ایستادگی در برابر خواستههای غیرقانونی
- شناسه خبر: 24955
- تاریخ و زمان ارسال: 1 آذر 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
آرزو سلخوری
«مسئولین پای میز مطالبه» عنوان برنامهای بود که بسیج دانشجویی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) آن را برگزار میکرد و در چهارمین جلسهاش استاندار قزوین برای پاسخ به مطالبات دانشجویان دعوت شده بود. با تصور اینکه شاهد برنامهای جنجالی باشم به دانشگاه رفتم و انتظار داشتم دانشجویان پرشور با مطالباتشان من را هم سر ذوق بیاورند و سوژههای خوبی نصیبم شود.
ساعت 16:05 دقیقه به مراسم رسیدم و با دیدن صندلیهای خالی سالن اجتماعات تصور کردم که ساعت یا مکان برنامه را اشتباه آمدم اما بعد از پرسوجو متوجه شدم که دانشجویان گویا ذوقی برای مطالبهگری ندارند؛ حدود 15 دقیقه منتظر ماندم اما دانشجویان تک به تک وارد سالن میشدند و تعداد نهایی آنها باز هم از نظرم کم بودند.
برنامه با تاخیر شروع شد، طبق معمول صندلیهای جلوی سالن به دانشجویان آقا و صندلیهای عقب به دختران دانشجو اختصاص داده شده بود، اما دانشجویان بیتوجه به این قوانین روی صندلی دلخواه خود مینشستند.
استاندار قزوین به همراه هیات همراه آمده بود و تصور میکرد سوالات چالشی دانشجویان شاید نیاز به پاسخگویی معاونینش داشته باشد. استاندار پشت میز مطالبه فراخوانده شد و از او خواستند 25 دقیقه صحبت کند؛ با توجه به زمان موجود قطعا زمانی برای پرسش و پاسخ باقی نمیماند.
اما استاندار هوشمندانه و زیرکانه از صحبت کردن خودداری کرد و فرصت را غنیمت شمرد تا پای حرف دانشجویان بنشیند و گفت: من اینجا آمدهام که صحبت دانشجویان را بشنوم پس نیازی به صحبت من نیست، دانشجویان سوالهای خود را بپرسند.
مجری از دانشجویان خواست که سوال بپرسند اما انگار سوالی وجود نداشت؛ دقایقی در سکوت گذشت و با شوخی استاندار که اگر سوالی نیست برویم، جو کمی تغییر کرد. یکی از پسران دانشکده علوم انسانی شروع به صحبت کرد و از دغدغه و نگرانیاش نسبت به افزایش اتباع بیگانه به ویژه افغانها در استان سخن گفت و خواستار توضیح شد.
80 تا 90 هزار تبعه افغان در قزوین ساکن هستند
محمدمهدی اعلایی این نگرانی را قابل احترام دانست و گفت: بعد از اتفاقات اخیر روی داده در افغانستان، موضوع اتباع خارجی نسبت به گذشته در کشور جدی شده است و استان از این امر مثتثنی نیست؛ چرا که قزوین مرز و محدوده ممنوعه استقرار اتباع در کشور است.
وی افزود: این مساله باعث میشود که در استان شاهد تهنشینی افرادی باشیم که قصد اقامت در ایران را دارند اما نمیتوانند به استانهای غربی بروند. تعداد اتباع مقیم در قزوین نسبت به استانهای همجوار از جمله تهران و قم خیلی کمتر است.
استاندار قزوین با بیان اینکه سیاست کلی کشور این است که این افراد باید فرایند مجاز شدن را طی کنند و افرادی که مجاز نیستند جمعآوری و طرد شوند، یادآور شد: در استان حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار اتباع خارجی که عمدتا اهل افغانستان هستند زندگی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در استان قزوین نیز مدت دو ماه است که این کار شروع شده است، نیروی انتظامی به صورت روزانه افراد غیرمجاز را شناسایی، جمعآوری و به اردوگاه ارسال میکند، طی یک ماه گذشته اردوگاه معین ما به استان البرز تغییر کرد که این امر ساماندهی اتباع بیگانه در قزوین را راحتتر کرده است.
