انتقال راهآهن خارج از شهر، در دنیا منسوخ شده است
- شناسه خبر: 14432
- تاریخ و زمان ارسال: 22 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، منوچهر صفری در نشست خبری مدیران و سازمانهای تابعه وزارت راه و شهرسازی که در سالن جلسات سازمان نظام مهندسی استان قزوین برگزار شد؛ در سخنانی اظهار کرد: در این هفته با حضور هیات دولت، محور پرسرعت تبریز به میانه افتتاح میشود که با افتتاح این محور حدود 190 کیلومتر به راهآهن شمالغرب اضافه میشود.
وی ایستگاه راهآهن تاکستان را شاخصترین ایستگاه ریلی راهآهن شمال غرب عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر قطار حومهای با ظرفیت مسافربری 320 نفر از مبدا تاکستان به مقصد تهران با بلیط 11 هزار و 500 تومان به مردم تاکستان خدمات میدهد و از آن استقبال خوبی صورت گرفته است.
این مسئول با اشاره به پروژه دوخطه شدن راهآهن قزوین-زنجان به عنوان یکی از مصوبات سفر رئیسجمهور مطرح کرد: اجرای این پروژه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بزرگترین معضل ما برای تکمیل این پروژه، مشکلات و معضلات اجتماعی شهر تاکستان است؛ متاسفانه برخی مسئولان محلی با طرح این ادعای خروج راهآهن از داخل شهرتاکستان، مانع اتمام این پروژه شدهاند.
صفری تشریح کرد: انتقال ایستگاه راهآهن تاکستان به خارج از شهر به لحاظ فنی، اقتصادی و همچنین از نظر عرف روز دنیا منسوخ شده است و شهرسازی بر مبنای ریل اجازه نمیدهد که ایستگاه تاکستان از شهر خارج شود.
وی ادامه داد: اگر ایستگاه راهآهن و ریل بخواهد 10 کیلومتر از شهر تاکستان دور شود معضلات دیگری ایجاد میکند؛ چراکه در این صورت ساکنان تاکستان برای استفاده از خدمات ریلی باید ابتدا 10 کیلومتر به بیرون از شهر سفر کنند که در این صورت هزینههای مضاعفی برای آنها ایجاد خواهد شد.
مدیر کل راهآهن شمال غرب با بیان اینکه در صدد هستیم ایرادهای ایستگاه راهآهن تاکستان را برطرف کنیم؛ اضافه کرد: آمادگی داریم با ایجاد دیوارهای صوتی و گذرگاهها، مزاحمتهای شبکه ریلی برای مردم را از میان برداریم؛ البته باید به ما اجازه داده شود که خط دوم راهآهن قزوین ـ زنجان در ایستگاه تاکستان احداث شود.
صفری با بیان اینکه طرح دوخطه شدن راهآهن قزوین-زنجان از تهران تا زنجان تکمیل شده و تنها 11 کیلومتری که از محدوده تاکستان میگذرد، باقی مانده است؛ یادآور شد: با وجود آنکه اجرای این طرح آورده و خدمات خوبی برای منطقه خواهد داشت و ظرفیت خدماتدهی به مسافران و ترافیک عبوری را دوچندان میکند؛ متاسفانه مدیران محلی به ما اجازه تکمیل این طرح را نمیدهند.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه خط فرعی سیلوهای گندم از این خط راهآهن میگذرد اگر خط دوم راهآهن قزوین ـ زنجان جابهجا شود انتقال گندم از طریق این خط فرعی سیلوی گندم با مشکل مواجه میشود؛ از همین رو این جابهجایی هزینه زیادی میطلبد که اجرای آن در وضعیت فعلی امکانپذیر نیست؛ بهترین راه این است که این پروژه به سرانجام برسد تا مردم از خدمات آن برخوردار شوند./ی