استان قزوین میتواند ویترین انقلاب اسلامی باشد
- شناسه خبر: 32984
- تاریخ و زمان ارسال: 25 فروردین 1403 ساعت 07:40
- بازدید :

گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور، در شرایط کنونی برنامهریزی برای آموزشهای مهارتی باید بر اساس ذائقه خانوادهها و نیازهای جامعه هدف صورت گیرد تا فعالیتهای مهارتآموزی اثرگذار واقع شوند.
زیرساختهای کشور در دنیا بینظیر است
به گزارش خبرنگار ولایت، در مراسمی با حضور مهدی فتاحی مدیرکل دفتر ریاست و مدیر روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای، مجتبی نوروزی معاون آموزشی سازمان، خلیلی مدیرکل منابع انسانی سازمان فنی و حرفهای کشور، علی رحمانی معاون اقتصادی، جمعی از مسئولان استانی و مدیران آموزشگاههای آزاد و دولتی فنی و حرفهای استان، سیروس صارمی به عنوان مدیرکل جدید آموزش فنی و حرفهای استان معرفی شد و از خدمات یکساله علی طاهرخانی مدیرکل سابق این دستگاه تقدیر و تشکر صورت گرفت.
معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور در این مراسم با اشاره به جایگاه استان اظهار کرد: با زیرساختهای ایجاد شده توسط انقلاب اسلامی در قزوین، این استان میتواند در عرصههای مختلف به ویترین انقلاب اسلامی تبدیل شود.
مجتبی نوروزی، در ادامه سخنانش تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با دانشجویان فرمودند که دانشجویان هم نگاه نقادانه و هم نگاه سرافرازانه داشته باشند و باید بدانند که ما میراثدار انقلابی هستیم که دستاوردهای بیبدیلی داشته است.
معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه امروز زیرساختهای ایجاد شده در کشور و استان قزوین در عرصههای مختلف در دنیا بینظیر است؛ تاکید کرد: باید بررسی کنیم چگونه به این جایگاه رسیدهایم و به مولودهای انقلاب در حوزه شاخصهای سیاسی و علمی توجه بیشتری داشته باشیم.
نوروزی با بیان اینکه علم، زیربنای تمدن است و رشد علمی ایران اکنون ۱۱ برابر رشد جهانی است که این موفقیت اهمیت جایگاه ایران را در این عرصه نشان میدهد؛ افزود: ماندگاری انقلاب نشانه حقانیت نظام است و امروز نظام ما صاحب سبک و حرف در دنیا است و حقانیت بالایی دارد و ما هم باید این نگاه سرافرازانه را داشته باشیم؛ البته با جامعه مطلوب فاصله زیادی داریم و بخشی از این تغییرات مدیریتی برای رسیدن به نقطه مطلوب است.
وی مطرح کرد: در ۴ دهه گذشته یک تروریسم رسانهای علیه کشور فعال شده است بنابراین ما هم باید نگاه نقادانه و خلاقانه داشته باشیم و بدانیم در نگاه آموزشی ما انتقادهایی وجود دارد و به آن پاسخ دهیم.
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور اضافه کرد: اعتبارات زیادی در نظام آموزشی کشور هزینه میشود که خروجی مناسبی ندارد و در شرایطی که فارغالتحصیلان بیکار زیادی داریم میتوانیم بخشی از این بیکاری را با مهارتآموزی برطرف کنیم.
برای رفع خلاءهای موجود باید نظام مهارتی در کشور سامان یابد
نوروزی یادآور شد: برای یک دانشجوی لیسانس، حدود ۴۰۰ میلیون تومان هزینه میکنیم تا مدرک بگیرد این نیز درحالی است که دانشجوی ما پس از فارغالتحصیلی هیچ مهارتی ندارد بنابراین باید نظام مهارتی در کشور سامان یابد تا خلاءهای موجود پر شوند.
او با بیان اینکه چون به مهارتآموزی توجه جدی نشده است همچنان در بخش صنعت نیروی ماهر کار کافی نداریم؛ تاکید کرد: باید سازمان فنی حرفهای در استانها بیشتر شناسانده شود؛ البته به تازگی وارد تفاهمنامه با آموزش و پرورش شدیم تا مهارتآموزی از دبیرستان آغاز شود زیرا باور داریم که برای حل معضلات بیکاری و اقتصاد به مهارتآموزی نیاز داریم.
این مسئول با تاکید براینکه باید به ذائقه و سلیقه خانوادهها به سمت مهارتآموزی سوق داده شود؛ مطرح کرد: چرا باید صنعت کنکور رونق زیادی داشته باشد؛ ولی مهارتآموزی مغفول بماند. باید کار فرهنگی انجام شود و خانوادهها به سمت توجه به مهارتآموزی فرزندان سوق داده شوند.
نوروزی یادآور شد: روند معرفی بیشتر سازمان آغاز شده و اقدامات بسزایی صورت گرفته است و اساسنامه سازمان تصویب شده است؛ اکنون مبنای کار عمل به وعدهها است. مفاد استانی هم بایستی جدی تلقی شوند و به عنوان محور کار قرار گیرند.
او ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، نگاه منطقی به سازمان وجود نداشت که برای اولین بار در مجمع تشخیص مصلحت نظام «عدم مغایرت» گرفتیم و سازمان فنی حرفهای در برنامه توسعه جای گرفت تا برای تحقق رهنمودهای رهبری اقدام شود و خانوادهها به مهارتآموزی فرزندانشان توجه بیشتری نشان دهند.
