاه و انجمنهای علمی و فناوری جهتگیری کند ارتباط وسیع آنها با مسایل حوزه صنعت کشور و سایر مباحث جامعه است که میتواند تمامی حوزههای علمی، فنی و علوم انسانی را در برگیرد.
معاون وزیر علوم ابراز کرد: یکی از مشکلات موجود در نظام آموزشی کشور نبود ارتباط قابل توجه میان دانشگاه و صنعت است و اگرچه گامهای در این مسیر برداشته شده است در این مسیر هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
کلانتری یادآور شد: این ارتباط علاوه بر اینکه دانش حوزه آموزش عالی را جهت میدهد و موجب میشود داشتهها در همان دوره دانشجویی ارتباط دقیقتر با مسایل داشته باشد در سطح پیکر موجب بلوغ، شکوفایی و توانمندیهای دانشجویی خواهد شد به نوعی که دانشجو بتواند با نظام مسایل کشور آشنا شود و آستین همت بالا بزند و بتواند مشکلات موجود را برطرف کند.
کلانتری تاکید کرد: جامعه نیرو و نقطه اتکایی جز جوانان نخواهد داشت و آینده کشور در دست دانشجویان است بنابراین این قشر هرچه زودتر با نظام مسایل واقعی کشور ارتباط برقرار کنند فرایند رشد و بلوغ شخصیت و توانمندی آنها ارتقا بیشتری پیدا خواهد کرد در این راستا
باید به دانشجویان اعتماد کنیم و بستر فعالیت را برای آنها تسهیل کنیم کما اینکه هرکجا به جوانان اعتماد کردیم و ظرفیتهای آنها را جهت دادهایم با دستاوردهای شاخصی روبرو شدهایم.
گفتنی است؛ در این جشنواره با داوری 46 استاد آثار 39 دانشجو در حوزههای علمی و فنی برگزیده شدند./ی