انتقاد استاندار از عدم همکاری با سرمایهگذار گردشگری سلامت در قزوین
- شناسه خبر: 14033
- تاریخ و زمان ارسال: 16 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 136

استاندار قزوین: دلسوزان استان برای جلوگیری از فرار سرمایهگذاران پای کار بیایند
گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: استاندار قزوین از رفتار صورت گرفته با سرمایهگذار و متقاضی ساخت بیمارستان هزار تختخوابی و هتل ۵ ستاره اظهار تاسف کرد و خواستار همکاری دلسوزان استان برای جلوگیری از فرار سرمایهگذاران شد.
به گزارش خبرنگار ولایت، اولین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در دوره جدید هیأت رئیسه اتاق بازرگانی در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد.
محمدمهدی اعلایی در این نشست اظهارکرد: در فضای پیشرو با تغییری که در هیأت رئیسه اتاق بازرگانی پیش آمده است امیدواریم با یک نشاط و انرژی بیشتر شاهد نقشآفرینی اتاق قزوین در توسعه اقتصادی استان باشیم؛ دستگاههای اجرایی هم با اعضای این اتاق همراهی خواهند کرد تا آنها بتوانند موفقتر از گذشته به فعالیتهای خود ادامه دهند.
او تصریح کرد: تداوم جلسات و نشستهای شورای گفتوگو میتواند برای توسعه اقتصادی استان موثر باشد؛ همچنین پیشنهاد میشود در نشستهای فصلی از فعالان صنفی و صنعتی و بازرگانی هم دعوت شود تا اگر مشکلاتی دارند در این شورا مطرح کنند تا مدیران استانی بتوانند راهگشای آنها باشند.
مقام ارشد دولت در استان درباره وضعیت انرژی و ضرورت مدیریت مصرف در تابستان عنوان کرد: موضوع قطع برق واحدهای تولیدی بسیار مهم است و از اعضای اتاق انتظار داریم در نشستی با معاون اقتصادی و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایدههایی ارایه دهند و با یک کار خلاقانه مدلی را پیشنهاد کنند تا بتوان در روزهای گرم مصرف برق را مدیریت کرد.
استاندار قزوین با تاکید براینکه سیاست این نیست که برق واحدهای مسکونی قطع شود؛ عنوان کرد: باید با همکاری همه جانبه سایر حوزهها به مدلی دست پیدا کنیم که کمترین آسیبها به بخش تولید وارد شود.
اعلایی درباره برنامههای دوره ششم اتاق بازرگانی قزوین در حوزه گردشگری توضیح داد: در این زمینه بهتر است یک جلسه ویژه داشته باشیم و تلاش کنیم نگاه به حوزه گردشگری تغییر کند و این حوزه از حمایتهای جدی بیشتری برخوردار شود تا بتوانیم این ظرفیت استان را توسعه دهیم.
ضرورت برگزاری فستیوالهای گردشگری در استان
او با تاکید بر ضرورت برگزاری فستیوالهای گردشگری در استان مطرح کرد: از آنجایی که استان قزوین در حوزه گردشگری ظرفیتهای بالایی دارد باید در این حوزه اقدامات موثری صورت گیرد تا این استان به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود.
استاندار قزوین ابراز کرد: با توجه به اینکه راهاندازی تشکل سفرایی که اصالت قزوینی دارند میتواند گام خوبی برای جذب و رفع موانع سرمایهگذاری در زمینه اجرای طرحهای گردشگری و رونق این حوزه باشد؛ امیدوارم این موضوع در استان عملیاتی شود.
احضار سرمایهگذار توریست درمانی به دادگاه
اعلایی در ادامه سخنانش با انتقاد به عدم همکاری برخی افراد در استان با سرمایهگذار یکی از بانکهای خصوصی در حوزه ساخت بیمارستان 1000 تختخوابی و هتل 5 ستاره مدرن در کنار این بیمارستان برای توریست درمانی، تشریح کرد: در یک سال و 8 ماهی که در استان قزوین حضور دارم به دنبال این هستم که مشکلات این سرمایهگذار را حل کنم؛ اما بهقدری در استان قزوین در این حوزه حساسیت ایجاد شده و کارشکنی شده است که از هر طرف حرکت میکنیم از سویی دیگر مسیر احداث این هتل و بیمارستان قفل میشود به تازگی نیز مدیرعامل این بانک در پی شکایت صورت گرفته به دادگاه احضار شده است.