اعلایی یادآور شد: یکی از موضوعات ابتکاری که توسط استان قزوین دنبال میشود نظارت مردم و شناسایی اتباع بیگانه توسط مردم در محلاتی است که اقامت اتباع بیگانه بیشتر میباشد؛ این طرح با همکاری استانداری اجرایی میشود، و تلاش داریم که تمامشماری اتفاق بیفتد اما باید توجه داشت که در شرایط فعلی برای انجام بعضی از فعالیتها که هماکنون توسط اتباع اجرایی میشود، جایگزین نداریم و اگر بخواهد آهنگ جمعآوری و طرد سرعت بگیرد در برخی موارد در تامین نیروی انسانی با مشکل روبرو میشویم.
حالا نوبت دختران دانشجو بود که سوال بپرسند اما داوطلبی پیدا نمیشد؛ باز هم بعد از سکوتی چند دقیقهای یکی از دختران دانشجو که دانشجوی دانشگاه فنی و حرفهای بود با استناد به صحبتهای قدرت ا… مهدیخانی مدیرکل پیشین بحران استانداری از فرسوده بودن ساختمان خوابگاه دانشجویی و دانشکده فنیوحرفهای شهید بابایی انتقاد کرد و گفت: با وجود اینکه مدیرکل مدیریت بحران استانداری در سالهای گذشته وضعیت برخی دانشکدههای این دانشگاه را به لحاظ فرسودگی نابسامان دانستند، اما بعد از گذشت چند سال هنوز هیچ اقدامی برای بهسازی آنها انجام نشده است.
دانشگاه فنی و حرفهای باید تغییر مکان یابد
استاندار قزوین در ادامه با بیان اینکه آقای مهدیخانی مدیرکل سابق استانداری بوده است و تاکنون گزارشی در خصوص فرسودگی ساختمانهای دانشکده از مدیریت بحران به بنده اعلام نشده اما مساله ما این است که محل قرارگیری این دانشگاه مناسب نیست.
وی بیان کرد: در خصوص دانشگاه شهیدبابایی با رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور صحبت کردیم، این دانشگاه میتواند در فرایند مولدسازی قرار بگیرد و با تبدیل به احسن کردن فضا، جای مناسبتری در اختیار دانشگاه قرار بگیرد و فضای برخورداری برای دانشگاه شهیدبابایی ایجاد شود؛ زمین فعلی دانشگاه، ارزش قابل توجهی دارد اما مکانش با توجه به مسائل ترافیکی و مشکلات این چنینی جای مناسبی برای استقرار دانشگاه نیست، لذا پیگیری این امر در دستور کار قرار دارد.
حالا نوبت دانشجویان پسر بود که سوال بپرسند اما باز کسی سوالی نداشت، سکوت ادامهدار باعث شد که اعلایی مجددا سر شوخی را با دانشجویان باز کند و با بیان اینکه «ما دانشجو بودیم همه تلاش میکردند ما را ساکت کنند، شما چرا سوالی ندارید؟» آنها را تحریک کرد که سوالی بپرسند.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه که در این جلسه حضور داشت با شنیدن این صحبت از جای خود بلند شد و از برنامه بلندمدت استاندار برای قزوین پرسید و خواست که استاندار به طور کامل از برنامههایی که دارد بگوید. استاندار نیز نسبت به این سوال واکنش طنزی نشان داد و گفت: «این سوال کلی مثل این است که از کامپیوتر بپرسی چه خبر و بعد از اینکه اطلاعات را گرفتی دوباره بپرسی دیگه چه خبر؟» حضار هم با خنده استاندار را همراهی کردند اما اعلایی در ادامه به این سوال پاسخ داد.
استان قزوین مزیتهای زیادی دارد
اعلایی در پاسخ به سوال «برنامه کلی استاندار برای استان چیست» بیان کرد: برای ایجاد تحول در هر مجموعهای، ابتداییترین چیزی که به آن نیاز داریم شناخت مزیتها است. بنابراین باید دید استان قزوین از چه مزیتهایی برخوردار است. میتوان گفت استان قزوین در مقایسه با رقبای خود در فرایند تعالی و توسعه در چند حوزه مزیت دارد.
