بازار سهم آب شیوهای جدید و دانشبنیان جهت افزایش بهرهوری در مصرف و مدیریت منابع آبی است
- شناسه خبر: 38802
- تاریخ و زمان ارسال: 19 تیر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای قزوین، نشست هماندیشی و بهینهسازی بازار سهم آب استان قزوین با حضور مدیرعامل و معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای قزوین و جمعی از معاونین، مدیران و کارشناسان شرکتهای آب منطقهای خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، البرز و نماینده شرکت مدیریت منابع آب ایران به میزبانی شرکت آب منطقهای قزوین برگزار شد.
منصور ستوده مدیرعامل این شرکت در ابتدای این نشست تخصصی حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رای را جلوهای از همبستگی و مشارکت عمومی و نماد شکوه و عظمت ایران اسلامی برشمرد و برای رئیسجمهور منتخب ملت ایران آرزوی موفقیت نمود.
ستوده در ادامه به اهمیت استان قزوین به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت شهرهای مهم و بزرگ کشور اشاره کرد و گفت: میزان مصرف آب در استان قزوین در بخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات و شرب حدود 2 میلیارد مترمکعب است که تقریبا 27 درصد آن از منابع آب سطحی و 73 درصد نیز از منابع آبهای زیرزمینی تامین میشود و براساس آخرین آماربرداری حوزه کشاورزی با مصرف حدود 88 درصد بزرگترین مصرفکننده منابع آب در استان به شمار میرود.
ستوده در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: خشکسالیهای پیاپی، تغییرات اقلیمی و تغییر الگوی بارش سبب شده تا فشار به سفرههای آب زیرزمینی جهت استحصال آب، بیشتر شود که در نتیجه این اقدام، افزایش نرخ فرونشست در بعضی نقاط استان و کاهش سطح سفرههای آب زیرزمینی بوده است.
وی افزود: در راستای حفظ و حراست از منابع آبی، با کمک ذینفعان، بهرهبرداران و مقامات سیاسی و اجرایی استان، حرکت به سمت افزایش بهرهوری از منابع آب به شیوهای جدید و براساس ایدههای دانشبنیان مورد پیگیری قرار گرفت و بر همین اساس پیادهسازی طرح بازار سهم آب بصورت پایلوت (آزمایشی) در استان قزوین کلید خورد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین گفت: حمایتهای صورت گرفته از طرف تیم سیاسی ـ اجرایی استان به ویژه شخص استاندار در کنار برگزاری جلسات و نشستهای متعدد با منتقدین و ذینفعان این طرح و صاحبان ایده و دانش از جمله مهمترین دلایل موفقیت اجرای بازار سهم آب در استان قزوین بوده است.
محمد محجوب مدیر بازار سهم آب استان نیز در این نشست عنوان داشت: این بازار با نگاه حفاظت از منابع آب استان در حال اجرا است و براساس شیوهنامههای تدوین شده از هر معامله صورت گرفته چه در بازار بهرهوری و چه در بازار ثانویه حداقل 10درصد از میزان معامله به نفع آبخوان ذخیره میگردد.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای گفت: استفاده از تجربیات و دانش روز در کنار هم باعث میشود که نقاط قوت این طرح تقویت شده و احتمال شکست آن به حداقل برسد.
وی افزود: بر همین اساس، اصلاح مداوم شیوهنامههای اجرایی بازار سهم آب براساس رصد و بازخوردهای میدانی باید به عنوان یک اصل مهم پیگیری و اجرا شود.
محجوب در پایان با اشاره به نقاط قوت این طرح اظهار داشت: کمک به کشف ارزش اقتصادی آب در استان، ترغیب بهرهبرداران جهت حرکت به سمت افزایش بهرهوری و مدیریت در مصرف آب، ایجاد یک بستر قانونی برای مبادلات آبی و ایجاد یک شیوه جدید جهت ذخیره آب در آبخوان دشت قزوین از مهمترین نقاط قوت بازار سهم آب در استان قزوین میباشد.