افزایش فارغالتحصیلان بیکار ناشی از بیتوجهی توانمندی دانشآموزان است
- شناسه خبر: 12442
- تاریخ و زمان ارسال: 18 اردیبهشت 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، عباسی کاظمی در آیین افتتاح چهارمین نمایشگاه معرفی مشاغل با عنوان «نقش آموزش در رشد تولید» که در دانشگاه کار البرز کلید خورد در سخنانی اظهارکرد: متاسفانه در حوزه آموزش عمومی و عالی برخی موضوعات را نادیده گرفتهایم و یا کمتر به آنها توجه کردهایم از این رو در برخی رشتههای درسی و مشاغل آنچنان دچار تورم هستیم که برای جامعه چالش ایجاد کردهاند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی رشتههای درسی در برخی دانشگاهها بدون آنکه بازار کار داشته باشند دارای متقاضیان زیادی هستند که ریشه اصلی این چالش در حوزه آموزش عمومی و آموزش و پرورش کشور است و باید در این حوزه تغییراتی حاصل شود.
این مسئول هدایت تحصیلی و استفاده بهینه از استعدادهای جوانان در سنین پایین را یکی از نکات کلیدی برای ارتقای اثرگذاری آموزشها در بهینهسازی مشاغل دانست و افزود: مجموعه آموزش و پرورش و آموزش عالی باید به گونهای متحول شود که بتوانیم از سنین پایین دانشآموزان را در مسیر درست انتخاب رشته و شغل آینده خود قرار دهد.
کاظمی تاکید کرد: آموزش و پرورش باید ظرفیت نیروی انسانی که در اختیار اوست را با اهداف علمی کشور تطبیق دهد. در این زمینه نیز آموزش عالی دارای مسئولیتهایی است و باید استعدادهای نسل جدید را پیدا کرده و آنها را به سمت مشاغل مورد نیاز جامعه و علایق خود هدایت کنند.
وی با بیان اینکه جوانان امیدآفرین هستند منوط براینکه ظرفیت آنها به موقع شناسایی سپس با مهارتآموزی و دانشافزایی از آنها بهرهوری شود؛ گفت: اگر ظرفیتها و استعدادهای جوانان کشور به خوبی شناسایی شده و مورد استفاده قرار گیرند بخش قابل توجهی از معضلات و چالشهای کشور برطرف خواهند شد.
کاظمی برپایی اینگونه نمایشگاهها را فرصتی برای آشنایی جوانان با مشاغل نو دانست و اضافه کرد: عزم جدی دولت بر رفع کمبودهای حوزه کار و تربیت نیروی ماهر است امیدواریم به زودی شاهد ارتقاء وضعیت آموزش عمومی در کشور باشیم.
زنگ خطر کمبود نیروی انسانی در بسیاری از مشاغل به صدا درمیآید
قائم مقام موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی کار قزوین نیز در این آیین با تاکید بر توجه به مهارت آموزی و معرفی رشتههای درآمدزا و کارآفرین در مدارس و دانشگاهها باید اظهار کرد: چند سالی است که ریل اصلی انتخاب رشته به خطا رفته و بیش از ۸۰ درصد دانشآموزان به دنبال انتخاب رشتههای خاص هستند که این معضل از دلایل اجتماعی، فرهنگی و عملکرد مسئولان حوزه آموزش نشات میگیرد.
حسن اسدی با بیان اینکه جامعه مسیرش را اشتباه میرود؛ تصریح کرد: در کنار عدم توجه به برخی مشاغل، سیر رشد جمعیت هم آسیبدیده و تا چند سال آینده زنگ خطر برای نیروی انسانی در بسیاری از مشاغل به صدا درمیآید، البته درحال حاضر هم در صنعت با کمبود نیروی ماهر مواجه هستیم که با ادامه این روند در آموزش، خدمات و بخش نظامی هم با این مشکل روبه رو خواهیم شد.
وی با بیان اینکه در راستای مسئولیتهای اجتماعی همه باید برای هدایت تحصیلی دانشآموزان پای کار بیایند و در این حوزه عزم همگانی وجود داشته باشد, مطرح کرد: تا خانواده شغل و مهارت را نبیند؛ به رشتههای تحصیلی اعتماد نمیکند و زمینه این کار باید در هفته مشاغل ایجاد شود. در این راستا برای چهارمین سال نمایشگاه مشاغل در دانشگاه کار برگزار شد و حدود چهار هزار دانشآموز از آن بازدید میکنند تا فرصتی برای آشنایی دانشآموزان با مشاغل نو مهیا شود.
اسدی همچنین ابراز کرد: امسال از حوزه صنعت هم چهار گروه در نمایشگاه حضور پیدا کردهاند تا بتوانند نیروی کار خود را پیدا کنند.
گفتنی است؛ در این نمایشگاه دانشآموزان شش هنرستان شهرستان البرز دستسازهها و توانمندیهای خلاقانه خود، چند شرکت صنعتی محصولات خود را به نمایش گذاشتند.
همچنین اداره فنی و حرفهای در چهار غرفه، پارک علم و فنآوری، شهرداری الوند، شهرصنعتی البرز، کمیته امداد و دانشآموزان مقطع ابتدایی نیز هر کدام در یک غرفه، بسیج سازندگی سپاه در شش غرفه توانمندیهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادهاند. نهادهای مختلفی نیز مانند هلال احمر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدارس، کارگاههای تولیدی، صنایع دستی، محیط زیست، کانون معلولین توانا، خانه کارگر، و اداره کار حضور دارند.
این نمایشگاه تا روز پنجشنبه این هفته دایر است و عموم مردم میتوانند همهروزه از ساعت 8 صبح تا 8 شب از آن در محل دانشگاه کار در شهر الوند بازدید کنند./ی