استفاده بهینه از ظرفیت با اصلاح نگرش
- شناسه خبر: 3185
- تاریخ و زمان ارسال: 30 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 157

به گزارش ولایت؛ حمیدرضا خانمحمدی در جلسه قرارگاه عدالت تربیتی استان قزوین که با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان و اعضای این قرارگاه تشکیل شد؛ گفت: ایجاد قرارگاه عدالت تربیتی یکی از رویکردهای اصلی وزرات آموزش و پرورش است که در راستای تحقق اهداف و رویکردهای دولت فعلی تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: این قرارگاه موضوعات مناطق کم برخوردار و چالشها در حوزه آموزش و پرورش را پیگیری میکند. مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نگاه جهادی و قرارگاهی شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: آنچه که باعث شد تا حاج قاسم بتواند به شخصیت والا و ارزشمند در جوامع مختلف مبدل شده و باعث اتحاد مسلمین از اقشار و کشورهای مختلف شود همین نگاه جهادی و قرارگاهی وی بود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با تمجید از این نگاه بر ضرورت جاری کردن این نگاه در راستای ایجاد بسترهای عدالت آموزشی در سیستم آموزشی کشور نیز تاکید کرده و افزود: اگر این نگاه ساختاری که در شرایط فعلی حاکم است به سمت نگاه جهادی و قرارگاهی سوق داده شود، امکان استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود فراهم میشود.
وی از مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله یاد کرده و افزود: باید به این کانون هویت داده شود.
خانمحمدی گفت: نهاد والای مدرسه دارای ظرفیتهای بسیاری است که میتوان با استفاده از ظرفیتهای آن، بخشی از مشکلات و معضلات موجود در جامعه را مرتفع کرد.
وی موضوع آسیبهای اجتماعی در جامعه را یکی از این مشکلات دانسته و افزود: میتوان از ظرفیت مدرسه برای برگزاری آموزشهای تربیتی و فعالیتهای مختلف و … استفاده بهینه کرد.
رئیس قرارگاه عدالت تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از مقولات مهم و مورد توجه در قرارگاه عدالت تربیتی، بحث بازماندگان از تحصیل است؛ گفت: در باب بازماندگان از تحصیل، دستورالعملهای جدیدی که صادر شده، اجازه نمیدهد ما بازمانده از تحصیل داشته باشیم.
وی گفت: برای ایجاد زمینه تحصیل روشهای مختلفی مدنظر قرار گرفته شده است که با معرفی و شناساندن این روشها، امکان تحصیل برای تمامی فرزندان این سرزمین مهیاست.
خان محمدی در بخش دیگری از سخنانش گریزی به ضرورت استفاده از ظرفیتهای مردمی در توسعه عدالت آموزشی داشته و تصریح کرد: در کشور ما ظرفیتهای بسیاری وجود دارد که برای رفع مشکلات و کمبودها میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد.
وی بر ضرورت جلب پشتیبانی و حمایت بنگاههای بزرگ اقتصادی و همچنین اصناف برای رفع مشکلات و کاستیها در حوزه آموزش و پرورش تاکید کرده و اذعان داشت: باید به سراغ آنها رفت و از ظرفیتهای موجود استفاده کرد.
ـ ضرورت انجام تلاش بیشتر برای برقراری عدالت تربیتی در مناطق محروم
مدیر کل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در ادامه این جلسه گفت: یکی از مولفههای دولت انقلابی به ویژه دولت فعلی این است که تقویت گروههای جهادی خودجوش است.
نقی سیاهکالی مرادی افزود: در صورتی که عدالت آموزشی اتقاق بیافتد، بخشی از مشکلات ما در حوزه ثبت نام در برخی از مدارس مرتفع میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا مدارس از نظر مربیان، وسایل و امکانات در یک سطح باشند؛ یادآور شد: در مناطق محروم نیز باید تلاش مضاعف شود تا محرومیتزدایی شود. در راستای برقراری عدالت آموزشی اقدامات خوبی انجام شده است؛ قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر یکی از این اقدامات است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه در قالب این قرارگاه، کارگروههای هشتگانه ایجاد شده است؛ افزود: کارگروه توانمندسازی و کیفیتبخشی، کارگروه توسعه و تحول اجتماع محور، کارگروه تولید و توسعه مهارت، کارگروه و کارگروه عمران و آبادی و کارگروه ظرفیتشناسی و مردمیسازی از جمله کارگروههای فعال شده در ذیل قرارگاه عدالت تربیتی است که اهدافی در هر یک از این کارگروهها دنبال شده و اقداماتی نیز صورت گرفته است.
گفتنی است در ادامه این جلسه مسئولان هر یک از این کارگروهها به بیان اقدامات و همچنین اهداف تبیین شده پرداختند./ق