وی یادآور شد: عمدهترین مزیت استان قزوین موقعیت جغرافیایی و دسترسی مناسب به نقاط جمعیتی، تامینکننده مواد اولیه و محصولات مصرفی است. وجود واحدهای صنعتی موفق و موثر نیز مزیت استان محسوب میشود که در تدوین برنامههای بلندمدت و میانمدت مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین یک درصد جغرافیایی کشور را به خود اختصاص داده است اما ۵ درصد صنایع کشور اشتغال و سرمایه کشور در حوزه صنعت در استان قزوین قرار دارد، در حوزه کشاورزی نیز ۵ درصد غذای کشور در قزوین تولید میشود، اینها از جمله مزیتهای استان قزوین است که باید شرایط تثبیت و سپس توسعه آن ایجاد شود.
اعلایی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی نیز مدیریت آب یکی از اولویتهای اصلی استان است، منابع قابل توجهی از آبهای زیرزمینی و حقآبهها در بخش کشاورزی صرف میشود و عدد اراضی تحت آبیاری استان عدد بالایی است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در کشور به شکل مدون بازار آب در قزوین شکل گرفته است، بر این باور هستیم که برای مدیریت منابع آب، باید جایگزینی برای آب پیدا شود تا هدر نرود، برای اینکه بتوانیم توسعه کشاورزی و تقویت منابع آبی داشته باشیم.
در ادامه استاندار درباره فضای دانشگاهی استان افزود: هماکنون تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد با تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه بینالمللی برابری میکند. دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بینالمللی نیز ظرفیتهای خوبی دارند، در دانشگاه علوم پزشکی امسال برای اخذ رشته داروسازی مجوز دریافت کردیم و قرار است در این رشته دانشجوی بینالمللی جذب کنیم؛ اعتقاد ما این است که در حوزه دانشگاهی باید مسائل جدیتر پیگیری شود چرا که استان ظرفیت و پیشینه قابل توجهی دارد.
اعلایی بیان کرد: دانشگاههای دیگر استان نیز در جهت کیفیسازی باید تلاش کنند. در دانشگاه فرهنگیان نیز برنامهریزی شده که دانشگاه «جامع» فرهنگیان در استان قزوین به بهرهبرداری برسد و پیگیریهایی صورت گرفته است؛ هر چند دانشگاههای فرهنگیان کشور اعتقادشان نسبت به نحوه اداره کردن دانشگاه با ما متفاوت است، آنها تمایل دارند دانشگاهها به همین صورت یعنی متمرکز در همه استانهای کشور وجود داشته باشد لذا ما پیشنهاد دادیم که دانشجویان استانهای همجوار در یک دانشگاه به صورت جامع تحصیل کنند که اگر این اتفاق بیفتد میتواند برای استان تاثیرات مثبتی داشته باشد.
سرمایهگذاری نسیم سلامت به سال 92 برمیگردد
حالا دیگر تنور دانشجویان گرم شده بود و یکی از دانشجویان پسر که مسئولیتی در بسیج دانشجویی داشت نیز در خصوص سرمایهگذاری هلدینگ نسیم سلامت و فیلم مربوط به برخورد تند یکی از نمایندگان مجلس با استاندار توضیح خواست.