او اضافه کرد: مدیرعامل این بانک و مدیر هلدینگ سرمایهگذاری این بانک به دلیل شکایت در حوزه واگذاری زمین به دادگاه احضار شدهاند. این نیز درحالی است که تمام فرآیند واگذاری زمین برای ساخت این هتل و بیمارستان به شکل قانونی انجام شده است.
استاندار قزوین یادآورشد: این هلدینگ یکی از سرمایهگذاران بزرگ کشور است و تاکنون در استانهای ایلام و قم ساخت بیمارستان خود را تمام کرده، اما در استان ما برای زمین به دادگاه خوانده میشود.
اعلایی مطرح کرد: این گونه رفتارها با سرمایهگذار برای استان آثار سوء خواهد داشت و و منجر به فرار سرمایهگذاران از استان میشود؛ به عنوان استاندار قزوین از رفتاری صورت گرفته با این سرمایهگذار بسیار متاسفم.
او توضیح داد: زمین بیمارستان 1000 تختخوابی و هتل 5 ستاره در مناقصه مولدسازی اموال مازاد دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) فروخته شده است و در سال 1394 حدود 80 میلیارد تومان برای خرید این زمین از سوی سرمایهگذار به دانشگاه پرداخت شده و دانشگاه هم با این پول دانشکده فنی و مهندسی ساخته است.
مقام ارشد دولت در استان ادامه داد: متاسفانه وزارت راه و شهرسازی مدعی شده است که این زمین متعلق به این دستگاه بوده است و افرادی بیرون از مجموعه دولت چنین خدشهای به این پروژه وارد کردند. در واقع وزارت راه و شهرسازی ادعا کرده است که این زمین فروخته شده متعلق به دانشگاه امامخمینی(ره) نبوده است. با این حال سرمایهگذار علیه وزارت راه و شهرسازی رأی گرفته است؛ اما به خاطر حاشیهسازیها موضوع به کمیسیون اصل 90 ارجاع داده شده و دوباره هم یک پرونده در یکی از دستگاههای نظارتی استان تشکیل شده است.
اعلایی عنوان کرد: در هر حال منطق میگوید که اگر دعوای حقوقی بین وزارت راه و شهرسازی و دانشگاه امام خمینی وجود داشته باشد این دعوا بین 2 دستگاه دولتی است و باید در مجموعه حوزه دولتی به این موضوع رسیدگی شود و به سرمایهگذار ربطی ندارد؛ چرا که سرمایهگذار زمین را به صورت قانونی خریداری کرده است.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه به تازگی خدشه جدید دیگری به این واگذاری وارد شده که قیمت خرید این زمین پایین بوده است؛ در حالی که در زمان خرید این زمین توسط سرمایهگذار با قیمت آن زمان، رقم مناسبی پرداخت شده است.
مقام ارشد دولت در استان ابراز کرد: در استانهای ایلام و قم به همین سرمایهگذار زمین رایگان برای ساخت بیمارستان داده شده است؛ در قم هم ساخت بیمارستان که همزمان با ساخت بیمارستان قزوین رقم خورده در حال اتمام است؛ اما در استان قزوین زمین را خریدهاند و هنوز نتوانستهاند مشکلات حقوقی آن را پشت سر بگذارند.
اعلایی تاکید کرد: از فعالان بخش خصوصی، معتمدان و دلسوزان استان انتظار دارم به میدان آمده و مطالبهگری کنند و اجازه ندهند طرحهای توسعهای استان و جذب سرمایهگذار متوقف شود و با سرمایهگذار هر گونه رفتاری صورت گیرد؛ البته معاون عمرانی استانداری هم باجدیت پیگیر حل این مشکل است.
در همه استانها سرمایهگذاران حمایت میشوند
او توضیح داد: در کمیسیون ماده 5 قرار شد از یک قطعه زمین یکصد هکتاری ۱۵ هکتار برای بیمارستان اختصاص داده شود؛ دستور آن نیز از وزیر راه و شهرسازی گرفته شده است. با ایجاد چنین موانعی هیچ سرمایهگذاری وارد استان نمیشود بنابراین ما باید سد را بشکنیم و ساخت هتل و بیمارستان را که از نیازهای استان است با مشارکت سرمایهگذاران و فعالان این بخش رقم بزنیم.
