افزایش ۶۰ درصدی مراجعات سربازان غایب و فراری طی سال گذشته
- شناسه خبر: 15198
- تاریخ و زمان ارسال: 4 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
کاهش ده درصدی پروندههای ورودی به سازمان قضایی نیروهای مسلح استان
با اجرای طرح «بازگشت به سنگر» و ارفاقات قانونی لحاظ شده برای سربازان فراری و غایب، حدود ۶۰ درصد مراجعات افزایش داشت.
به گزارش خبرنگار ولایت؛ امیر سامنژاد در نشست با اصحاب رسانه که به مناسبت فرا رسیدن هفته قوه قضائیه برگزار شد؛ گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح، تنها مرجع اختصاصی است که بر اساس قانون به منظور رسیدگی تخصصی و فنی به جرایم اعضای نیروهای مسلح تشکیل شده است.
وی با اشاره به جامعه هدف این سازمان؛ اظهار داشت: پرسنل وزارت دفاع، پرسنل سپاه پاسداران و بسیج، پرسنل نیروی انتظامی و همچنین سازمانها و نهادهای تابعه آنها، محصلان مراکز آموزشی افسری، درجهداران، سربازان از جمله جامعه هدف این سازمان بوده و سازمان موظف به رسیدگی به جرایم مرتکب شده در این جامعه است.
دادستان نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قزوین رسیدگی به جرایم خاص نظامی و انتظامی، جرایم مربوط به سلاح و مهمات، کلیه جرایم امنیتی اعضای نیروی مسلح و … را از وظایف سازمان قضایی نیروهای مسلح عنوان کرده و در خصوص میزان پروندههای تشکیل شده در این سازمان، افزود: در سطح جامعه در برخی موضوعات افزایش جرایم را داشتیم ولی با توجه به اقدامات پیشگیرانه، آموزشهای قضایی با حضور همکاران در یگانهای نیروهای مسلح، آسیبشناسی و رصد موضوعات منجر به بروز جرم و با انجام اقدامات پیشگیرانه به ویژه در حوزه جرایم مالی با کاهش ایجاد پروندهها در سال گذشته مواجه بودیم.
دادستان نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح این کاهش را حدود ده درصد عنوان کرده و افزود: یکی از رویکردهای اصلی ما در کاهش جرایم، آگاهسازی جامعه هدف از احکام و جرم ها هست.
سامنژاد با بیان اینکه جامعه نیروهای مسلح سرباز محور است؛ اذعان داشت: با توجه به سن سربازی و با توجه به اینکه سربازان کمترین تجربه را دارند و از سویی عدم آگاهی، بیشترین میزان جرایم در رده سربازان بوده و بعد از سربازان، درجهداران قرار دارند.
وی میانگین رسیدگی به پروندهها در دادگاههای سازمان قضایی نیروهای مسلح استان را زیر سه روز عنوان کرده و اذعان داشت: با توجه به رعایت مسائل خودمراقبتی، مسائل حفاظتی و … هر چه جایگاههای نظامی ارتقا مییابد، میزان ارتکاب به جرم نیز کاهش مییابد.
دادستان نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح استان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: مراجعین به سازمان قضا تنها پرسنل نظامی و انتظامی نیستند بلکه بالغ بر ۵۰ درصد از مراجعین به سازمان قضایی نیروهای مسلح را افراد غیرنظامی تشکیل میدهند که به عنوان شاکی ورود کرده و از افراد نظامی شاکی هستند.
سامنژاد در ادامه سخنانش با اشاره به صدور آرای جایگزین حبس در سازمان قضایی نیروهای مسلح افزود: با توجه به طبیعت رفتار مجرمانه، لحاظ مشکلات خانوادگی، بحث آسیبهای اجتماعی که ممکن است متوجه خانوادههای افراد شود، سال گذشته از آرای جایگزین، حداکثر استفاده را داشتیم؛ به طوری که میتوان گفت بالای ۴۰ درصد از آرای ما را آرای جایگزین حبس تشکیل میداد.
وی در خصوص زندانیان نظامی در استان نیز گفت: معتقدیم جای یک نظامی در سنگر خدمت است و با توجه به این مساله، تدابیر اندیشیده شده و استفاده از آرای جایگزین حبس، کمترین آمار زندانی را ما داریم.
دادستان نظامی سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قزوین در خصوص سربازان فراری و غایب نیز یادآور شد: طی سال گذشته طرح «بازگشت به سنگر» را داشتیم. بر اساس این طرح سربازانی که به هر دلیلی غایب و فراری هستند اگر مراجعه کنند، میتوانند از نهایت ارفاقات قانونی مثل تعلیق مجازات، تعلیق تعقیب و حتی معاف از کیفر استفاده کنند.
وی با اشاره به افزایش حقوق سربازان در سال گذشته؛ افزود: این امر نیز تا حدودی کمک کرد که آمار مراجعه نسبت به سال قبل حدود ۶۰ درصد بیشتر شود./ق