استاندار قزوین در ادامه با اشاره به سوال هلدینگ نسیم سلامت در قزوین، بیان کرد: مجموعه نسیم سلامت در حوزه بهداشت و درمان در ۳ استان از جمله قزوین، ورود پیدا کرد. محل پروژه احداث بیمارستان نیز در سالهای حدود ۱۳۹۲ یا ۱۳۹۳ توسط وزارت بهداشت تعیین شده است؛ استان قزوین از نظر زیرساخت بهداشتی نیز جزو استانهای کمبرخوردار است، البته در دولت سیزدهم با توجه به برنامه صورت گرفته تعداد تختهای بیمارستانی در این استان افزایش یافته و منابع خوبی برای آن در نظر گرفته شده است که تا پایان دولت اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
وی تصریح کرد: در استان قم، دولت زمین رایگان در اختیار این مجموعه قرار داده است اما استان قزوین این مجموعه زمین را از دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) خریده است، همچنین در آن زمان مبلغ پرداخت شده و ساختمان شماره ۲ دانشگاه از همین منبع ساخته شده است؛ بحثی که وجود دارد این هلدینگ ۹۵ هکتار زمین دریافت کرده است که برای بیمارستان زیاد است. آنها عنوان کردند که علاوه بر بیمارستان، مرکز آموزش پزشکی نیز تاسیس میشود، اما دریافت مجوز برای دانشگاه علوم پزشکی یا آموزشهای پزشکی محل تردید است.
اعلایی تصریح کرد: مدیر این مجموعه نیز فرزندان یکی از مسئولان است؛ در آن زمان که زمین در اختیار آنها قرار گرفته این فرد مسئولیتی نداشته است و به این موضوع ارتباطی ندارد، در این سالها باید زمینهسازی میشد که بیمارستان قزوین در این محل احداث شود. هماکنون در استان قزوین هتل ۵ ستاره نداریم و میتوان به ساخت هتل در این فضا فکر کرد، قطعا اگر این فضا تصویب و بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی تاسیس میشد برای مردم استان خوب است، اما در حوزه بانکی مسائلی وجود دارد که باید حل شود، ما شاهد سیکل معیوبی در استان هستیم و کسی در زمینه ساخت هتل ۵ ستاره سرمایهگذاری نمیکند به این موضوعات باید با دید توسعه نگاه کرد و میشود با مذاکره و تعامل کار را پیش برد.
ما در برابر خواستههای غیرقانونی ایستادگی میکنیم
استاندار در پاسخ به سوالی در خصوص فیلمهای منتشر شده از برخورد یکی از نمایندگان مجلس با استاندار، بیان کرد: اعتقاد ما توجه دقیق به فرمایشات مقام معظم رهبری است، ایشان فرمودند که نمایندگان مجلس حق دخالت در مسائل اجرایی را ندارند. برخیها موضوع را تغییر میدهند و فقط انتصاب را بیان میکنند، ما در کشور تجربههای خوبی از ورود نمایندگان شاخص سیاسی در حوزههای اجرایی نداریم برای مثال در جایی که ظرفیت وجود ندارد بیمارستان، فرودگاه و دانشگاه در سراسر آن ساخته شده است.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود منابع باید اولویتگذاری انجام دهیم و نباید فرصتسوزی کنیم، نباید قوهای که کارش اجرا نیست و کارش قانونگذاری و نظارت است در این امور دخالت کند. هر سه قوه تفکیک شده که کار خود را انجام دهند. ما از همان ابتدا این را مطرح کردیم و اعتقاد داریم با مجموعههایی که نقش قانونی دارند و مجموعههایی که نقش فرا قانونی دارند، اگر زیادهخواهی داشته باشند در چهارچوب قانون با آنها صحبت میکنیم، چرا که تعامل قانونی به نفع مردم است.
گردشگری قزوین رو به توسعه است
اعلایی در پاسخ یکی از دانشجویان به مساله گردشگری یادآور شد: در حوزه گردشگری نیاز به زمان است که منابع تامین شود برای مثال دولتخانه صفوی یکی از مشکلات آن استقرار یک سالن ورزشی و یک مدرسه در جوار آن است. دبیرستان پاسداران جایگزین دبیرستان مذکور شده و تا پایان سال تحصیلی دبیرستان جابجا میشود، ورزشگاه نیز همینطور است.
وی خاطرنشان کرد: ما تلاش داریم توجه بیشتری به حوزه گردشگری داشته باشیم، دو سال است که رسم پنجاه بدر به صورت جدی در استان اجرایی شده و در سطح ملی در کانون توجه قرار گرفته است؛ تلاش میکنیم که در کشور بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
راه های روستایی قزوین طی 3 سال آینده روکش آسفالت میشوند
دانشجوی دیگری از راههای طارم گفت که قابل تردد نیستند و خواستار رسیدگی به راههای روستایی شد.