ایجاد ۶۵ هزار شغل از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در سال گذشته
مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور نیز در این مراسم اظهارکرد: استان قزوین به دلیل ماهیت صنعتی، موقعیت استراتژیک و سوقالجیشی مهمی که در کشور دارد در حوزه آموزش فنی و مهارتی از جایگاه ویژهای برخوردار است و میتواند آغازگر تحول در دورههای آموزش فنی و حرفهای باشد.
مهدی فتاحی با بیان اینکه تغییر مدیریتها لازمه رشد و تعالی در جامعه است و از مدیران گذشته به عنوان سرمایههای ملی صیانت میکنیم؛ مطرح کرد: سازمان فنی و حرفهای کشور امروز محور توسعه سرمایههای انسانی است و امیدواریم مدیر جدید استان با ایجاد تعامل و در فضای همدلانه با استاندار، نمایندگان مجلس و سایر نهادها برنامههای مدونی برای اجرای سیاستهای سازمانی عملیاتی کند.
او با بیان اینکه مهارتافزایی و برنامهریزی مسئولان ارشد کشور برای مهارتافزایی یکی از مهمترین محورهای توسعه کشور است؛ توضیح داد: اکنون با کاهش ۳۰ درصدی تعداد دانشجویان در دانشگاهها روبرو هستیم و تغییرات فرهنگی به گونهای است که آموزشهای غیررسمی جای خود را به آموزشهای رسمی دادهاند و مهارتآموزی در اولویت قرار گرفته است.
این مسئول تصریح کرد: در سال گذشته سازمان فنی و حرفهای کشور متعهد شده بود ۵۰ هزار شغل را در ۵ ماه محقق کند که در مدت زمانی کمتر از چهار ماه توانستیم بیش از ۶۵ هزار شغل ایجاد کنیم.
مهارت آموزی بهترین راهکار برای حل معضل بیکاری است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین نیز دیگر سخنران این آیین بود که در سخنانی بهترین راهکار حل مشکل بیکاری را توسعه برنامههای مهارتآموزی با کمک سازمان فنی و حرفهای برشمرد و اظهار کرد: سازمان فنی حرفهای استان امکانات خوبی دارد به خوبی هم در حوزه صنعت شناخته شده است؛ این دستگاه میتواند در مهارتافزایی افراد مختلف جامعه نقش خوبی ایفا کند؛ مشکلات این دستگاه هم مربوط به سطح ملی است و باید در مرکز برطرف شوند.
علی رحمانی تصریح کرد: نرخ بیکاری در استان قزوین 4 و 7 دهم درصد است و بهترین راهکار عبور برای ایجاد مشکل اشتغال جوانان افزایش نیروی کار با تکیه بر آموزشهای مهارتی است.
او اضافه کرد: درخواست ما از سازمان فنی و حرفهای این است که به افزایش نرخ مشارکت نیروی کار کمک کند و برای مثال در یک چشمانداز این میزان را از ۴۴ درصد به ۵۰ درصد برساند.
معاون اقتصادی استانداری قزوین با بیان اینکه نرخ بیکاری طبیعی است و نگرانکننده نیست؛ توضیح داد: بدون تردید مهارتآموزی و تربیت نیروی ماهر و آموزش گروههای مختلف بهترین راهکار برای حل این مشکل است.
استان قزوین به نیروهای انسانی دارای مهارت نیاز زیادی دارد
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان نیز در این مراسم اظهار کرد: اهداف و ماموریتهای تعریف شده برای این سازمان بر اساس نیازهای بازار کار و در راستای مهارتآموزی و تربیت نیروی کار ماهر و فنی است و قزوین با پتانسیل خوب صنعتی که دارد به نیروهای آموزش دیده و دارای مهارت نیاز زیادی دارد.
سیروس صارمی تصریح کرد: اگر نیروی ماهر داشته باشیم نیازهای صنعت نیز تامین میشود و بیکاری هم کاهش خواهد یافت بنابراین مهارتآموزی باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
او با بیان اینکه سازمان فنی و حرفهای میتواند نقش بسیار موثری در رفع مشکل بیکاری ایفاء کند؛ افزود: در اساسنامه سازمان تاکید شده است تا توجه بیشتری به فعالیتهای سازمان شود و در این راستا برنامههایی نیز پیشبینی شده است که در ارتقاء سطح آموزشها اثرگذار خواهد بود و باید این دستورالعمل هرچه سریعتر اجرایی شود و بر اساس این اساسنامه دستگاهها به وظایف خود عمل کنند.
این مسئول تشریح کرد: مهمترین برنامههای ما تحقق منویات مقام رهبری و تحقق شعار سال و برنامه دولت است؛ در این راستا برای ارتقای مهارتآموزی با کمک بخش خصوصی تلاش خواهیم کرد و مهارتآموزی مشاغل نوظهور را در اولویت قرار خواهیم داد.
او ادامه داد: تشویق خانوادهها برای مهارتآموزی، احیا و تقویت مشاغل فراموش شده، همراستاسازی آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز کشور، توجه به معلولان و ایجاد فضایی آرام برای همکاران، تقویت همدلی، تعامل با مسئولان استانی و رسانهها برای ترویج فرهنگ آموزش و استفاده از فضای مجازی را در دستور کار قرار میدهیم.
گفتنی است؛ سیروس صارمی مدیرکل جدید آموزش فنی و حرفهای استان، سابقه مسئولیتهای معاون اداری و مالی و امور ایثارگران سازمان استاندارد کشور و مدیرکلی استاندارد استان را در کارنامه خود دارد. البته علی طاهرخانی مدیرکل سابق آموزش فنی و حرفهای استان در این مراسم حضور نداشت./ی