افزایش 16 درصدی مصرف گاز در نیروگاه شهیدرجایی
- شناسه خبر: 30588
- تاریخ و زمان ارسال: 29 بهمن 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، ابوالفضل موتابها در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات اداره آبفا قزوین برگزار شد؛ در سخنانی اظهار کرد: در ۴۵ سال گذشته، ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در کشور ۱۴ برابر و میزان تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی که نیروگاه شهید رجایی نیز در زمره این نیروگاهها قرار دارد؛ ۳۳ برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه قدرت منصوبه نیروگاههای حرارتی، نهمین کشور برتر دنیا بهشمار میرود؛ تصریح کرد: کشور ما، به لحاظ کیفیت برق با راندمان 2/39 رتبه دوازدهم دنیا، به لحاظ تولید کیلووات ساعت با تولید بیش از ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی، یازدهمین کشور برتر دنیا و در ساخت توربینهای گازی و کمپرسور که جزو تجهیزات اصلی نیروگاههای حرارتی است جزو ۵ کشور اول در دنیا هستیم و این دانش در کشور به خوبی بومیسازی شده است.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی مطرح کرد: نیروگاههای حرارتی طی تابستان گذشته با ۹۸ درصد آمادگی و در تابستان امسال با ۹۹ درصد آمادگی، ارائه خدمت کردند که با این میزان آمادگی، از میزان متوسط کشور که ۹۵ درصد است بالاتر هستیم.
این مسئول بیان کرد: با پیشرفتها و موفقیتهای صورت گرفته پس از پیروزی انقلاب تاکنون، ساخت ۹۱ درصد از تجهیزات نیروگاهی و ۱۰۰ درصد از ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاهها در داخل کشور انجام میشود.
موتابها با اشاره به اقدامات انجام شده در دوسال گذشته در نیروگاه شهیدرجایی قزوین تصریح کرد: در تابستان ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با خاموشیهای بیبرنامه و با برنامه مواجه بودیم که در سال اول ۱۰۰ اقدام، سال بعد ۱۴۰ اقدام در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و توانستیم از بحران خاموشیهای تابستانی عبور کنیم؛ اکنون نیز ۱۸۰ اقدام در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و امیدوارم بتوانیم تابستان ۱۴۰۳ را هم با موفقیت و بدون خاموشی عبور کنیم.
وی اضافه کرد: طی دو سال اخیر ۸ هزار و ۲۶۰ مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی رقم خورد که اگر با آمار سالهای 1392 تا 1400 مقایسه کنیم خواهیم دید در آن 8 سال تنها میزان ۶ هزار و ۸۰۰ مگاوات محقق شده بود.
این مسئول یادآور شد: برای عبور از ناترازی و رفع خاموشیها، وزرات نیرو بر سه محور متمرکز شد؛ اول اینکه ۱۰ هزار مگاوات در حوزه وزارت نیرو افزابش ظرفیت تولید داشته باشیم که بیش از ۸۲ درصد آن محقق شد؛ بخش دوم این بود که صنایع پر مصرف ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت دهند که حدود ۶ هزار و ۴۰۰ مگاوات آن با سرعت قابل توجهی در حال انجام است و پیشبینی میشود تا تابستان ۱۴۰3 حدود ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات آن محقق شود.
موتابها ادامه داد: بخش سوم برنامهها وزارت نیرو برای رفع خاموشیها، انرژیهای خورشیدی و بادی است و با توجه به اینکه بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم و این ظرفیت خوبی برای تولید انرژی هست؛ از این رو به تجدیدپذیرها توجه ویژهای صورت گرفته و تا سال ۱۴۰۳ بین ۲ تا سه هزار مگاوات محقق خواهد شد تا بتوانیم بدون سوخت انرژی الکتریکی تولید کنیم که بیشتر آن نیز در نیروگاههای خورشیدی است.
وی در ادامه سخنانش تشریح کرد: علاوه بر ۳۰ هزار مگاوات برقی که در دولت سیزدهم محقق شده و به لحاظ افزایش ظرفیت بوده است؛ در کنار آن مدیریت مصرف نیز اهمیت بسزایی داشت، به گونهای که در آن ۱۴۰ اقدامی که برای رفع خاموشیها در دستور کار قرار گرفت 40 اقدام آن در زمینه مدیریت مصرف بود که با فرهنگسازی توسط رسانهها انجام شد.
این مسئول ادامه داد: خوشبختانه ۸۵ درصد از مشترکین ما جزو مشترکین خوش مصرف هستند و مدیریت مصرفی که صورت گرفت کمک کرد تا بتوانیم از پیک بار تابستان با موفقیت عبور کنیم و بیش از ۵۰ درصد برق مصرفی کشور به صنعت اختصاص پیدا کند؛ برای اولین بار نیز مصارف صنعتی از مصارف خانگی پیشی گرفت. امیدواریم که سال ۱۴۰۳ نیز سال تحول تجدیدپذیرها باشد.
موتابها همچنین اعلام کرد: ۳ و نیم درصد از برق مورد نیاز کشور در نیروگاه شهید رجایی تأمین میشود و اکنون نیز هم در حال آمادهسازی واحد برای گذر از پیک تابستان ۱۴۰۳ هستیم در این راستا هم 17 برنامه تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین عملیاتی کردهایم. /ی