استقلال وکیل و قاضی، لازمه دادرسی منصفانه و عادلانه است
- شناسه خبر: 30994
- تاریخ و زمان ارسال: 5 اسفند 1402 ساعت 07:40
- بازدید :

به گزارش خبرنگار ولایت، محمد نسخهچی در جلسه هماندیشی با اصحاب رسانه که به مناسبت فرار رسیدن هفتم اسفند روز وکیل مدافع و هفتاد و یکمین سال استقلال وکلا در سالن جلسات کانون وکلای دادگستری قزوین برگزارشد در سخنانی چالشها و مشکلات کانونهای وکلای دادگستری را تشریح کرد.
وی در این نشست با تاکید بر ضرورت توجه به دادرسی عادلانه و منصفانه اظهارکرد: استقلال کانون وکلا به معنای آن نیست که این کانون از حکومت جدا است؛ استقلال وکیل و قاضی لازمه دادرسی منصفانه و عادلانه است.
رئیس کانون وکلای دادگستری تصریح کرد: استقلال کانون وکلا به معنای آن است که وکیل وقتی به عنوان مدافع یک متهم در پرونده قضایی و یا دادگاه حضور پیدا میکند بتواند بدون لکنت زبان از موکل خود دفاع کند و قاضی دادگستری هم بتواند مستقل و بدون آنکه نفوذی بر روی او وجود داشته باشد آزادانه داوری و صدور رای کند؛ در این صورت دادرسی عادلانه محقق میشود.
نسخهچی یادآورشد: تاکید ما بر استقلال کانون وکلا برای تحقق دادرسی عادلانه است و این استقلال میتواند تضمین کننده احکام قطعی و عادلانه در سیستم حکمرانی باشد.
وی اضافه کرد: کانون وکلا برای برخورداری تمامی افراد به ویژه افرادی که تمکن مالی خوبی ندارند با ایجاد واحد معاضدت قضایی امکان استفاده از وکیل رایگان را مهیا کرده است که در این راستا از ابتدای سال جاری تا کنون، 82 پروندههای تسخیری و معاضدتی در کانون وکلای دادگستری استان مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان عنوان کرد: کانونهای وکلا یک نهاد خود انتظام هستند و روند کار آنها به گونهای است که بر عملکرد وکلا نظارت میکنند و چنانچه وکیلی دچارتخلف انتظامی شود مورد رسیدگی قرار میدهند.
نسخهچی در ادامه سخنانش با اشاره به وظایف کانونهای وکلا مطرح کرد: آموزش علمی و عملی به وکلا و صدور پروانه وکالت برای فارغالتحصیلان این رشته پس از برگزاری آزمون، آموزش کارآموزان، تمدید مجوزهای وکالت از جمله رسالتهای کانونهای وکلا است.
سریالهای تلویزیونی و فیلمها چهره وکیل را منفی ترسیم میکنند
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد رسانهها در ترسیم چهره غیرواقعی از یک وکیل بیان کرد: متاسفانه در مواردی شاهد هستیم؛ در سریالهای تلویزیونی و فیلمها چهره وکیل را منفی ترسیم میکنند که تخریبگر است درحالیکه رسانهها میتوانند در اعتمادبخشی به آحاد جامعه نسبت به حرفه وکالت نقش موثری ایفاء کنند و نوع نگاهها را به این حرفه تغییر دهند.
این مسئول ادامه داد: سیاست کانون وکلای دادگستری قزوین این است که با رسانهها ارتباط تنگاتنگ برقرار کند و از ظرفیت رسانه برای فرهنگسازی و ارتقاء جایگاه وکالت در جامعه استفاده شود.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان با بیان اینکه اعمال سیاستهای غلط برای حرفه وکالت به مردم آسیب وارد میکند؛ افزود: آسیبهای ناشی از قانون تسهیل در کسب و کارها که موجب سرازیر شدن جمع زیادی از فارغالتحصیلان رشته حقوق به حرفه وکالت شده است به مردم آسیب وارد میکند.
این مسئول ادامه داد: شکلگیری نهادی موازی با کانون وکلا و پذیرش بیش از نیاز وکیل با هدف محدود کردن استقلال کانونهای وکلا و وکلای دادگستری اکنون از مهمترین نگرانیها و دغدغههای کانونها میباشد و به نظر میرسد این موضوع در مجلس شورای اسلامی بدون استفاده از نظر و مشاوره کانون وکلا تصویب شده است.
نسخهچی توضیح داد: در تصویب قانون تسهیل در کسب و کار، مهمترین اشتباه این بود که وکالت را با سایر مشاغل یکسان دانستند و اهمیت تخصصی آن مورد توجه قرار نگرفت؛ متاسفانه نمایندگان مجلس در تصویب این قانون ضعیف عمل کردند؛ همچنین در این باره از مشورت وکلا و نگاه تخصصی به این موضوع استفاده نشد از همین رو امروز شاهد هستیم تصویب شتابزده این قانون، آسیبهایی بر جای گذاشته است.
وی با تاکید براینکه مجلس شورای اسلامی در تصویب قانون کسب و کار ضعیف عمل کرد و به نمایندگان آن نمره پایین میدهم؛ یادآورشد: ما انتظار داشتیم نمایندگان مجلس در این باره از تخصص وکلا استفاده کنند؛ رهبری هم بارها بر این موضوع تاکید داشتند که در حوزه نهادهای خصوصی با متخصصان آن مشورت شود؛ ولی درباره تصویب قانون تسهیل در کسب و کار، این سیاست اعمال نشد و امروز شاهد هستیم برخیها به نوعی با خارج کردن حرفه وکالت از زمره مراجع قضایی، بزرگترین آسیب را به نهاد وکالت وارد کردهاند که در صورت تداوم، آسیبهای ناشی از آن جبرانپذیر نخواهد بود.
این مسئول تاکیدکرد: امیدواریم در دوره جدید مجلس شاهد استفاده از مشاورههای تخصصی بیشتری از گروههای مختلف باشیم تا قوانین با ایرادهای کمتری به تصویب برسند.
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین با تاکید بر اینکه استقلالخواهی، جوهره کار وکالت است و اگر این استقلال حفظ نشود به رسالت خود عمل نکردهایم؛ خاطرنشان کرد: به همان میزان که خواهان استقلال دستگاه قضایی هستیم به دنبال استقلال کانون وکلا نیز هستیم تا به این استقلال آسیب وارد نشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان یادآور شد: ایده آل ما تحقق دادرسی عادلانه است؛ ریاست قوه قضاییه هم بر آن اهتمام دارند و تحقق آن را بر اساس اهداف سند تحول دستگاه قضایی دنبال میکنند.
نسخهچی همچنین در ادامه سخنانش اعلام کرد: در کانون وکلای دادگستری قزوین در حال حاضر ۸۹۲ وکیل و ۳۵۷ کارآموز وکالت مشغول هستند و این کانون بهعنوان یک نهاد خود انتظام، بر رفتار و عملکرد وکلای خود نظارت دارد و به تخلفات آنها رسیدگی میکند./ی