ایجاد بخش تخصصی ناشنوایان در کتابخانه شهدای قزوین
- شناسه خبر: 5325
- تاریخ و زمان ارسال: 9 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

به گزارش ولایت، این جلسه با هدف ارتقای خدماترسانی برای عموم مخاطبان از هر قشر و هر ردهی سنی و توانمندی جسمی و فکری با همت کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
طی مباحث مطرح شده بنا شد بخش تخصصی ناشنوایان در کتابخانه عمومی شهدا شهر قزوین احداث شود.
گفتنی است؛ میرزا جبار عسگرزاده معروف به جبار باغچهبان در سال 1264 شمسی، در شهر ایروانِ پایتخت کنونی جمهوری ارمنستان به دنیا آمد. پدربزرگ او رضا نام داشت و از اهالی تبریز بود و پدرش عسگر، در شهر ایروان به شغل معماری و قنادی روزگار میگذراند و در نقل داستانهای کهن و اشعار تبحر داشت.
جبار باغچه بان، در سال 1303، اولین کودکستان ایرانی را در تبریز به نام “باغچه اطفال” تاسیس کرد و بدین دلیل نام خانوادگی خود را از عسگرزاده به باغچه بان تغییر داد.
وی در سال 1322، جمعیت حمایت از کودکان کر و لال را تأسیس کرد و در سال بعد، مجله ای به نام “مجله زبان” منتشر کرد و در آن، روش خویش را در اختیار آموزگاران کلاس اول گذاشت.
جبار باغچه بان در همین سال، کلاس تربیت معلم ناشنوایان را با همکاری دانشسرای مقدماتی، در آموزشگاه خود تأسیس کرد و بدین ترتیب، اولین گام در تربیت رسمی معلمان کودکان استثنایی برداشته شد.
زندگانی کودکانه، دستور تعلیم الفبا، الفبای خودآموز برای سالمندان، اسرار تعلیم و تربیت، الفبای باغچهبان، روش آموزش کر و لالها، آدمی اصیل، بازیچه دانش، من هم در دنیا آرزو دارم، درخت مروارید و رجمه رباعیات خیام به زبان ترکی آن هم منظوم و به همان وزن رباعی اصلی، از آثار باغچهبان میباشد.
جبار باغچهبان 48 سال پیش در 4 آذر ماه 1345 دارفانی را وداع گفت، اما یاد و نامش همیشه زنده است.