اسنادی که مورد پذیرش بانکها نیست
- شناسه خبر: 1304
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1401 ساعت 08:28
- بازدید :
محمد بهرامی
در سالهای اخیر مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بارها از روستاییان خواستهاند تا نسبت به اخذ سند منازل مسکونی خود اقدام کنند و البته روستاییان نیز خودشان تمایل زیادی به این کار داشتهاند. مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان نیز در آخرین مصاحبه خود اعلام کرد: 60 هزار جلد سند روستایی در استان با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک صادر شده که هشت هزار مورد آن در روستاهای زیر 25 خانوار بوده است.این کار اتفاقی بسیار مثبت است که میتواند به وضعیت مالکیت املاک و مستغلات در روستاها سروسامان دهد و دست معارضین را از روستاها هم کوتاه کند.
اما این اتفاق خوب، یک اتفاق بد را هم بههمراه داشت و آن اینکه روستاییان نمیتوانند با اسناد خانههای خود هیچ تسهیلاتی برای مقاوم سازی و یا تعمیرات دریافت کنند، یعنی بانکها اسناد خانههای روستایی را بهعنوان وثیقه جهت دریافت وام قبول نمیکنند. به همین خاطر بسیاری از روستاییان برای بهسازی منازل خود با مشکل مواجه شدهاند و مجبورند برای حل این مشکل، اقدام به اخذ وامهای با بهره بالا کنند که در باز پرداخت آن نیز به مشکل میخورند.
برای کسانی که در روستا زندگی میکنند، ارزشمندتر از خانه و محل سکونت وجود ندارد، درست است که احشام و زمینهای کشاورزی برای آنها اهمیت زیادی دارد ولی ارزشمندترین چیز برای روستاییان، محل سکونت است که میتوانند احشام، وسایل کشاورزی و محصولات خود را در آن جمع کنند. در حال حاضر هم خانههای روستایی قیمتهای خوبی دارند به نحوی که نمیتوان خانهای کمتر از 300 یا 400 میلیون تومان پیدا کرد. حتی اگر این خانهها از بافت قدیمی بوده و کمی هم قدمتدار باشند، ارزشی چند برابر خواهند داشت، چطور ممکن است که نتوان با چنین وثیقه ارزشمندی مثلا 50 میلیون تومان وام گرفت؟!
ابتدای شهریورماه بود که اعلام شد، هیات دولت با افزایش تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن در روستاها از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان موافقت کرد و پرداخت این تسهیلات به متقاضیان از شنبه آغاز خواهد شد.
علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیات دولت در پایان جلسه هیات وزیران با اشاره به این مطلب گفت: در راستای سرعت بخشی و تامین منابع برای اجرای نهضت ملی مسکن، دولت با افزایش تسهیلات نوسازی مسکن روستایی تا سقف 2 میلیارد ریال موافقت کرد.
مسعود میرکاظمی معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز با تایید تصویب افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی گفت: سازمان برنامه و بودجه با بررسی همه جوانب و بر اساس دستور رییسجمهور اقدامات لازم برای پرداخت تسهیلات فوق از سوی بانکها را آغاز کرده است.
طبق گفته سخنگوی دولت تسهیلات نوسازی مسکن روستایی تا 200 میلیون افزایش یافته است اما این نکته همچنان مبهم است که این تسهیلات شامل تعمیرات هم میشود یا روستاییان باید خانههای خود را از نو بنا کنند تا بتوانند 200 میلیون وام بگیرند. اگر قرار به نوسازی از صفر باشد که شرایط دریافت وام مشخص است و روستاییان میبایست مراحل دریافت وام را بهصورت بخشنامهای طی کرده و تسهیلات را دریافت کنند اما برای کسانی که قصد تعمیر خانههای خود را دارند، شرایط کمی پیچیده و سر در گم است و مردم نمیدانند که برای این کار باید به کجا مراجعه کنند و یا ساز کار دریافت این مدل تسهیلات چیست؟
بهنظر میرسد نیاز است در این زمینه اطلاعرسانی بیشتری صورت گیرد و راهکارهای لازم هم ارائه شود ضمن اینکه بنیاد مسکن میبایست با رایزنی با بانک مسکن، شرایط را برای دریافت وام با سند خانه روستایی هم فراهم کند.