اعلایی در پاسخ به سوال حوزه جادههای روستایی تاکید کرد: ما در حوزه راه روستایی یکی از استانهایی هستیم که شرایط مناسبی نداریم. برنامهریزیهای ویژهای اتفاق افتاده است و در تلاش هستیم که منابع را تامین کنیم، امیدواریم که طی سه سال آینده تمام راههای روستایی استان به نتیجه برسند. برای آسفالت و زیرسازی جادههای روستایی هزینه قابل توجهی است و نیاز به تامین منابع اعتباری دارد.
وی افزود: ۸۰۰ کیلومتر روکش راه روستایی در بازه زمانی ۳ ساله در نظر گرفته شده است. در حوزه روستاهای طارم در بخش زیتون برنامهریزی شده و سرمایهگذارانی جذب شدهاند و بنا است زیتونهای صادراتی تولید و توزیع شود.
اجرای پروژه کمربندی شرق غیرقانونی نبود
یکی دیگر از دانشجویان کمربندی شرق را پروژهای غیرقانونی که موجب تخریب باغستان شد عنوان کرد و از استاندار خواست که موضع خود را شفاف بیان کند.
اعلایی در پاسخ به سوال غیرقانونی بودن کمربند شرقی قزوین بیان کرد: پروژه کمربندی شرقی مراحل خود را به صورت قانونی طی کرده است، مشکلاتی در طرح قبلی بود که اعتراض شد و در طراحی جدید آن مشکلات رفع شدند؛ پروژه به این بزرگی به دلیل وجود باغستان سنتی قزوین در جوار آن، نمیتواند بدون هماهنگی با مجموعههایی مانند محیط زیست و میراث فرهنگی به ثمر برسد.
وی افزود: اصلاحات مدنظر میراث فرهنگی و محیط زیست در این پروژه بررسی و اجرایی شده است، همچنین دستگاه قضا پرونده را بررسی کرد و مشخص شد که مانع قانونی برای اجرای پروژه وجود ندارد، اگر این پروژه منع قانونی داشت دستگاه قضا اجازه اجرایی شدن آن را نمیداد.
اعلایی خاطرنشان کرد: اگر برخی از مجموعهها همکاری بیشتر و تعامل خوبی داشتند این اتفاق زودتر اتفاق میافتاد.
علت آلودگی هوای آبیک در حال مطالعه است
دانشجوی دیگری از وضعیت تصفیهخانه آبیک و آلودگی هوا در آبیک گلایه کرد.
استاندار در ادامه با اشاره به تصفیهخانه آبیک بیان کرد: تصفیهخانه آب طالقان در آبیک موقت است، به دلیل اینکه آب طالقان به آبیک رسیده است این تصفیهخانه موقتی مستقر شده است. هماکنون آب از طالقان به سمت مهرگان و آبیک در حال انتقال است. سرمایهگذار این طرح در حوزه تصفیهخانه نیز سرمایهگذاری میکند و پروژه تکمیل خواهد شد.
وی با اشاره به آلودگی هوای آبیک، افزود: در خصوص علت آلودگی هوای آبیک مطالعاتی در حال انجام است تا منشا آلودگی مشخص شود، در حال حاضر برخی عامل آلودگی را وجود گاوداریها و مرغداریها میدانند، برخی گرد و غبار و برخی نیروگاه شهیدرجایی را از جمله عوامل آلودگی میدانند که بررسیهای بیشتر نشان میدهد که چه چیزی علت اصلی است.
جلسه به پایان رسید در حالی که برخی از دانشجویان تمایل داشتند سوال بپرسند، دانشجویانی که ابتدای جلسه میلی به مشارکت نداشتند در پایان جلسه با نحوه مشارکت استاندار و نوع پاسخگویی وی از پیله خود بیرون آمده بودند و میز مطالبه برایشان قصهای جدی شده بود که نمیخواستند به پایان برسد.