اصرار بر استقلال کانون وکلا برای احقاق حقوق عامهی مردم و دادرسی عادلانه است
- شناسه خبر: 31385
- تاریخ و زمان ارسال: 12 اسفند 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، محمد نسخهچی، اظهار کرد: بسیاری اعطای این حق و استقلال نهاد وکالت را محبتی به وکالت و کانونهای وکلای دادگستری میدانند. در صورتی که این محبت به وکلا نیست در واقع یکی از حقوق مردم است.
نسخهچی تاکید کرد: استقلال نهاد وکالت امتیازی برای وکیل دادگستری و کانونهای وکلای دادگستری نیست و اگر کانونهای وکلا و وکلای دادگستری بر این اصل اصرار دارند و برای آن تلاش میکنند هدفی جز اجرای عدالت و دسترسی مردم به وکیل مستقل ندارند.
وی افزود: یکی از ابزارهای مهم دادرسی عادلانه دستگاه قضایی مستقل و مقتدر است. دستگاه قضایی مستقل زمانی میتواند اقتدار داشته باشد که در کنار او وکیلی مستقل بتواند از حقوق موکل خود دفاع کند.
نسخهچی ضمن انتقاد از عملکرد قانونگذاری بر علیه نهاد وکالت یادآور شد: اصرار بر سیاستهای غلط و نشنیدن حرف وکلا نتیجهاش این شد که بسیاری از کارآموزان دچار مشکلات گستردهای شوند و مسائل معیشتی برای بسیاری از وکلا مطرح شود. از طرف دیگر مالیاتهای ناروایی که به وکلا تحمیل شده، موجب اعتراض تمامی وکلا شده است.
این مسئول اظهار کرد: وکلای ما امروزه در مراجعه به ادارهی دارایی با مالیاتهای بسیار سنگین و از طرفی با وضعیت معیشتی با مشکلات زیادی دست به گریبان میشوند و هیچ شخصی هم پاسخگوی این مشکلات نیست. کانونهای وکلا با مدیریتهای مناسب و همبستگی و همدلی از مشکلات سختتر از این نیز عبور کرده و بیان این مشکلات از جهت افزایش همدلی و یک صدایی جامعهی وکلاست تا بتوانیم از این مرحله نیز عبور کنیم.
وی تصریح کرد: قطعا تصمیمات ما و مدیران ما از آن جهت که بر آیندگان تاثیر خواهد داشت این نکته را به ما گوشزد میکند که توجه زیادی داشته باشیم. در سال ۱۳۳۱ قانونی مترقی تصویب شده که ما ۷۱ سال است سالگرد تصویب این قانون را جشن میگیریم و چه بسا ممکن است امروزه تصمیمی بگیریم که آیندگان مدیران نهاد وکالت را شماتت کنند.
نسخهچی تاکید کرد: معتقدم که وکلای دادگستری در بسیاری از موارد متاثر از شرایط جامعه هستند. امروز مردم ما در شرایط اقصادی بسیار بدی قرار گرفتهاند.
از اینرو وکلای دادگستری و کانونهای وکلا طبق وظیفهی قانونی خود در کنار مردم بوده و با ارائهی خدمات حقوقی فراتر از مسئولیتی که قانون بر عهدهاش گذاشته توانسته که خدمات ارزندهای به مردم محروم ارائه کند.
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین تصریح کرد: درخصوص شرایط جهانی (فجایع انسانی غزه) که امروزه در حال رقم خوردن است وکلا باید بسیار در این زمینه حساس باشند و اظهارنظر کنند. این در حالی است که بسیاری از دولتهایی که ادعای حقوق بشر داشتند در این خصوص سکوت کردند و هیچ واکنشی نسبت به این موضوع مهم نداشتند.
وی افزود: علاوه بر اینکه وکلای دادگستری در حوزههای عمومی اجتماعی و ملی به عنوان یک کنشگر اجتماعی اظهارنظر میکنند و حامی مردم هستند به لحاظ حقوقی باید حامی مردم مظلومی باشند که امروزه به خاک و خون کشیده شدند.
نسخهچی اضافه کرد: بحث دیگری که وکلا باید بر آن حساس باشند انتخابات پیشروی مجلس است .به هرحال بحث عدم شرکت در انتخابات یک مسئلهی شخصی است که هرکسی میتواند تصمیم بگیرد اما ما به عنوان وکلای دادگستری و کسانی که در دور گذشته مجلس در حوزه قانونگذاری بسیار آسیب دیدیم بحث تحقیق و تفحص که یک موضوع غیرمرتبط است که امروزه کانونها با آن مواجه هستند این ضرورت را ایجاد میکند که همکاران ما نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و اگر در انتخابات شرکت دارند افرادی را انتخاب کنند که بتوانیم با حضور آنها به قانوننویسی اشتباه خاتمه دهیم.
در پایان نسخهچی یادآوری کرد: سعی کنیم در این راستا از حقوقدانانی که در حوزه قانوگذاری آگاهی دارند حمایت کنیم تا مجلسی داشته باشیم که قوانینی مقتدر و قانونمند و مترقی در آن به تصویب برسد./ر