استقلال نهاد وکالت موجب اطمینان مردم به حاکمیت و قوهی قضائیه است
- شناسه خبر: 31375
- تاریخ و زمان ارسال: 12 اسفند 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت، نجفی توانا وکیل پیشکسوت گفت: استقلال کانون وکلا نه تنها برای ارائه مناسب دیدگاه دفاعی وکلا در جهت استحقاق حقوق موکل خود بلکه برای حکومتی که نیاز به مشروعیت و مقبولیت در داخل و خارج از مرزهای کشور دارد؛ معنا و مفهوم پیدا میکند.
نجفی توانا یادآور شد: عمر استقلال نهاد وکالت به ظاهر ۷۰ سال قدمت دارد؛ اما حقیقت این است که فعالیتهای بسیاری از حقوقدانانی که شاید وکیل نبودند اما از آزادی دفاع میکردند و شرایط انقلاب مشروطیت را فراهم کردند قدمتی طولانیتر دارد.
وی افزود: ما زمانی مستقل شدیم که توانستیم صدایمان و دفاع از حق و حقیقت را در خفا و پنهان در آشکار بیان کرده و تودهها را آگاه کنیم و به جایی برسانیم که در راستای احقاق حق و حقوق اولیهی خود، صدای ما را منتشر کنند و در نتیجه این صدا به عنوان یک صدای واحد آزادیخواهی در جامعه نهادینه شد؛ به گونهای که حکومت مستبد پهلوی مجبور شد در قبل از سال ۱۳۰۰ و بعد از آن تن به این واقعیت دهد که وکیل دادگستری باید مستقل باشد.
این وکیل پیشکسوت تاکید کرد: عقلای مدیران متوجه شدند بدون وجود نهاد وکالت، عدالت قضایی و در نتیجه عدالت اجتماعی معنا نخواهد داشت. استقلال وکیل دادگستری به معنای جزیرهای عمل کردن نیست. نهاد وکالت یک نهاد خود انتظام و خودگردان است. تا به امروز، ما کوچکترین کمک مالیای از مدیران جمهوری اسلامی دریافت نکردهایم. حتی دستمزد وکلای تسخیری ما هم بارها پرداخت نشد که من مجبور شدم چندبار نامه بنویسم و درخواست کنم که وجوه حداقلی را پرداخت کنید.
خودمان ساختمانسازی کردیم، کارمند استخدام کردیم و کانون را سرپا نگه داشتیم.
نجفی توانا ادامه داد: در هیچ یک از مراجع داخلی و خارجی دولت را تنها نگذاشتیم. هرگاه نیازی به کمک و یا آموزش قضات بود همکاریهای لازم را به عمل آوردیم. حتی در مراجع اجرایی نهادهای متفاوت به عنوان مشاور هم با حداقل حقالمشاوره کمک کردیم.
وی تصریح کرد: حقوقدانان، وکلای بالقوهای هستند. امروزه حجم بسیاری از وکلا فرزندان بعد از انقلاب و از خانوادهی شهدا هستند. ما غیرخودی نیستیم و از خود شما هم خودیتر هستیم.
این وکیل ادامه داد: استقلال یعنی خودگردانی و خودانتظامی با نظارت عالی حاکمیت اما بدون دخالت حاکمیت. حاکمیتی که با سوبرداشت در نهاد وکالت دخالت کند مجبور به پرداخت هزینه میشود. مرکز محترم وکلا را درست کردید. و در حال حاضر بار سنگینی برای قوهی قضائیه شده است.آرمان و اهداف و ساز و کار ما یکی است؛ چرا باید از هم جدا شویم؟
وی ادامه داد: ما در قانون اساسی کشور اصل عدم تصدیگری را داریم. عدم تجری وظایف تصدیگری و حاکمیتی سالهاست که به عنوان فرهنگ فراموش شده رقم خورده است.
وی اذعان کرد: عدهای که به علت سوءبرداشت و دلایل دیگر شخصی، کمر همت به این بستند که نهاد وکالت را با محدود کردن گسترهی قدرت مدیران مواجه کنند به ضرر خودشان عمل میکنند.
نجفی توانا یادآور شد: استقلال نهاد وکالت موجب اطمینان مردم به حاکمیت و قوهی قضائیه است. عقلای ما میپذیرند که استقلال نهاد وکالت به نفع جامعه و حاکمیت است. اما باید واقعبین باشیم. ما با نوعی از مدیریت با افراط و تفریط بهانه به دست آنانی دادیم که منتظر بهانه بودند و وجود نهاد وکالت را برنمیتافتند.
وی تصریح کرد: اگر وکیل مستقل نباشد سرمایهگذار خارجی ورود نمیکند و سرمایه نمیگذارد. محدود کردن استقلال وکالت با این نظارتها صلاح نیست.
ما قسم خوردیم که سیاسی نباشیم. به همین دلیل در اکثر تقاضا و جاهای مختلف برای نمایندگی وارد سیاست نشدم؛ چرا که قسم خوردم صنفم را وسیله قدرت قرار ندهم.
این وکیل در پایان اذعان کرد: اختلافی هم اگر امروزه مطرح شده بر سر استقلال است، نه خود استقلال بلکه دامنهی استقلال. اگر مستقل نباشیم از شما نمیتوانیم دفاع کنیم. ما قصد مبارزه نداریم ولی قصد ایستادگی و مقاومت داریم. کس دیگری نمیتواند وکیل دادگستری را اداره کند.