استاندار قزوین با بیان اینکه در هر استانی که سرمایهگذاری ورود میکند مورد حمایت قرار میگیرد؛ یادآورشد: اگر بخش خصوصی ورود نکند دولت قادر نخواهد بود و قرار هم نیست که بیمارستان بسازد؛ به همین منظور باید بخش خصوصی ورود کند و ما هم خدمات بیمارستان خصوصی را خریداری کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
اعلایی در ادامه سخنانش بیان کرد: خانههای تاریخی قزوین نیز میتواند به ظرفیت مراکز اقامتی استان اضافه شود؛ مشابه این کار در کاشان و یزد انجام شده است که طرحهای موفقی بوده است. در این زمینه نیاز هست تا فعالان اقتصادی وارد توسعه گردشگری شوند و به رونق این صنعت کمک کنند.
او همچنین اظهارکرد: مناقصه گراند هتل نیز برای سومین بار برای واگذاری در یک بازه زمانی ۳۵ ساله برگزار شد؛ اما با این مشکلاتی که ایجاد شده هیچ سرمایهگذاری در آن شرکت نکرد. ما همین بانک خصوصی را هم به این موضوع وارد کردیم که پشیمان شدند.
تدوین 15 برنامه برای ایجاد تحول در اتاق بازرگانی استان
رئیس اتاق بازرگانی قزوین نیز در این نشست در تشریح 15برنامه هیأت رئیسه این اتاق برای ایجاد تحول و ارتقای جایگاه اتاق استان اظهارکرد: از مهمترین محورهای این برنامه توسعه برند اتاق بازرگانی استان در راستای تقویت جایگاه آن از طریق بهبود ارتباط اتاق با رسانهها و افکار عمومی، تمرکز بر توسعه صادرات و ارتباطات بینالمللی با توجه به ظرفیتهای استان با شناسایی مشکلات و موانع و تسهیلگری در امور با تدوین برنامههای کاربردی، بررسی روشهای تامین مالی با استفاده از ظرفیتهای مختلف از جمله «اوراق گام» میباشد که امیدوارم بتوانیم به منظور ایجاد تحول در اتاق با کمک فعالان اقتصادی این موضوعات را عملیاتی کنیم.
مهدی عبدیان اظهارکرد: ایجاد و بهروزرسانی بانک اطلاعاتی مورد نیاز اعضا و توسعه گزارشهای آماری به صورت کاربردی، ترویج کارآفرینی در میان بانوان و کمک به بهبود و اصلاح سیاستها در حمایت از بانوان کارآفرین، توجه به جوانان فرهیخته برای توسعه و پیشرفت استان و اجرای طرحهای مهارت آموزی اثربخش از دیگر برنامههای دوره جدید برای ایجاد تحول در اتاق بازرگانی قزوین است.
او با بیان اینکه شناسایی و به خدمت گرفتن فرصتهای قابل استفاده برای اعضا، توسعه آموزشهای اثربخش برای توانمندسازی اعضا، ایجاد سیستمهای مشاوره حضوری و برخط در بخشهای متنوع مورد نیاز اعضا، از دیگر سیاستهای اتاق در دوره جدید فعالیت است؛ مطرح کرد: توسعه کارآفرینی و توجه به شرکتهای دانشبنیان، تقدیر از فرهیختگان در سطوح و جایگاههای مختلف و صیانت حقوقی اعضا با توجه به ظرفیت قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار از دیگر برنامههای تحولگرایی در اتاق بازرگانی بهشمار میروند که برای تحقق آنها تلاش خواهیم کرد.
رئیس اتاق بازرگانی قزوین با اشاره به اینکه ایجاد صدای واحد بخش خصوصی برای پیگیری و حل مسائل اعضا و ایجاد تعامل چند سویه با تمام ذینفعان، ارتقای سطح کیفیت زندگی اعضا با راهاندازی باشگاه ورزشی و پایش سلامت پزشکی نیروها از دیگر برنامههای تحول گرایی اتاق میباشند؛ اضافه کرد: توجه ویژه به بخش گردشگری و سرمایهگذاری در حوزه انبوهسازی با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای استان در دوره هیات رئیسه اتاق برنامهریزی شده است؛ یک کمیته ویژه گردشگری نیز زیر نظر رئیس اتاق تشکیل خواهد شد تا بتوانیم این بخش را مورد توجه قرار دهیم.
گفتنی است؛ در این نشست ۸ نفر به عنوان نمایندگان اتاق شامل: آقایان محمد ابراهیم اسدی، غلامحسین جعفرزاده شایان، غلامرضا کشاورز، محمد فرهاد کیایی، محمدرضا فاروقی، امیرعادل طاهرخانی، اصغر آهنیها و مهرداد دانشور برای شرکت در شورای گفتگو معرفی شدند./ی