افتتاح 14 طرح فنی و حرفهای در هفته مهارت
- شناسه خبر: 17415
- تاریخ و زمان ارسال: 7 مرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، علی طاهرخانی به مناسبت «هفته ملی مهارت و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای» که از ششم تا 13 مردادماه تعیین شده است در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل مرکز شهید چمران محمدیه برگزار شد با بیان اینکه ترویج و نشر فرهنگ مهارتآموزی در سطح جامعه مهمترین رویکرد این دستگاه است؛ اظهار کرد: افراد از سنین ۱۵ سال مخاطبان آموزشهای فنی حرفهای هستند در طرح ملی تابستانه مهارت هم که با همکاری هفت دستگاه در سطح استان در حال برگزاری است رده سنی مخاطبان ما کاهش یافته است و نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال میتوانند تا پایان شهریور در ۷۹ حرفه از آموزشهای فنی و حرفه ای برخوردار شوند. این طرح نیز به مدت سه سال در فصل تابستان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه رشتههای مهارتی طرح تابستانه توسط کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش و بسیج سازندگی شناسایی شده است؛ تصریح کرد: در این طرح در هر کارگاه ۱۰ نفر حضور خواهند یافت و در مجموع بالغ بر ۸۰۰ نفر در دورههای حضوری از آموزشهای مهارتی برخوردار میشوند.
این مسئول در تشریح برنامه برای هفته ملی مهارت اداره کل آموزش و فنی و حرفهای استان عنوان کرد: در این هفته به منظور توسعه امکانات فنی برای توسعه فعالیتهای آموزشی ۱۴ طرح آموزشی در استان به بهرهبرداری میرسد.
طاهرخانی تشریح کرد: افتتاح «مرکز سنجش برخط» با ظرفیت 20 نفر در هر مقطع زمانی و روزانه 60 نفر برگزاری آزمون از جمله طرحهایی است که در هفته ملی مهارت در استان به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: این مرکز که در طبقه همکف اداره فنی و حرفهای استان و ویژه بانوان است و 600 میلیون تومان برای تامین تجهیزات آن هزینه شده است.
این مسئول ادامه داد: کارگاه آموزشی «تعمیر خودروهای دوگانهسوز» در شهرک دانش از دیگر طرحهایی است که در هفته ملی مهارت افتتاح خواهد شد؛ بیش از دو میلیارد تومان هم برای تجهیز آن هزینه شده است.
طاهرخانی با اشاره به افتتاح مرکز آموزش فنی و حرفهای سرباز در پادگان شهید جوادنیا در هفته ملی مهارت مطرح کرد: این طرح با یک میلیارد تومان هزینه و مجهز به سه کارگاه تخصصی برق صنعتی، ساختمان و خیاطی مردانه به بهره برداری خواهد رسید.
وی یادآورشد: کارگاه آموزشی کشتکار گلخانهای در مرکز آوج که برای آن 50 میلیون تومان هزینه شده است و کارگاه آموزشی آشپزی ویژه بانوان در مرکز خواهران تاکستان با اعتبار 300 میلیون تومان و مجهز به تجهیزات مدرن آشپزی از دیگر طرحهای آماده بهرهبرداری در هفته ملی مهارت هستند.
سرپرست آموزش فنی و حرفهای استان بیان کرد: مونیتورینگ مراکز آموزش با اعتبار 600 میلیون تومان برای رصد و کنترل سایتهای برخط آزمون و کارگاه درودگری چوب آقایان شهر الوند با اعتبار یک میلیارد تومان نیز از دیگر طرحهای آماده افتتاح در این هفته هستند.
طاهرخانی با اشاره به نقش این دستگاه در تربیت نیروی ماهر مورد نیاز صنایع و کارگاهها عنوان کرد: براساس سامانه رصد اشتغال در استان، سازمان آموزش فنی و حرفهای با تحقق 105 درصدی، رتبه اول ایجاد اشتغال را در استان قزوین به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ۱۸ گروه هدف در اولویت آموزشهای سازمان آموزش و فنی حرفهای هستند؛ اعلام کرد: افراد دارای آسیب اجتماعی، معلولین، پناهندگان و اتباع خارجی، دانشگاهیان، دانشآموختگان، دانشآموزان، فارغالتحصیلان دانشگاهی، سربازان، خانوادههای روستایی، زنان سرپرست خانوار، شاغلین بنگاههای اقتصادی، کودکان کار و خیابانی، متقاضیان مهارتآموزی در محیط واقعی کار و مشمولین بیمه بیکاری از جمله گروههای هدف آموزش این سازمان هستند.
طاهرخانی با اشاره به عملکرد این سازمان در چهار ماه گذشته تشریح کرد: در این مدت یک میلیون و ۲۳۴ هزار و ۳۸ نفر ساعت و 7 هزار و ۶۸ نفر دوره از آموزشهای دولتی فنی و حرفهای استان برخوردار شدهاند.
وی با بیان اینکه آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای فعال استان در گذشته 285 مورد بودهاند که با افتتاح پنج آموزشگاه دیگر در حال حاضر 290 آموزشگاه آزاد در استان فعالیت دارند؛ گفت: در چهار ماه نخست امسال 491 هزار و 778 نفر ساعت با تعداد سه هزار و 30 نفر دوره کارآموز در کارگاههای فنی و حرفه ای استان از آموزشهای مهارتی برخوردار شدهاند.
این مسئول با اشاره به اینکه 45 مرکز جوار کارگاهی و 11 مرکز در استان فعال است؛ مطرح کرد: مراکز جوارکارگاهی این اداره کل امسال تاکنون 216 هزار و 337 نفر ساعت با تعداد یکهزار و 394 نفر دوره عملکرد داشتهاند.
طاهرخانی با بیان اینکه کارگران ساختمانی در تمامی رستهها میتوانند با پرداخت تنها 90 هزار تومان از آموزش و گواهی فنی و حرفهای برخوردار شوند؛ یادآورشد: در استان 12 هزار نفر کارگر ساختمانی فعالیت دارند که تاکنون چهار هزار نفر آنها گواهی فنی و حرفهای دریافت کرده اند.
وی همچنین اضافه کرد: متقاضیان برای حضور در دورههای رایگان آموزش فنی حرفهای میتوانند از طریق ثبت نام در پورتال یا حضور در دفاتر پیشخوان دولت و یا حضور در مراکز آموزشی و برخورداری از مشاوره اشتغال و مهارتآموزی اقدام کنند و با اتمام دوره از مدرک بینالمللی برخوردار شوند.
خبرنگاران استان پیش از برگزاری این نشست از مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید چمران در شهر محمدیه بازدید کردند و با فعالیتهای آموزشی این مرکز آشنا شدند.
کارگاههای الکترونیک و کنترل صنعتی، برق وابزار دقیق، جوشکاری، رایانه و آموزش پنلهای خورشیدی از جمله واحدهایی بودند که خبرنگاران از آنها بازدید کردند./ی